Tea Book TAG

8:25:00 PM


Sáránál találtam ezt a booktaget, és jól elmentettem magamnak, hogy majd ha eljön a teázós szezon (ez nekem nagyjából akkor van, amikor mínuszba csap át a hőmérséklet) akkor előveszem. Töltsétek ki ti is, ha tetszik, vagy kommenteljetek, hogy nektek melyik a kedvenc teátok és mi a mellé illő könyvetek.


1. INSTANT TEA: a legrövidebb könyv, amit tavaly olvastál.

A tavalyi év legrövidebb olvasmánya Simon Márton Dalok a magasföldszintről című verses kötete volt a maga 54 oldalával. Nagyon szeretem Marci rövid verseit, mert nagyon maiak, és nagyon ütnek. Én akármikor lapozok bele a versesköteteibe, vagy az egysorosaiba akármikor találok valami olyat, ami éppen jellemzi az érzelmi állapotomat. 

2. ZÖLD TEA: egy könyv zöld borítóval.


Roald Dahl Fantasztikus Róka úr című kötete volt a legzöldebb és legmókásabb kötet, ami hirtelen eszembe jut. Nagyon szeretem Dahl könyveit, eddig mindegyik kedvencem lett, nagyon ajánlom nektek, hogy fedezzétek fel az ő világát. Felnőttként is nagyon sok mondanivalója van a regényeinek, a (verses) meséi pedig nagyon szórakoztatóak.

3. FORRÓ CITROMOS TEA MÉZZEL: egy könyv, ami átmelengeti a lelked.


Jenny Colgan könyveit és a Piciny Csodák Pékség könyveit mindig ide sorolom. (Hamarosan írok róla a blogon is). Nemrég olvastam a harmadik, karácsonyi részt és awwwww. Nagyon szeretem a könyvekben ábrázolt angliai tájat, a főszereplőket, a falu lakóit, és a kis lunda madarat, aki hiányozni fog most hogy véget ért a sorozat.

4. ÖTÓRAI TEA: egy könyv, amit angolul (vagy egy másik idegen nyelven) olvastál.

Sajnos nem olvastam még idegen nyelven semmit, de megvan itthon angolul a Harry Potter első része, és egy ideje gondolkozom, hogy az angol hangoskönyvekbe is bele kéne kóstoljak. Mostanság egyszer-egyszer hallgattam már angolul podcasteket, és jó lenne így az egyszerűbb nyelvezetű könyvekkel is javítani a szókincsemet. Mindent felirattal nézünk, és sokszor hallgatok videókat is angolul (követek pár angol Youtubert), úgyhogy talán már a könyvek is mennének. Ti milyen angol hangoskönyv oldalt ajánlotok erre?

5. GYÓGYTEA: egy könyv, amit kényszerből olvastál.


Volt néhány kötetelező olvasmány, amit csak azért olvastam el, mert kötelező volt. Ilyen volt az Egri csillagok, az Aranyember, Márió és a varázsló és még órákig sorolhatnám. Volt a kötelezők között, amit szerettem, de sok volt, amit sajnos nagyon nem. És sajnos hiába a kényszer, sok olyan könyv volt, amit nem tudtam elolvasni és nem is szándékozom. Ezekről az alábbi bejegyzésben mesélek: 

Kínos vallomások és azok a kimaradt alapművek



6. FEKETE TEA: egy olyan akciódús könyv, amin biztosan nem tudnál elaludni.


Most megint Robert Galbraith Cormoran Strike nyomozós sorozatának lázában égek, mert a második részt olvasom és annyira izgalmas. Nagyon szeretem Cormoran és asszisztense Robin párosát, és nagyon érdekes a Selyemhernyóban lévő bűntett is, és egy kicsit betekintést nyerhetünk a szerkesztők, kiadók és regényírók beteg világába is. Nem is mondok többet, ha még nem olvastátok el Rowling "álnéven" írt nyomozós sorozatát, akkor szerezzétek be a Kakukkszót, majd a Selyemhernyót. Utóbbi jobb is mint az első kötet! Tényleg letehetetlen, úgyhogy ha megírtam ezt a posztot, megyek is és haladok vele tovább, mert már nagyon izgulok, hogy mi lesz a könyv végén! 

7. JEGES TEA: egy hamisíthatatlan nyári olvasmány.


Az egyik legnyárisabb olvasmányom az Aszály volt, amit januárban olvastam. Még most is érzem az ausztrál kietlen területek perzselő hőségét, ami sütött a könyvből (és még a borítón is tök jól átjön ez!). Amúgy nagyon ajánlom, mert krimi, és végig nagyon izgalmas. Szintén nagyon nyári és nagyon hangulatos a Love and Gelato - Firenzei nyár című regény. Utóbbi ifjúsági, és két fiatal szerelméről szól, de mégis van benne kellő komolyság, és sok-sok fagylalt és jó sok napsütés. 

8. KALINKA SZAMOVÁR: egy könyv, amit csak az alkohol tett volna elviselhetővé.


Tóth Gyula Gábor Az elveszett boszorkány meséjét biztos, hogy jobban értettem volna bepiálva, de mivel alig iszom alkoholt, így nem biztos, hogy jobban élveztem volna a fura mesés képeket, és a groteszk cselekményt. Ha valaki olvasta, akkor kommentáljon már, hogy ő értette? Nekem nagyon zavaros volt. 

Erősen megreccsentett Szvetlana Alekszijevics Csernobili ima című könyve, de ez nem azért, mert rossz volt. Inkább annyira kegyetlenül dühítő volt az egész, amit az oroszok tettek a Csernobil mellett élőkkel, hogy legszívesebben ittam volna közben, hogy elviseljem az érzéseimet, amiket ez a könyv okozott. Sokszor legszívesebben sírtam volna üvöltve, vagy annyira ideges voltam az egykori párttitkárokra, hogy törni-zúzni tudtam volna. Lehet, hogy az alkohol segített volna, de inkább ebbe bele se gondolok, ittak helyettem abban a könyvben elég sokat mások, és nem jó féle piákat sajnos. 

Ennyi is lett volna ez a booktag, amúgy a kedvenc teám általában a gyümölcsös ízűek, nagyon szeretem a málnás dolgokat (teában is igen!). Mindig teszek a teámat egy jó adag frissen facsart citromlét, cukrot nem igazán, egy jó gyümölcsteához amúgy sem kell még citromlé sem. 

Ti hogy isszátok a teátokat? Tejjel? Cukorral? Melyik a kedvenc ízetek? 


Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe