Könyvfesztivál kalandok a második napon #mesebirodalom #kávé #meglepetések

11:14:00 PM


Ma (azaz csütörtökön) is kint jártam a Könyvfesztivál második napján, és igyekeztem pár fotóval dokumentálni, hogy mennyi szépséget láttam. Ma is Pupival szlalomoztam reggel, aztán délután a Könyves kalandozások blog bloggerinája Nikkincs és egy kedves könyvmoly lány, Kata tartott velünk még. Sokat nevettünk és sok standot felkerestünk. Jöjjenek a legérdekeseb momentumot a gyerek és ifjúsági részlegről!
Ma a D épületet, azaz a gyerek és ifjúsági irodalmat vettük célba, bár már tegnap érintőlegesen már jártunk ott (Fumax és Főnix standjánál) de ma végre tényleg jól végig is mazsoláztuk. Mondjuk délután már azért gyűlt a tömeg, de meg lehetett mindent nézni, ha volt türelme az embernek a gyerkőcöket kerülgetni :)


#szépséges #újdonságok 



A Menő Könyvek standjánál megcsodáltuk A titkos kert újrakiadását, és a folytatás a Visszatérés a titkos kertbe című könyvet is. Nekem A titkos kert gyerekkorom egyik kedvence volt, még a régi pöttyös verzió van meg, de ez a kiadás is nagyon szép. A Menő Könyvek standjánál lehet Tomo (Lakatos Levente kutyája) csokit szerezni, és persze vannak más szép könyvek is. Például a Fülemüle erdő titka. Ennek is annyira szép a borítója nem?


#Napraforgó #noteszek 



A gyerekkönyvek között masszív felnőttes csodaságokat árult a Naprafordó kiadó. Ezek a szép színes japán, indiai, kínai, és mindenféle más motívumokkal díszített jegyzettömbök, noteszek (még tükrös jegyzettartó is volt!) nagyon szépek voltak. Sokáig gyönyörködtünk Pupival bennük.



A Barnabás könyvek standjánál (D10) láttam meg ezt a cuki vidrás naptárat (őket is szeretem a mókusok, rókák mellett) úgyhogy beszereztem (100 forint volt emlékeim szerint), és a standnál találkoztam a naptár fotósával (Telegdi Ágnes), aki dedikált is nekem és egy kicsit beszélgettünk is. Meg tudtam egy-két érdekességet a vidrákról, a mosómedvékről és arról, hogy bizony Budapesten is lehet mókusokat látni (és persze fotózni!). Remélem a 2019-es naptár mókusos lesz. Vagy rókás! Köszönöm a dedikációt mégegyszer!

#Babaróka és #EgriMónika 



Már nagyon meg akartam lesni Egri Mónika rajzaival díszített Babaróka ajándéka című könyvet, és nem csalódtam, nagyon Mónikás lett. Ha még nem ismeritek őt, akkor kattanjatok a rajzaira, mert az egyik legjobb illusztrátor, mesefigura rajzoló mostanság. Én már évek óta követem, felnőtteknek is rajzol, és nagyon jó! Már nem tudom melyik standon láttam a programozási könyveket, de nagyon megtetszettek. Muszáj megemlítenem, hogy mennyire jó, hogy 2018-ban olyan mesekönyvek is vannak, amik segítenek megérteni a gyerekeknek, hogy mi az a szegénység, éhezés, az intolerancia, és a rasszizmus. Jó hogy erről is lehet olvasni a gyerekek nyelvén, mert fontos, hogy megértsék az élet ilyen kevésbé jó dolgait is.

#hullámzás 



A Szépművészeti Múzeumnak is volt egy standja (D18) és itt sok olyan tárgyat lehet megvásárolni, ami egy-egy műhöz kapcsolódik. Tudtátok hogy A nagy hullám Kanagavánál névre hallgató japán fametszet a világon a legtöbbet reprodukált műtárgy? Ha bírjátok a hullámokat, akkor van dögivel ilyen cucc a standnál. Meg Magányos cédrusos is, ha nem hullámoznátok annyira :)

#meglepetés #meglepetésdoboz



Ma kiderült számomra, hogy a Twister Media Kiadónak is van egy saját meglepetés doboza, ami miután látható a standnál, már nem annyira meglepetés, de tök jó cuccok vannak benne, úgyhogy muszáj megemlítenem. A doboz Krausz Emma LMBTQ ifjúsági könyvéhez készült és tartalmazza a könyvet, amiben szuper írói jegyzetek vannak postitként elhelyezve, de nem ám 3 darab, hanem sok-sok-sok. Van a dobozban egy szivárványszínű ceruza, 2 könyvjelző, egy könyvkabát, egy műanyagból készült ujjas könyvjelző, ami mutatja, hogy éppen hol tartasz. Van ezenkívül egy 3 oldalas írói beköszönő is, és persze sok-sok lila izé, ami kitölti a dobozt és jó benne turkálni. Azt hiszem 7990 a doboz ára, és nagyon jól mutat így együtt az összes cucc. Menjetek rá, ha olvasátok a könyvet mert így sokkal jobban megéri a cuccokkal és jegyzetekkel együtt megvenni. Krausz Emmának lesz egyébként egy beszélgetése is a könyvről, amire most már bakker én is tökre kíváncsi lettem.

#ingyenkávé #fűbenülés



A délutáni elfáradásunkat a Book24 kávéjával vezettük le a fűben. Ha letöltitek a Book24 alkalmazását, és beszkennelitek a falon található könyvek valamelyikét, akkor akár meg is tudjátok ott helyben rendelni, de ha mégsem, akkor is jár az ingyen Dolce Gusto kávé, ami én a fűben ülve fogyasztottam el.

Az este folyamán elmentünk még négyesben (Pupi, Kata, Nikkincs) egy közeli kocsmában, ahol későn hozták ki a kaját, és majdnem éhenhaltam Pupival, de közben jókat röhögtünk, úgyhogy ez kárpótolt mindenért mindenkit szerintem :))))

Szóval ma is boldog múmin voltam (úgy mint a képen!). A könyvek most kimaradtak ebből a posztból, mert nem vettem semmit (tényleg!), ellenben rábeszéltem Pupit egy vásárlásra, és Nikinek is vettem megbízásból könyvet, úgyhogy végülis garázdálkodtam.

Folyt köv holnap és talán holnapután is.... :)


Az a múminos "legyező" a BOOKR Kids standjánál szerezhető be, de van a Geopen standjánál is hasonló (tegnap azokból is hoztam) 

Pupilla is írt a tegnapi és a mai élményekről! 

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe