Javier Sierra - A kék dáma titka

9:19:00 PM


A könyv eleje számomra elég vonatottan indult és néhány szereplőt csak néhány percre ill. oldalra tagoltan ismerhettem meg. A könyv központi témája a vallás, ill a szentek megjelentése és egy titokzatos kék dáma ami köré szervezkedik minden. 

Javier Sierra - A kék dáma titka

Kiadó

Ulpius Ház, 2007

Oldalszám

430

Fordító

V. Pánczél Éva

Önálló történet


Fülszöveg

Jennifer ​Narody álmot látott; egy kék ruhás apáca jelenését, aki 362 évvel ezelőtt Új-Mexikóban térítette az indiánokat. María Jesús de Ágreda az inkvizíció vádirata szerint hatezer mérföldet tett meg, miközben szemtanúk állítják, hogy ki sem tette a lábát a zárdából. Egy fiatal újságíró egy kis spanyol faluba menekül a tomboló hóvihar elől, ahol megleli a „kék dáma” 17. századi zárdáját, és veszélyes nyomozásba kezd. Egy pap váratlanul meghal, és az apáca titkát rejtő kéziratot ellopják. Európán és Amerikán keresztül indul az eszeveszett hajsza, amelyben a CIA, a Vatikán, a kémelhárítás és a média is szerephez jut. Vajon a „kék dáma” volt az első időutazó? Vajon a Vatikán valóban létrehozta a történelem első és legkülönösebb időgépét? Sierra páratlanul izgalmas regénye történelmi tényeken és a szerző nyomozásán alapszik, amelyben egy eddig ismeretlen világot tár a szemünk elé. Félelmetes és felemelő történet egy 400 éves összeesküvés leleplezéséről, a negyven országban kiadott világhírű író tollából.

A Vatikán és a szent egyház hatalmas titkot rejteget, birtokukban van a bilokáció azaz a megkettőződés tudománya. 1620-23 között egy bizonyos Ágredai Maria Jesus nevű apáca extázisba esett és képes volt ilyenkor több százezer mérföldre lévő helyre eljutni pontosabban Mexikóba az indiánok földjére ahol térítette őket. Ez azért volt megdöbbentő mert akkoriban ez még a conquistadorok által felfedezetlen terület volt, és mire megjelentek már az indiánok ismerték a kereszténységet és ezt csak a titokzatos kék dámának köszönhették. Az egyház a bilokációval kapcsolatos kutatásokba bonyolódik, 4 evangelistával álnevükön Szent Márk, Szt.Lukács, Szt.Máté, Szt.János ismerkedhetünk meg. Szent Lukács az elején öngyilkos lesz, és ezzel egy időben ellopnak egy iratot amit Benavides Mexikóban is jártas pap és Ágredai Maria Jesus kihallgatásánál is részt vevő ember írt. Az iratban kifejti Benavides, hogy lehet bilokációt előidézni dallamokkal, zenével és leírja Ágredai apáca sorsát is.

A történetben kulcsfontosságú szerepet tölt be Jennifer Narody egy amerikai nő akit csak "Nagy álmodónak" becéznek mert birtokában egy furcsa képességnek, hogy álmában a múltba tud látni és különös megérzései vannak a szeretteivel kapcsolatban amiket álmokban lát meg. Jennifer egy ideje folyamatosan az indiánokról álmodik akiknek megjelent a kék dáma. Nem tudja mire vélni ezeket ezért pszichológushoz fordul.

A férfi szál a történetben Carlitos az újságíró aki nem igazán hisz a csodákban, de egy újságnak dolgozik akik különböző szent ereklyék után és csodás történetek után kutakodnak és kiderítik mi is az igazság. A véletlen folyamán eltéved fotós kollégájával Carlossal és Ágredában köt ki ahonnan Maria Jesus is származik. Itt rábukkan a kék dáma titkára, és nyomozni kezd a bilokációval kapcsolatban, megtudja hogy meghalt az egyik evangelista és utoljára egy piros mohakszint viselő szépséges hölgy járt nála.

A véletlen talán Isten álneve, amikor nem kíván megnyilvánulni 





Értékelés: 5/2

Megannyi titok lebegi körbe a könyvet de a végén mindenre fény derül. Mivel én nem vagyok túlzottan, sőt egyáltalán vallásos így annyira komolyan nem rengette meg a nem létező hitemet Annak érdemes elolvasni akit érdekel a Vatikán meg a szentek élete, a csodás megjelenések és egy óriási nagy titkok amit mindenki igyekszik elrejteni. És hogy léteznek e angyalok?? Nos erre is választ ad a könyv :) Ez a szál teljesen pozitívan hatott rám, az angyalok ott fent biztos hogy vigyáznak ránk és köztünk járnak. Ebben a könyv elolvasása nélkül is biztos voltam és vagyok is :)

Ekkor kezdtem el olvasni : 2008.07.28
Ekkora tettem le végleg : 2008.08.03

Az írónak megjelent még kis hazánkban 2 könyve A tiltott út és A titokzatos vacsora amelyet én is olvastam. Arról nem fog születni értékelés, mert elég döcögősen olvastam el. Olyan Da Vinci kód koppintásnak éreztem. A tiltott út is megvan, nagyon olcsón jutottam hozzá, így majd egyszer arra is sort kerítek, és adok még egy esélyt Sierra-nak :)

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe