Megettük Harry Pottert és a Titkok kamráját

10:42:00 PM


Múlt héten érdekes dolgokon vettem részt, csak természetesen időm nem volt nagyon, hogy végre megosszam veletek, nah de most jól. Vigyázat! Extra képes és elragadtatott bejegyzés következik a Harry Potter vacsiról, ahol a Pupilla Olvas bloggerével vettem részt (+hamarosan jön a Szellemek a Svábhegyen túráról is jön egy kis beszámoló).
Múlt csütörtökön javában tartott a Harry Potter és a Titkok kamrája vacsorahét a Könyvbár és Étteremben, ahol én már anno volt az első kötetes verzión. Arról volt egy szösszenet a FB oldalamon képekkel, sőt, még az NLCaféra cikk is készült Íme a hely, ahol megeheted a kedvenc könyvedet címmel.

Amikor Pupival megtudtuk, hogy újra lesz, ráadásul Harry Potteres rész, akkor elhatároztuk, hogy elmegyünk és jól végigesszük a menüt. Mert az most is kiválónak ígérkezett. Íme a menü, ami ilyenkor 2 hétig állandó, és mindnek köze van legalább a nevében a könyvhöz :)

Egyél csigát! (Csiga escabeche spanyolosan, amaránttal) 1.790,-
Százfűlé-főzet (parajos zöldfűszer-krémleves, tormás hasé) 1.490,-
Baziliszkusz (Ropogós kacsacomb, sütőtökös tészta, gránátalma jus) 4.190,-
Varázslóüst (Burgundi vaddisznóragu zöldségekkel) 4.190,-
Bogoly Berti féle Mindenízű Muffin (Meglepetés muffin-válogatás két személyre) 2.690,-

Foglaltunk asztalt, de még bőven délután voltunk (asszem fél 4-re mentünk) szóval kb üres volt a hely. Azonnal egy kedves pincér szegődött mellénk és rögtön hozták az üdítőnket a rendelés után, és kaptunk egy Potteres kvízt is, amit az este folyamán kitöltöttünk a legjobb tudásunk szerint (most nagyon reménykedünk, hogy megnyerjük a következő vacsorát itt, mert tök jó lenne).  Egyébként most hogy Halloween is volt nemrég, és tartott még a HP-s hét az egész étterem tök jól fel volt díszítve. Még Hedviget is megtaláltuk, meg az Animus Kiadó új borítós Harry Potter és a Titkok kamráját könyvet. Ti tudtátok, hogy megjelent új borítóval?

Helló Hedvig!

Aragog is benézett az étterembe

Leadtuk a rendelésünket, de  máris hoztak egy kis kedveskedő előételt a levendulás fűszervajat és kis kenyérkét. Érezni lehetett rajta a levendulát, és alig hogy ezt befejeztünk kaptunk tök finom sütőtök levest is, mondván a séf ajándéka. Aztán következett a tényleges rendelésünk.

Nyilván a papír az asztalon idézeteket tartalmazott a könyvből. Meg ott van Dobby is!



Én természetesen csigát választottam előételnek, és nem tudom, hogy ettetek-e már, de ne riasszon el titeket egy cseppet sem. Nagyon finom, és itt olyan puhára főzték, hogy csak lestem. Én már ettem régebben, de jó volt újra kipróbálni ezt a különlegességet. A spanyolos szósz a csigákon nagyon ízletes volt.

Azok a pici bogyók amaránt gyöngyök voltak és valami isteni volt.

Pupi kipróbálta a Százfülé főzetet, de én sem a parajat, sem a tormát nem érzem magaménak, így csak távolról néztem ezt a fogást. De annyira jól nézett ki ez is, hogy ha nem paraj biztos belekóstolok! Főfogásnak mindketten a Varázslóüstöt választottuk és nem bántuk meg, mert elképesztően ízletes volt és hatalmas adag. Én speciel a végén már küzdöttem a fogással, viszont ahogy tálalták az zseniális volt. Kis üstben hozta ki a pincérfiú (akit innen is csókoltatunk, mert nagyon jó fej volt, mindent elmagyarázott, amit kérdeztünk és mindig körülöttünk sürgött) és amikor beizzította a füstöt (amit szárazjéggel értek el) mi csak ámultunk. Zseniális ötlet volt. Percekig rotyogott az üst alatt a fa, és ott vihogtunk mint a tinilányok, hogy ez így mi már :)

Pupi fotója :)

A gombák is nagyon finomak voltak, és az üst körbe volt rakva mini fákkal. Ha alágyújtottunk volna igazából simán égett volna :D

Természetesen ki kell próbáljuk a muffinokat, amik között voltak tényleg érdekes ízűek. Nem annyira durvák, mint anno tavaly a Mindenízű palacsinta, de azért bőven kaptunk egyenlő arányban sós és édes ízeket. Volt azt hiszem bacönös, volt ami sós volt és a tetején wasabi pötty volt (jó csípős!) sajtos, vargányás, volt céklás, csokis-meggyes, karamelles, citromos. És mellé járt néhány gumicukor meg Jellybelly drazsék.

Muffinok mindenhol.

Nekem másodszor is nagyon bejött a hely, szerintem Pupinak is tetszett. Jövő héten Matilda hét lesz, én már azzal is kacsingatok, csak még nincs menüválaszték fent, de hamarosan az is eljön :)

Menjetek ti is és szeressétek itt a Könyvbárt https://www.facebook.com/konyvbar/
Olvassátok el Pupilla beszámolóját is ITT! 

Ezeket is olvasd el

5 komment

  1. Ahhh ez de jó :))) Örülök, hogy olvashattam a beszámolódat - egyszer én is kipróbálnám, az a szárazjeges körítés a legjobb! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tényleg csak ajánlani tudom :) Ha valami érdekel tessék asztalt foglalni és kóstolgatni. Nem fogod megbánni!

      Delete
  2. Nagyon király volt! :) A muffinok látom nem voltak tényleg olyan maradandóak neked. :D Sorolom mik voltak: sajtos, vargányás (annak a tetején volt a bacon), szőlős, málnás, csokis (meggy nem volt benne), céklás (ennek a tetején volt toma és wasabi), mákos, narancsos, mandulás és hagymás. :)
    Szerintem nagyon fini volt mindegyik része, de legjobban a főétel ízlett, és tényleg kiadós volt, pedig picinek tűnt az üstben. :) A szárazjeges trükk pedig oltári volt! :) Legközelebb az azkabanira is el szeretnék menni. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naná, hogy megyünk ha lesz :))))) Én a Twilightosra is el akartam menni, de béna voltam és lemaradtam. Most már nem lesz ilyen több! Ami érdekel arra elmegyek mindenképpen.

      Jó, hát az ízeket totálisan elfelejtettem, még jó hogy te így emlékszel :D <3

      Delete

Subscribe