Jill Santopolo - Minden, ami utána jött

9:19:00 PM





Jill Santopolo a női lélek és szívügyek megkerülhetetlen tekintélye, és nincs ez másként új regényében sem, ami a Next21 Kiadó gondozásában jelent meg. A Minden, ami utána jött egy szívszorító történet egy nőről, akinek élete kívülről tökéletesnek tűnik, ám a felszín alatt régi sérelmek és félelmek törnek utat magának egy napon. Vajon mit tesz Emily, amikor a múltja, amit annyira szeretett volna elfelejteni, újra visszatér? Tarts velünk te is a Blogturné Klub bloggereivel, és a turné végén nyerd meg ezt a különleges regényt!

Jill Santopolo: Minden, ami utána jött

Kiadó

Next21, 2023

Oldalszám

382

Fordító

Gömöri Péter

Önálló kötet



Fülszöveg

Két szerelem. Két választás. Egy esély, hogy kövesse az álmait. 

Emilyvel sok minden történt, amióta tizenöt évvel ezelőtt elvesztette két nagy szenvedélyét: a zenélést és szerelmét, Robot. Most pszichológus egy New York-i egyetemen, olyan válságba került diákoknak segít, mint amilyen annak idején ő maga volt. A férje, Ezra orvos, nagyon szereti Emilyt, szépen élnek. Boldogok. Remélik, hogy hamarosan gyerekük születik. De amikor egy tragikus eset túl élénken idézi fel Emily számára a múltat, és olyan múltbeli eseményeket, amelyekről remélte, már soha többé nem kerülnek felszínre, a nő tökéletes élete hirtelen a feje tetejére áll. Aztán Emily hall egy dalt a rádióban – a dal egy nőről szól, aki faképnél hagyta az énekest. A dallam és a hang is kísértetiesen ismerős. Lehetséges volna? Emily két régi szenvedélye dübörögve tér vissza. Muszáj feltennie magának a kérdést: ki is ő valójában? És kihez fűzi sorsszerű szerelem?


Santopolo az érzelmes szerelmi történetek mestere


Jill Santopolo A fény, amit elvesztettünk című könyvvel teljesen belelopta magát a szívembe (itt írtam róla röviden) nagy kedvencem lett Lucy és Gabe története, és bevallom eléggé megsirattam a végét. Vártam tehát az új Santopolo könyvet, mert reméltem az érzelmi katarzist, hogy egy újabb olyan szerelmespárral ismerkedek meg, akik felejthetetlenek lesznek számomra. Nos, annyit az elején leszögezek, hogy a Minden, ami utána jött is nagyon érzelmes, és szívszorító regény, de nálam most elmaradt ez a katarzis. És ez lehet az én hibám, mert rossz periódusban olvastam, vagy mondhatni rossz passzban, de voltak olyan dolgok a könyvben, amin nehezen siklottam át. 

Az írónő viszont mindent megtett, hogy olyan regényt kerítsen, amiben megvan minden romantikus, és sok szívfájdító dolog. Volt itt szakítás, elhagyás, be nem gyógyult sebek, gyerekvállalási gondok, elvesztett magzat, harmadik fél, féltékenység, megbocsátás, visszatalálás egymáshoz, barátságok, munkahelyi dilemmák, és persze családi drámák. 

A történet főszereplője Emily kiegyensúlyozott életét élő nő, aki boldog házasságban él Ezrával. Emily pszichológusként dolgozik, férje Ezra gyermekorvos. A házaspár szeretne gyermeket, mindent megtesznek ezért, és úgy tűnik, hogy vágyuk be is teljesül. Emily nagyon boldog, férjével is madarat lehetne fogadni, ám egy nap tragédia történik. Ez a folyamat elindít Emilyben valamit, amit próbált több, mint egy évtizede elfelejteni. A nő életében még az egyetem idején hasonló dolog történt, és ettől a dologtól, most szinte kártyavárként dől össze az élete. 

A múlt újra felszínre kerül, és Emily nem tudja, hogy mit tegyen. Az sem segít a dolgokon, hogy a rádióban meghall egy dalt, amit egykori szerelme Rob énekel. Ez a dal az egykori Emilyről szól, és hiába telt el annyi év, a régi érzések árvízként törnek elő, és minden elárasztanak. 

Sok szívszorító gondolatot olvashatunk a Minden, ami utána jött című könyvben, és ezért is tartom zseniális szerzőnek Jill Santopolot, még akkor is, ha ebben a kötetben most nem jőtt a szívemhez annyira Emily + Ezra, vagy éppen Emily + Rob története. Az írónő olyan érzékenységgel tud a témákhoz nyúlni, hogy mégis megérte elolvasni ezt a regényt is, mert rengeteg elgondolkoznivalót és tanulságot is rejtenek a regény lapjai. 

Nehéz spoilerek nélkül írni a történetről, de Emily napló részletei által megismerhetjük a múlt eseményeit, amik Robhoz köthetőek, a jelenben pedig elolvashatjuk az Ezrával átélt kapcsolatát, a megismerkedésüket, és a házassságukat, nehézségeiket és boldogságaikat. Emilynek nehéz döntései voltak a múltban, és lemondott jó pár dologról, és érdekes belegondolni, hogy mennyi minden van, ami egy-egy apróságon múlik, és minden másként történik. Jill Santopolo történetei mindig megmutatják az életnek azt az oldalát, amiben ott van a "Mi lett volna ha..." részek, és ettől válik keserédessé az egész regény. 

Tetszett, hogy a regény mert beszélni az érzésekről, a veszteségről, és a sorai között végig éreztem az őszinteséget, és az emberi részeket. Sajnos a főszereplő nem vált számomra szimpatikussá, mert volt néhány számomra megkérdőjelezhető döntése, de ez inkább emberi dolog lehet, de mégse tudtam kedvelni Emilyt, se Ezrát és Robot sem. 

Amiről viszont csodálatos volt a regény során olvasni az Emily szenvedélye, azaz a zene. 

Fantasztikusak voltak azok a részek, amik a múltban a Robbal közös zenekaros dolgokról szóltak, majd a felnőttkori Emily zenei próbálkozásai is nagyon tetszettek. Kicsit irigyeltem, hogy van egy ilyen tehetsége, amit ennyi évig szunnyadni hagyott, és aztán szinte a semmiből előhívja magából. Ezt hívják istenadta tehetségnek, és ez valahogy még a regényen keresztül is átjött. 

Simán megnézném egy zenés filmben ezt a történetet, mert biztos, hogy jól szólna a Kristálypalota vagy a Lelkem sötét éjszakája című dal egy csodás színésznő által előadva. 




Értékelés: 5/3.5


Jill Santopolo még mindig képes arra, hogy úgy adja át a női lélek érzéseit, ahogy azt kevesen. 💙

Bár szerettem a Minden, ami utána jött című regényét, de most a szereplőkhöz (és döntéseikhez) nem tudtam annyira kötődni. Volt néhány olyan dolog, ami idegesített velük kapcsolatban a történetben (néhány döntés, néhány párbeszéd, néhány fordulat), de mégis emlékezetes olvasmány maradt ez a regény.

Sok fontos párkapcsolati dologról (és sok veszteségről is) mesél a Minden, ami utána jött, és mindezt nagyon emberi módon teszi. Úgy érzem, hogy ez a történet az, amit mindenki másként él át, és él meg, mert ezek a szituációk és kapcsolatok mindenkiből más és más érzést váltanak ki, és pont ebben van a történet különlegessége. 

Érzelmes és nagyon is emberi a Minden, ami utána jött, szerintem a sablon romantikus történeteknél sokkal több fontos mondanivalót ad, de aláírom, hogy nem mindenkinek olyan végkifejlettel, amit szeretne. 

Vedd meg most!

Szerezd be a könyvet 30%-os kedvezménnyel a kiadótól.

 


Nyereményjáték


Emily életében nagyon fontos szerepet játszik a zene, már kislány korától kezdve, ezért mi is egy kis zenei utazásra hívunk. Minden blogon találsz egy-egy dalszöveget, amiből neked rá kell jönnöd, hogy melyik ismert világsláger pár sorát olvasod! 

Ha helyesen beírod a Rafflecopter dobozba a dal címét és előadóját, akkor a turné végén neked is esélyed van megnyerni Jill Santopolo könyvét. 

Az én keresett dalom részlete: 

Oh-oh, what's love got to do, got to do with it?
What's love but a second-hand emotion?
What's love got to do, got to do with it?
Who needs a heart when a heart can be broken?


(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.)

A turnéban résztvevő bloggerek


05.28. Zakkant olvas
05.31. Readinspo


Kövess a Facebookon, és az Instagramon a több tartalomért 👈💗 Csatlakozz a #mutimitolvasol csoportomhoz, és mutasd meg te is, hogy mit olvasol éppen! 


Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe