Janet Evanovich - A kincsvadász

11:27:00 PM


Utazz velünk egy igazi kincsvadászatra! A hazánkban nem ismeretlen Janet Evanovich most egy kincskeresős kalandregénnyel örvendeztette meg az olvasókat, amire a Blogturné Klub három bloggere sem tudott nemet mondani. Tartsatok velünk a turnén, aminek a végén egy szerencsés nyertes megnyerheti A kincsvadász című regényt a General Press jóvoltából, és persze ahogy az lenni szokás, többet megtudhatsz a könyvről is.

Janet Evanovich - A kincsvadász

Kiadó

General Press, 2023

Oldalszám

288

Fordító

Kajsza Krisztina

Sorozat


Gabriele Rose 1. 

Fülszöveg

Elveszett kincs? Ellopott örökség? Gabriela Rose, a kincsvadász tudja, hogyan szerezze vissza. 

A megbízható, hidegvérű, éles eszű és nyelvű nő többnyire cégek és magánszemélyek megbízásait teljesíti, a legújabb küldetését azonban személyes okból vállalja: a szülei otthona kerül veszélybe, ha nem sikerül mihamarabb minél több pénzt előteremteniük. Gabriela egy régi családi legendát követve Peru dzsungelébe indul, hogy megkeresse Salamon király pecsétgyűrűjét és Lima elveszett kincsét. És teszi mindezt olyasvalakinek a társaságában, akit a háta közepére sem kíván. A volt férje, Rafer tulajdonában van ugyanis az a térkép, amely talán megmutatja az utat a kincshez, és a sármos, céltudatos férfi a világért sem hagyná, hogy Gabriela nélküle találja meg azt. Ha épp nem a múlton civakodnak, ők ketten kiváló csapatot alkotnak – az egységükre pedig mindennél nagyobb szükség lesz, ha le akarják győzni a helyi drogbárót, aki semmitől sem riad vissza, hogy megszerezze a mesés gyűrűt.


Kedves Producerek! Íme a tökéletes filmalapanyag


Nagyon megörültem, amikor megláttam, hogy érkezik egy új Janet Evanovich könyv (és akkor még nem is tudtam, hogy egy sorozat első kötetéről van szó), mert nagy rajongója vagyok a Szingli fejvadász sorozatának, és imádtam a Fox és O'Hare párosról szóló regényeit is az írónőnek. Amikor megláttam, hogy ezúttal kincskeresős kalandregényt érkezik, nem volt kérdés, hogy azonnal igent mondok a turnéra. 

Evanovich könnyed, vicces és szórakoztató könyvei tökéletesek arra, hogy kikapcsoljanak egy nehéz nap után. A regényei főszereplői mindig se veled, se nélküled kapcsolatban vannak, miközben szikrázik a páros között a szexuális feszültség, és persze mindig bajba kerülnek. Együtt is, külön-külön is, így sokszor arra kényszerülnek, hogy összefogjanak, hogy megmentsék egymást, vagy éppen az egyikük a másikukat. Nincs ez másként A kincsvadász című könyvben sem, ahol a főszereplőnk Gabriela kerül olyan helyzetbe, amiben csak a volt férje tud segíteni neki. 

A lány szüleinek faluja egy hurrikán miatt teljesen megrongálódik, így amikor Gabriele visszatér, hogy segítsen a családjának, újra találkozik múltjának egykoron fontos részével. Ebben a faluban él ugyanis Gabriela volt férje is, egykori közös házukban, ahol egy régi családi ereklyét is elrejtettek. Gabriela nagymamája ugyanis elárulja az unokájának, hogy leszármazottjuk naplóját a Raferrel (ő az a bizonyos szexi exférj) közös hálószobájuk padlójában találja meg elrejtve. A naplóban szó van Salamon kincséről. amit már nagyon sokan sok helyen kerestek, de senki sem akadt rá. A felbecsülhetetlen értékű gyűrű segítene nem csak Gabriele családjának, de minden más ott élőnek is, köztük Rafernek, és az ő családjának is. A lány eldönti, hogy addig megy, amíg meg nem találja a kincset, hiszen eléggé jó ebben, mert biztosítási csalásokra és kincsek felkutatására specializálódott magánnyomozóként dolgozik. 

Gabriele mindig elkeríti az ügyfelei dolgokat, és jól meg is él ebből. Egy drága lakása van New Yorkban, így több éve nem él már együtt Raferrel sem. Az egykori lángoló szerelmespár nem tudott egymás mellett megmaradni, így a férfi maradt egykori házukban, míg Gabriele karriert csinált. Természetesen, amikor Gabriele megpróbálja visszaszerezni a kincsleírást tartalmazó naplót az Rafert sem hagyja hidegen. Rájön, hogy miben mesterkedik egykori neje, és ő is "igényt" tart a kincsre, és az abból származó jövedelemre, hiszen neki is kell a pénz. 

A jelenlegi ellenségekből most szövetségessé kell válniuk, és kalandra indulniuk, mert hiába tartalmaz térképet a napló, azért a kincs nem adja könnyen magát.

Ugye mennyire filmszerű? A kincsvadász egy nagyon pergő, izgalmas, és kalandokban bővelkedő regény, amit simán megnéznék a vásznon, mert szinte arra kívánkozik. 

A piszkos pénz és az eltűnt kincs nyomában


Gabriele és Rafer repülőre szállnak és elutaznak a perui dzsungelbe, de a kalandjaik első állomása csak ez az egzotikus történelmi helyszínen. Peruban Rafer szerez segítséget, érkezik Pepe és társa, aki segít a párosnak átkelni a dzsungelen, de gyorsan kiderül, hogy a kincset nem csak ők keresik... Belebotlanak ugyanis egy elvakult szektába, aminek vezére misztikus erőt tulajdonít Salamon gyűrűjének. Az őrült férfi nem fél ölni is azért, hogy övé legyen a gyűrű, úgyhogy a lánynak, és Rafernek és segítőinek vigyáznia kell magukra. 

Peruból eljutunk két szigetre is a gyűrű nyomában, és közben találkozunk egy-két fura, és vicces figurával is. A kedvenceim a két öreg volt, akik évek óta kutatják a kis szigeten a híres rakomány aranyat, ami között Salamon gyűrűje is lapul. A két nyugdíjas évtizedek óta ássa a vulkáni kis szigetet, hogy ráleljenek az aranyra, és némi jutalékért cserébe segítenek Gabrielének.

Bár tudom, hogy Dél-Amerika és környéke nem a legtörvénytisztelőbb emberekről ismert, azért A kincsvadászban bőven kapunk a pénz cseppet sem tisztességes útjáról némi betekintést, és ez valahogy a főszereplőnket cseppet sem zavarta. Az is kicsit fura volt, hogy bár Gabriele mint magánnyomozó látott már fegyvert, azért nem úgy vezette fel Evanovich a könyv elején, mintha Lara Croft lenne, ám mégis úgy lövöldözött, mint egy profi. Rafer ugyan így, pedig ő csak egy egyszerű búvár felszereleséeket árusító boltos. Lehet, hogy valami elkerülte a figyelmem? 😳

Kicsit sajnáltam, hogy nem sok erkölcsi dillemát okozott főhőseinknek, hogy a pénzhez, vagy a kincshez milyen vér is tapadt, valahogy úgy éreztem, hogy Evanovich tényleg filmszerűre írta meg A kincsvadászt. Nem volt sok mély párbeszéd a regényben, itt tényleg 100%-osan az akción és a kincs után rohanáson van a hangsúly. Aláírom, hogy egy percre sem lehetett unakozni olvasás közben, de én azért hiányoltam némi mélységet, mert simán belefért volna két izgalmasabb rész közé egy kis erkölcsi dillemázás a megölt emberek miatt például. 

A Gabriela és Rafer közötti romantikus feszültség szórakoztató volt, és mivel együtt nőttek fel, és van történelmük, teljesen a Szingli fejvadász főszereplőire (Morellire és Stephanie-ra) emlékeztettek. Ráadáásul itt is van egy kicsit kettyós családtag, ő Gabriele nagymamája, aki egy Annie nevű szellemtől (micsoda????😅) tudja, hogy a kincset érő térkép éppen a lány és ex-férje háza alatt keresendő.  





Értékelés: 5/3


Jól el lehet szórakozni A kincsvadász című regényen, de nem szabad tőle nagy mélységeket várni. Ez egy gyorsan pergő kalandregény, amit én jobban el tudok képzelni egy másfél órás filmben. A főszereplők kapcsolata bőven tartogatott vicces szitukat, beszólásokat, és szexuális töltetet, de én valahogy nem ismertem meg őket se együtt, se külön-külön túlzottan a könyvből. 

Janet Evanovich valahogy felszínesen mutatja be a karaktereit, és bár tudjuk, hogy Gabriele egy bomba csaj, és mennyire erős, meg független, azért jó lett volna arról olvasni inkább, hogy milyen gondolatai vannak, hogy miért és hogyan jutott oda, ahol éppen van. Persze 288 oldalban nem várható el, hogy jól kifejtsen mindenkit és mindent az írónő, itt tényleg mindig az akció, a fegyverek, és a menekülés körül forgott minden, és arra abszolút nem is panaszkodom. 

A kincsvadász filmért kiállt, és én tuti ott leszek majd a moziban, hogy megnézzem, mert szórakoztató és látványos jelenetekből nincs hiány a regényben, de valamiért nem tudott annyira a szívemre hatni most Evanovich. Sem Gabirele sem Rafer, sem a többiek nem nőttek a szívemhez. Túlzottan sok minden történt magyarázat nélkül a könyvben, és megannyi kérdésem volt közben, amire nem kaptam választ végül, hogy maradt bennem némi hiányérzet is. 

Simán lehet, hogy ezt felülírja majd a második kötet, és Evanovich olyan irányba viszi majd a sztorit, hogy csak lesek majd, de azért egy sorozatindító részt egy több mint harminc regényt megíró írónőnek azért illett volna jobban megtolni. 

Én igényeltem volna több történelmi utalást, hogy jobban megismerhessük Salamon kincsét, hiszen ez fontosabb, mint arról tudni, hogy mennyire nem tudnak kávé nélkül felkelni a főhőseink, vagy éppen milyen ruhát viselnek egy bevetés során. Valahogy a kaland, a komédia és a romantika nem volt egyensúlyban ebben a kötetben, pedig ez alapvetően Janet Evanovich varázsa, de nekem innen most hiányzott.  

Kalandregénynek viszont nagyon is szórakoztató A kincsvadász, hiszen a Karib-térségtől, Perun, Ecuadoron és Costa Ricán át, New Yorkon keresztül és a kaliforniai borvidéken át rengeteg helyszínt bejárhatunk miközben drogkartellek, és megrögzött inka bálványimádók nehezítik a kincskeresésünket. 

Kiváncsi leszek, hogy hová fut ki Gabriele és Rafer kapcsolata, és milyen újabb kalandokba keverednek még a következő részekben, addig pedig remélem, hogy valaki lecsap és megfilmesíti a könyvet, mert mozivásznon is simán megállja a helyét. 


Vedd meg most!

Szerezd be a könyvet 25%-os kedvezménnyel a kiadótól.

 


Nyereményjáték


A kincsvadász főszereplője Gabriela Rose járatos a kincsek megtalálásában, de vajon te jó kincskereső lennél? Minden blogon találsz egy-egy képet egy olyan filmről, amiben szintén főszerepet kapnak a kincsek. A te feladatod beírni a filmek címét a Rafflecopter dobozba. Kincsvadászatra fel! 

Az én keresett jelenetem melyik filmben látható? 





(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.)



A turnéban résztvevő bloggerek

05.04. Zakkant olvas
05.09. Kelly és Lupi olvas


Kövess a Facebookon, és az Instagramon a több tartalomért 👈💗 Csatlakozz a #mutimitolvasol csoportomhoz, és mutasd meg te is, hogy mit olvasol éppen! 


Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe