Íme a januári Book a Sloth Club doboz, ami a Fantasy hősnők névre hallgatott #unboxing

9:09:00 PM


Újra itt van a lajháros magyar könyves meglepetés doboz, és ezúttal a januári dobozt fogom nektek kinyitni, és megmutatni. A dobozt a Book a Sloth Club (röviden BASC) küldte el nekem, amit újfent köszönök nekik. Ha szeretnéd megnézni, hogy milyen könyv, és milyen extraságok lapultak a Fantasy hősnők címmel ellátott dobozban kattints tovább! Azok, akik még nem kapták meg a csomagot, nekik ez a bejegyzés spoileres lehet, így továbbkattintás csak saját felelősségre!
Van egy együttműködésem a BASC-kal, de szerintem ezt tudjátok, hiszen volt szó róla már a FB oldalamon. Szóval a ZAKKANT10 kód beírásával ti is 10% kedvezményt kaphattok a BASC csapatától az én jóvoltamból, ha új vásárlói vagyok a magyar, vagy angol könyvet tartalmazó meglepi dobozoknak. Még lehet vásárolni itt dobozokat → https://bookaslothclub.shoprenter.hu/


A decemberi doboz kimaradt, mert nem rendeltem meg, de azt hiszem jobb is, mert olyan könyveket tartalmazott, amiket én akkoriban már olvastam (Csók New Yorkban, és Szelidíts meg). Pupilla bejegyzését ajánlom a témában, vele értek nagyjából egyet a dobozzal kapcsolatban.

A januári doboz viszont már a beharangozó után elkezdett érdekelni, mert mégis csak fantasy, meg hősnők, úgyhogy reméltem, hogy nem lőnek nagyon mellé se könyv ügyileg, se ajándék ügyileg. És szerencsére a dobozban több pozitív csalódás volt, mint negatív. De akkor lássuk is a tartalmát!

Készítettem egy videót a Facebook-ra, és mivel ez az első ilyen videóm, tök béna lett. Előre is elnézést a hangom miatt, ami olyan, mint egy orrontó furkászé, már ha lenne hangjuk. Ha gyorsan túl akarsz lenni az unboxingon, akkor ajánlom a videót.  Amúgy a videó felvétele előtt elindítottam a Trónok harca OST-t (akkor még nem is sejtettem...) és kinyitottam a dobozt kvázi "élőben.". Tudjátok milyen nehéz anélkül bármit is mondani, hogy ne bakizzam?


A nap folyamán egyébként igyekeztem mindent posztot elkerülni, hogy nehogy meglássam, hogy mi van a januári dobozban, és ez sikerült is. Szóval a doboz tartalma, mert úgyis ez érdekel mindenkit:



A Fantasy hősnők téma könyve egy Dream Válogatás könyv lett. Ez Alwyn Hamilton - A Homok Leánya című új megjelenés, amit magamtól biztos nem szereztem volna be, de szemeztem vele, így örültem neki, hogy a dobozban ez lapult :) Volt még a könyvhöz kapcsolódó könyvjelző, egy üzenet az írónőtől, és ha már fantasy és hősnők, és az egyik legjobb, az egy Hermione Granger fantart.


Hermione és a vidrás patrónus nagyon szép lett


A Trónok Harca téma is bejött, a dobozban lapul egy sima fehér füzet, rajta 4 női szereplővel (Sansa, Cersei, Arya, és Brienne), egy Daenerys Targarien Funko Pop kulcstartó. És kaptunk néhány matricát, nevezetesen Nyx és Lila Bard. Azóta utána néztem, hogy kik is ők, Lila Bard az Egy sötétebb mágia könyv főszereplője, Nyxről pedig bevallom derekasan fingom dunsztom sincs. Világosítsatok fel kommentben!


Volt még egy Kildaras könyvjelző is a dobozban, bár erre nem tudok magyarázatot találni, de szeretném, ha a következőben egy Zakkant olvas rókás matrica lenne :D Van hozzá grafikám is, a videóban is megnézhetitek a doboz mellett!

Ami még nagyon tetszett a dobozból az a BASC-os hűtőmágnes naptár, bár a naptár funkció sok pluszt nem ad, sima lajhárral is megelégedtem volna, de felkerül a hűtőre dísznek ez fix. Kaptunk egy vászontáskát is, jó erős anyagból, Just one more chapter felirattal, és ez eléggé jól jön, úgyhogy hordani fogom majd.

Nézzétek el a fényeket, kint éppen tombol a hurrikán, és este van a fotózáshoz. 
Szóval ez volt a doboz tartalma, és akkor egy is konklúzió: A Funko Popot (az egyik kedvencem Dany), a Hermione-s fanartot és a szatyrot imádom, a könyv érdekelni kezdett, a hozzá járó könyvjelző jó dolog, viszont az írói üdvözleten nem ártatott volna finomítani. Jó, hogy vastagabb papírra nyomták, de a betűtípus, és a dizájn nem a legszebb munka. Szegény Alwyn Hamilton túlzottan pixeles lett. Ez valahogy a Mit tartalmaz a doboz? papírkára is elmondható, és a pixeles angyalokra az elején, és hiába jó az idézet, ha nem a legjobb betűtípussal van írva. Ismerek egy jó grafikust, ha esetleg.... ;) 

A két kis matrica nálam félrement, mert nem ismertem fel a karaktereket, de ez biztos az én szegénységi bizonyítványom. A Trónok harca füzet nem túlzottan egyedi termék, kis noteszként használhatóbb lenne számomra. A Kildarás matricát nem annyira értem, vagyis gondolom ők is támogatói a doboznak, de nem értem a létjogosultságát. Jöhetett volna helyette inkább 5 lajháros :)

Persze nem lehet minden tökéletes, de én összességében elégedett vagyok, az apróbb bakikat leszámítva. Ha érdekel a következő doboz, ami a Mágikus lények nevet kapta, és megrendelnéd, akkor ne habozz!

Használd a ZAKKANT10 kódot, és ha új vásároló vagy, akkor 10% kedvezmény is jár a rendelésed mellé, és még engem is támogathatsz! 



Nektek tetszett a januári doboz? Mi az, ami bejött és mi az ami nem? Dumáljuk ki kommentben! 

Ezeket is olvasd el

13 komment

  1. Én úgy érzem, hogy sajnos nem érnek fel ezek a dobozok a külföldi dbozok színvonalához. Én eddig mindegyikben csalódtam, a könyvek sem a legjobbak, némelyik plusz kiegészítő gagyi, és már előre borítékolhatóak a matricák, funko pop figurák, könyvjelzők, szóval kiszámítható, és nem egyedi. Pénzkidobásnak tartom, megbántam, hogy rendeltem, többet nem fogok. És igen, pixelesek a képek, és nincsenek igényesen megszerkesztve a szövegek sem. Mintha én csináltam volna itthon valami amatőr technikával. Összességében véve én megbántam, nem tetszik, tele van felesleges, és nem elég különleges dolgokkal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen a pixeles dolgokat én is említettem én is, hogy erre figyelniük kéne, mert sokat ront a minőségen, bár bevallom szerintem ezeket kevesen figyelik annyira árgus szemekkel mint én, vagy te. Amúgy én úgy vagyok vele, hogy magamtól soha az életbe ne vásárolnék sehol vászontáskát (sose látok jókat könyves felirattal), és Funko Pop bolt közelébe se jutok, és igazából a meglepetés könyv miatt izgalmas várni a dobozt. Nekem ez most bejött, és ha kikalkuláljuk a termékeket árát (még azokat is, amik feleslegesek) akkor kijön a költség. Ennél olcsóbban szerintem nem lehet adni, mert akkor nyilván a BASC-nek sem érné meg. De mindenkit megértek, akinek vannak ellenvetései, mint Nima, meg neked is Anonymous.

      Delete
  2. a könyv kivételesen tetszik, de még mindig nem értem, miért kell 7-8000 forintot kiadni pár képeslapért...

    ReplyDelete
  3. Megnyugodtam, hogy nem vettem meg, mert a Trónok Harca tőlem idegen. Hermiones funkonak mondjuk örültem volna, a fanart is szép róla. Tetszik a táska is, de szerintem is sok volt most a matrica-naptár-füzet.

    A szállítás mondjuk majdnem egy ezres, meg a funko is drágább (2490 ft pl egy webshopban) - szóval a doboz ára szerintem indokolt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja és Anett tök jó lett a videó is! :)) Nincs furkászhangod! :D

      Delete
    2. aha, gondoltam, hogy akörül lehet egy ilyen kis bizbasz, csak tudod, kinyitod a dobozt, látsz benne egy apró akármit, egy könyvet, meg egy rakat képeslapot, és ezért adsz 8e-t... ha darabonként összeszámolod, mi mennyibe került, nagyjából árában van, csak nem pont az (lenne) ennek a lényege, hogy minden belevalóhoz kedvezményesebben jut hozzá az összeállító? mert ennyiért bárki meg tudja venni, bárhol. érted a problémám.

      Delete
    3. Köszi Dóri, visszahallgatva a videót én nem így érzem, de sebaj. Legalább hallottak beszélni, ahhoz képest, hogy sosem csináltam ilyen videót elsőre felvettem egyben úgyhogy teljesen büszke vagyok magamra :D

      Delete
    4. Egyáltalán nincs furkászhangod! :)) Szerintem nagyon jó lett a videó. :)
      A Funko popok nem olcsók, persze nagy tételben biztos azok, de hiába apróság, azért az egy menő cucc benne. ;)

      Delete
  4. Nimával értek egyet, mert ha még ki is jön az ára, akkor ugyanott vagyok, mintha magamnak megvenném. Ezeknek a dobozoknak pont az a lényege, hogy valami pluszt nyújtson. Vagy legyenek benne jobb cuccok vagy legyen olcsóbb, vagy valami, de annak semmi értelme, hogy forintra pontosan kijön, hogy annyi lenne, ha magamnak boltban megvenném. És igen, ők elvileg kedvezményesebben jutnak hozzá. És akkor itt hülyítik az embert, hogy jaj, siess, mert elfogy a mi fasza dobozunk, az ember ráharap, én is voltam sajnos ilyen naiv, utána meg jön a nagy csalódás, hogy ez került ennyi? És nekem ezek az írói levelek nem érnek annyit, hogy exkluzívnak mondjak egy ilyen dobozt, főleg, hogy látszik, hogy mind nagyon gagyi, plusz az írók egy részét nem is ismerem, a másik részét meg nem szeretem. És hát szerintem a könyveket se találták el eddig. Legalábbis nem az én ízlésemnek. És igen-igen, tudom, nem lehet mindenki ízlését eltalálni, de úgy látom ez a YA-fantasy vonal fog maradni. És néha lehetne valami jobb is benne. Úgyhogy én ennyi pénzért inkább veszek 2-3 könyvet magamnak. Vagy ha annyira valami csecsebecsét akarok, akkor veszek azt és kész, de kinőttem már a búcsús zsákbamacskából. Amúgy még tényleg érdekelne is, ha eddig nem csalódtam volna az összes dobozban. :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amúgy terveznek további tematikus dobozokat a BASC-sek, mondjuk én egy krimire beneveznék például. Amúgy a zsákbamacska tényleg necces mindig, és ezért az árért tényleg vehetsz 2-3 másik könyvet, amit magad választasz, de minden dobozban találtam eddig olyat, ami biztos, hogy nem tudok máshonnan megvenni, vagy így külön nem akarnék (pl Daenerys Funko) de tökre örülök neki. Az írói levelek tényleg kicsit gagyik ezt én is aláírom :)

      Delete
  5. @Nima amúgy biztos, hogy olcsóbban jut hozzá, hiszen berendel a forgalmazó (jelen esetben BASC) 100 vagy 1000 db bizbaszt, és persze így jobban megéri, de nyilván nekik meg kell árrés. Amikor indultok még drágább volt a doboz, de rájöttek, hogy az emberek nem tudnak havi 8-9 ezret kifizetni egy dobozért, így csökkentették az árát, és belátták, hogy mennyi a reális (ez szerintem ami most van reális), és mivel éri meg nekik kiadni. Én mindig azt mondom, hogy ha bárki ki tudja hozni olcsóbban, jobban, igényesebben akkor hajrá :) Eddig még senkinek sem sikerült, igaz nincs is sok vetélytárs.

    ReplyDelete
  6. megnéztem ebay-en ezeket a funko cuccokat. 1e-10e-ig van mindenféle árban, ingyen szállítással is, szóval aki erre vágyik, akár sokkal kedvezményesebben hozzájuthat, mint amennyit a dobozban levőért számítottatok. rá lehet állni akár a gyűjtésére is, ha valaki erre van rákattanva, de azt meg nem szabad dobozostól venni.
    a könyvért lehet 20%-kal kevesebbet is kiadni, mint a kedvezményes ára, lehet várni akciókra is.
    a papírlapokat inkább nem véleményezem.
    az első doboz ugyan egy kicsivel drágább volt, viszont úgy tűnt (de az is csak tűnt), jóval több "használható" dolog volt benne, még ha egy darab filteres teát vagy egy fürdőgolyót nem is tekintünk épp olyan marha nagy értéknek.
    az első papírlap az írói jókívánsággal még épp okozhat örömet, de a tizedik pixeles ilyen után kétlem, hogy bárki az egekbe ugrana miatta.
    az egyetlen eszmei értéke a doboznak a meglepetés, hátha valami jó cuccot kap a megrendelő, igaz, utána mindig jön a rossz érzés, mert mégsem kapott jó cuccokat, és önmaga vigasztalása, hogy de legalább a könyv jó. már ha jó volt. igaz, minimum dupla árért, de ettől úgyis eltekint majd idővel. aztán majd leszokik róla, hogy dobozt rendeljen, amikor szembenéz a valósággal.

    de nem akarom elvenni senki kedvét, hogy jó pénzért meglepetést szerezzen magának :D, ez az egyetlen, ami életben fogja tartani ezt a rendszert. mindig lesznek próbálkozók.:)
    és akármit is mondtok, a magyar doboz a közelépen sincs beltartalommal a külföldinek, és arányaiban az nem drágább annyival, mint amennyire gagyi a magyar ennyi pénzért.

    ReplyDelete
  7. Én Nimával értek egyet. Abból húznak hasznot, hogy az emberek többsége szereti a meglepetést, aztán jön a nagy csalódás. Most egy esetlegesen jó könyv meg egy funko pop figura vagy egy bögre vagy akármi nem ér meg ennyi pénzt. Teleszórják sok kis gagyi cuccal, plusz tényleg kiszámítható valami írói levél meg képeslap vagy ilyen olyan papír, firkálmány. És ha a könyv se jó? Akkor az ember kidobott feleslegesen több ezer forintot. Jó tudom, el lehet adni. De akkor is, értitek... Lehet, hogy idővel jobb lesz a dobozok tartalma, de én akkor se rendelek többet, mert eddig egyik dobozzal se voltam elégedett, és egyszerűen nekem nincs ennyi felesleges pénzem. És igaza van Nimának, hogy mindig lesznek próbálkozók, hogy na, hátha valmai klassz meglepi lesz végre benne. De, szerintem akkor inkább az árából rendelek egy funko popot meg egy bögrét vagy akármit, amit szeretnék e-bayról a doboz árának feléből, a másik feléből meg veszek egy könyvet. A többi apró szir-szar meg nekem nem kell mellé. De persze én sem azért mondom ezt, hogy bárki kedvét elvegyem, mindenki arra költi a pénzét, amire akarja, de én a saját káromon tanultam meg, mert egyik dobozzal sem voltam maradéktalanul elégedett. Márpedig ha csak egyetlen vagy max két jó dolgot találok egy dobozban az kevés. Ennyi pénzért kevés. És ha a fejemet adnám egy ilyen vállalkozásra, akkor minőségi szinten csinálnám, vagy sehogy. Na, mindegy, én nem hagyom magam többet behülyíteni, inkább megyek olvasni. :)

    ReplyDelete

Subscribe