Debora Geary - Vakmerő boszorkány (Modern boszorkány 3.)

8:32:00 PM



Újabb kalandra indulnak számítógéppel felszerelkezett boszorkányaink! Elő a billentyűzetet, a programozás megint kalandot ígér! Nem is akármilyet - ezúttal ugyanis nagyhatalmú, ám teljesen képzetlen boszorkányra bukkannak főszereplőink. Eddig minden oké, de vajon hogyan tovább?

Tartsatok a Blogturné Klub tagjaival április 19-től négy állomásos turnénkon, hogy - spoilerek nélkül - megtudjátok. És ha ügyesek vagyok, a könyv egy példányát is megnyerhetitek a Maxim Kiadó jóvoltából.



Debora Geary - Vakmerő boszorkány

Kiadó, megjelenés

Maxim Kiadó, 2017

Oldalszám

368

Fordítás

Komáromy Rudolf

Sorozat 

Modern boszorkány 3. 

Fülszöveg


Ahogy a boszorkányhagyomány is tartja: a nagy hatalom nagy felelősséggel jár. Van azonban egy fiatal lány, aki lemaradt erről a leckéről. Sierra Brighton gyerekként beutazta az egész világot. Delfinekkel úszott, táncolt a hurrikánok vad, tekergő hullámain – az élete maga volt a szabadon szárnyaló varázslat és a mámoros boldogság. Aztán hirtelen elveszítette az édesanyját, és nevelőszülőkhöz került. Innentől kezdve csak titokban űzhette a mágiát, a felhőtlen boldogság pedig messze elkerülte. Azonban amikor megismerkedik a boszorkányok nagy és összetartó családjával, minden megváltozik. Rengeteg segítséget kap tőlük, hogy elengedhesse a fájdalmas múltat, hogy újra bízhasson önmagában, és érezhesse, hogy szeretik és támogatják. Ráadásul a részese lehet egy igazi csodának is, méghozzá egy új, tüzes kis boszorkány személyében, aki már alig várja, hogy a világra jöhessen. Az önzetlen Nell pártfogásával többé már nem kell elhagyatott partokon gyakorolnia a varázsigéket. Azonban a mágia nem csupán játék és szórakozás, és a nagy kérdés az, hogy vajon Sierra képes lesz-e megtanulni biztonságosan használni az erejét. Ha nem sikerül, vakmerőségével az egész boszorkányvilágot veszélybe sodorhatja…

 

A könyv, ami olyan, mint egy süppedős puha kanapé

Vannak sorozatok, amiket azért olvasom, mert szeretek borzongani, Ezek jellemzően a skandináv krimik. Vannak romantikus sorozatok, amiket azért, mert jó mások boldogságáról olvasni, és vannak családtörténetek, amik szívemnek kedvesek, mert tele vannak szeretettel. A Modern boszorkány sorozat pont ilyen. Egyszerűen jól esik elmerülni ebben a boszorkányvilágban, ahol mindenki kedves, mindenki számíthat egymásra, és támogatják egymást. Egy olyan közösséget teremtett Debora Geary, amibe jól esik belesüppedni, olyan, mint egy kényelmes puha kanapé, amitől sosem akarsz megválni, még akkor sem, amikor már elfoszlott alattad és megviselt. Hiszem mennyire jó dolog hazaérkezni ehhez a kanapéhoz egy hosszú és fárasztó nap után, hogy aztán rajta elaludj vagy csak pihenj. Ez a kanapé mindig biztonságot nyújt, megvéd, és melegít ha kell. Valami ilyesmi érzéseim voltak akkor is, amikor a kezembe vettem az új részét a Modern boszorkány sorozatnak.

Újra a jól megismert boszik között találhatom magam, és mintha semmi sem telt volt el az előző találkozás óta. A Modern boszorkány, és a Láthatalan boszorkány után most egy vakmerő boszorkányt kapunk, aki teljesen más, mint az eddig megszokott főszereplőnk. Most Sierrát ismerhetjük meg, aki különleges hatalmú és erejű boszorkány, és ő ezt nem is tudja magáról. Ez megszokott egyébként a sorozatban, hogy a megismert boszik nincsenek tisztában a képességeikkel. Sierra sincs. A lány éppen csak 18 éves, és nevelőszülőtől, nevelőszülőig vándorol, amikor egy közkönyvtárban a boszorkányvonzó bűbáj bevonja őt abba a csetszobába, amit a Sullivan család "üzemeltet". Itt Sierra elmondja, hogy milyen életet él, és segítségre szorul, a boszik pedig megmentik.


forrás: elitefon

Élettörténet egy-egy boszorkányról 


Eddig eléggé szerencsés véletlenekről van szó, de Sierra mögött kemény évek állnak. Édesanyja, aki szintén vízi erejű boszorkány nem tanította őt meg a biztonságos varázslásra, így a lány nincs tisztában azokkal a dolgokkal, amikkel a többiek már igen. Szerencsére bekerül egy új közegbe, ahol sokan adnak neki tanácsot a tapasztalt boszorkányok közül, de ez még nem vezet egyenesen ahhoz, hogy a lány biztonságosan varázsol. Sok munka, és még több gyakorlás vár a lányra, akinek új, hogy olyan emberek veszik körül, akik megértik és akikhez bármikor mehet, ha problémája van. A lány már elég sokat szenvedett, és sok dolgot kell megtanulnia önmagáról is, miközben a varázslást sajátítja el. És persze a történet során, ahogy jobban megismerjük Sierrát, jobban belelátunk az őt körülvevő boszorkányok és varázslók életébe is.

Az előző két kötetből megismert Nat, és Lauren élete alakulását is nyomon követhetjük, így azoknak okoz még több örömöt ez a kötet, akik az előzőeket is olvasták. Bár a Vakmerő boszorkány egyedül is megállja a helyét, de jó tudni, hogy ki kivel van, és ki kinek a társa, mert jó néhány visszautalás van azért a történetben. A két várandós boszorkány sok izgalmat tartogat, ráadásul van egy újabb bimbózó szerelem is, de persze a főszerepben Sierra van. Az ő és a varázslata az időjáráshoz kötött így jó pár olyan történetet olvashatunk, aminek köze van a tengerekhez, a delfinekhez így csodás helyekre juthatunk el olvasás közben.



Sok mindent megtudhatunk Sierra és anyukája kapcsolatáról és gyerekkorától, és most a vizes varázslásról is. Én meglepődtem, mert szóba került az időjárás és annak befolyásolása is boszorkány szempontból, és mint szakma szempontjából is, hiszen megismerhetünk egy igazi időjárási anomális megfigyelőt is. Ez a téma nekem eléggé favorit, mert nagyon szeretek a hurrikánokról, tornádókról, szökőárokról többet megtudni, és a Vakmerő boszorkányban sok mindent megértettem ezekről is.


Értékelés: 5/4  


Egy kicsit biztonsági játszma számomra ez a könyvsorozat, mert nem tud csalódást okozni, de túlzottan felemelő pillanatot sem. Emlékezetes minden rész, de utólag az apróbb momentumokat már nehezebb felidéznem, pedig....

Sierra története is nagyon különleges és nagyon emberi, ráadásul a boszorkányközösség is nagyon befogadó vele kapcsolatban, de azért a könyv a varázslás árnyoldalait is bemutatja. Sőt! Az időjárás boszorkányokról is szó esik, és megtudunk nagyon sok érdekességet az időjárás befolyásolásáról boszi szempontból (Govin) és ott van T.J. aki meterológus segítséget biztosít mindehhez, és van azért néhány szomorú rész a könyvben. Persze szívmelengető pillanatot is hozott a Vakmerő boszorkány.A hármas ikrekről kiderül, hogy mesés lakberendezők, Aeveryn Harry Pottert olvas és repülni szeretne mint Potter, és ezt meg is valósítja hellyel közzel :)

Sierra édesanyjának rejtélye, és Moira utalási elég furák voltak, biztos lesz ennek jelentősége a jövőben, de jó lett volna többet megtudni. A közelgő babák születése tartogat majd különleges pillanatokat, érdekes volt ezekről olvasni, de bevallom ezek engem nem annyira kötöttek le. A születési körökről egy kicsit a hideg rázott, pedig nincs gondom a babákkal, de a varázsbabák és a születésük rendkívül fura esemény a leírások alapján.

Aki szerette a sorozat előző darabjait azoknak nagyon fog tetszeni a folytatás is, hiszen a régi szereplőkről is egyre többet megtudni. Ráadásul van egy szerelmi szál, és persze a babavárás is érdekes. Nekem a legtöbb izgalmas részt Sierra varázslatai és tanítása okozta, itt sok olyan dolog történik, ami nem feltétlenül vicces és örömteli, de azt hiszem kellett is már ebbe a könyvosorozatba egy is bánat és szomorúság is. Mert hát az élet sem ilyen vidám, sajnos vannak áldozatok és nincs mindenre megoldás.

Ha szereted a kényelmes kanapékat, akkor süppedj bele egybe, aztán vedd a kezedbe a Vakmerő boszorkányt, mert téged is újra el fognak varázsolni ezek az okos és szeretnivaló boszik.

Szerezd be itt akciósan a könyvet! 



Nyereményjáték


Mostani nyereményjátékunkban híres modern boszorkányok társaságába invitálunk Titeket! Minden állomáson találtok egy fotót, ami egy tévésorozatból vagy filmből ismert boszorkányt ábrázol. Nincs is más dolgotok, mint beírni a Rafflecopter doboz megfelelő soraiba, kit láttok a képen! (Ha egyértelmű, hogy kiről van szó, elfogadjuk a teljes nevet, keresztnevet és a becenevet is.)


Az én keresett boszorkányom:


Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

a Rafflecopter giveaway



A turnéban résztvevő bloggerek


04.19 - Deszy könyvajánlója
04.21 - Insane Life
04.23 - Zakkant olvas
04.26 - Kristina blogja

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe