Jenny Colgan - Piciny Csodák Péksége

10:44:00 PM



Az Insomnia Könyvek gondozásában jelent meg Jenny Colgan: Piciny Csodák Péksége, mely az ugyanezt a nevet viselő sorozat első része. A Blogturné Klub négy bloggere mutatja be Polly történetét, s ha velünk tartotok, a Kiadó jóvoltából megnyerhetitek a könyv egy példányát!


Jenny Colgan - Piciny Csodák Péksége

Kiadó, megjelenés

Libri - Insomnia Kiadó, 2016

Oldalszám

472

Fordító

Páll Márta

Sorozat

Piciny Csodák Péksége1.


Fülszöveg

„Ínycsiklandóan ​​ropogós és cukros”– Sophie Kinsella, a Boltkóros sorozat írónője

Polly és Chris már hét éve együtt élnek, de kapcsolatuk válságba kerül. Chris visszaköltözik az anyjához, Polly pedig kiadó lakást keres. A hirdetések közt akad egy romantikusan csábító; egy apró szigeten álló házikó, ahová csak apálykor lehet eljutni autóval. Barátnője hiába próbálja lebeszélni az őrült tervről, Polly hajthatatlan. A kikötőfal fölött álló ház igencsak rozoga állapotban várja új gazdáját, és a barátságtalan helyiektől vásárolt ehetetlen péksütemény sem segít Polly hangulatán. Késő este süt néhány cipót, amiből hajnalban visz a halászoknak. A faluban hamar híre megy Polly süteményeinek, így a lány új barátokra, különc hódolókra – no meg esküdt ellenségekre – tesz szert, és ki tudja, talán a szívvel-lélekkel sütött finomságok őt is megváltoztatják, hogy képes legyen újra bízni és szeretni…


A Találkozzunk a Cupcake Kávézóban írónőjének legújabb sikersorozatát Jojo Moyes és Jennifer Weiner olvasói is imádni fogják, hiszen Jenny ismeri az édes élet tökéletes receptjét: sok evőkanálnyi szívmelengetés, pár csepp könny, nagy adag szerelem és persze csipetnyi humor. 

 

Kenyér és vajas sütemények ínycsiklandozó illata 


Jenny Colgan neve nem ismeretlen számomra, hiszen a magyarul megjelent összes könyvét birtoklom. Az Amanda esküvőjén jót szórakoztam anno, a Cupcake kávézó történeteit még nem kezdtem el (én balga!), de a most megjelenő Piciny Csodák Péksége regény teljesen elvarázsolt. Igazi romantikus könyv, amiben van mondanivaló, de közben kedves és cuki, de kellőképpen keserédes és megható is egyben. És ez az, amit én nagyon szeretek. Jenny Colgan úgy meséli el Polly történetét, amit nem lehet nem szeretni.

Íme a Cornwall szigeteki Mount Polbearne a kis falu, ahová Polly költözik

A főszereplőnk egy olyan harmincas nő, aki éppen most kezd új életet egy tönkrement vállalkozás és egy kapcsolat után. Mivel a lánynak nincs sok pénze így csak vidéken tud házat bérelni, ahol teljesen új életet kell kezdenie. Nem sok bútort és cuccot visz magával a kis szigetre, ahová a dagály miatt csak időközönként járható az út, de hamar belakja a helyet. Ahogy Polly egyre otthonosabban érzi magát a szigeten, úgy merülhetünk el mi is különleges angliai vidék hangulatában, és lakói életében. Polly azért megy a szigetre mert nyugalomra vágyik, és szeretné kitalálni, hogy mit kezd az életével, ám ahogy az lenni szokott az élet nem ennyire egyszerű.

Polly a szigeten újra hódol régi hobbijának és kedvtelésből sütni kezd. Kenyeret, foccacciát, cipókat. Először csak magának, aztán megkínálja a ház előtt gyülekező halászokat is, akikkel jó barátságot köt. Polly hobbija lassan vállalkozássá növi ki magát, amit ő nem akar elhinni. Az egészet nehezíti az, hogy főbérlője a mindig zsémbes asszonyságé a helyi pékség, ahol az öreglány rossz hozzávalókból csapnivaló dolgokat készít. A falubeliek pedig inkább ennék Polly különleges ízvilágú újdonságaikat... A főbérlő és a Polly közötti paprikás viszony egyre jobban elfajul, majd egyik este egy szerencsétlen esetnek köszönthetően a lány és néni jobban megismeri egymást.

Lassú víz partot most, kivéve mikor dagály van

Nem haladtak egyébként a könyvben a dolgok ennyire gyorsan, szépen lassan épül fel az egész a kis szigetre való költözéstől elkezdve a pékség kialakulásáig. És minden apróság egyre és egyre hozzátett a könyvhöz, és ahhoz, hogy olvasás közben otthonosan éreztem magam a történetben.

A szeles, viharos tengerpartra néző ház, a halászok, a lundamadarak (akik közül Polly az egyiket be is fogadja és Neillnek nevezi el) az átutazó turisták, a helyi pici kis közösség, a pékségben sülő finomságok illata és a kialakuló bimbózó szerelem és barátságok mind-mind olyanok voltak, hogy szinte láttam magam előtt az egészet, ahogy kialakul, és lesz egyre nagyobb és nagyobb. Nem szeretnék spoilereket elmesélni, de a sok kedvesség és humor mellett bőven van a könyvben küzdés, újrakezdés (nem is egy!) és szomorúság is.



Értékelés: 5/4.5 


Jenny Colgan nekem a Piciny csodák pékségével olyat tálalt, amiben tökéletesen eltalálta a hozzávalókat és az én szájízemnek megfelelő ízvilágot. Nem lett volna sok olyan dolog, amit másként csináltam volna az írónő helyében, számomra ezt a történet kerek egész volt, még akkor is ha nem volt minden egyes oldalán cukormázas édes csodavilág.

Nagyon emberiek voltak a szereplők, Polly mellett megismerhetjük a többi halászt, mindegyikükről kiderülnek érdekes dolgok. Polly zsémbes főbérlője története is nagyon érdekes volt, és persze ott van az amerikai méhész srác Huckle, aki megdobogtatta a szívemet. Polly legjobb barátnőjét nagyon imádtam a beszólogatós városi luvnya szerepében, és a könyv végi jelenetein is végig mosolyogtam :)

A Piciny Csodák Péksége számomra egy olyan romantikus, újrakezdős könyv volt, ami visszaadta újra a hitem abban, hogy létezik még az igazi chicklit irodalom, és ennek jó bizonyítéka volt ez a könyv. Szeressétek ti is nagyon ezt a kis pékséget, és tulaját, mert még ha kicsit nehezen is indul be a történet, utána magával sodor és alig bírjátok letenni. Velem így volt, köszi Jenny Colgan!

Szerezd be a könyvet 15%-os kedvezménnyel innen!


Blogturné extra: Idézetek a könyvből

Különben is, ha tetszel egy fiúnak, akkor eljön érted, és megszerez magának.

Nem kell szeretnünk azt, akivel együtt dolgozunk, legalábbis nem szükségszerűen.

Ha volt valami, amit Polly ki nem állhatott, az a rossz kenyér volt – a kenyér az étkezés sarokköve, az élet egyik fundamentuma! Mindig úgy érezte, hogy ha ez rossz, akkor a nap többi része is rossz lesz.

Van olyan szorongás, amely sokkal, de sokkal rosszabb éjszaka. Nappali fényben kezelhetőnek látszik; vagy akár el is tűnik, mint egy rossz álom az első csésze kávénál, vagy a napi teendők közben észszerűsíthető, amikor is nincs idő arra, hogy a hibákon és az elmulasztott lehetőségeken őrlődjön, bánkódjon és a jövőért aggódjon az ember.

Sosem tudhatod, mi vár rád a következő ajtó mögött.



Nyereményjáték

Frissen sült, ropogós sütemények illata terjeng a levegőben? Vagy a bejegyzéseinkben? A Piciny csodák péksége blogturné nyereményjátékában most a konyhai tudásotokra lesz szükség! Minden állomáson elrejtettük egy-egy péksüteményt. A feladatotok, hogy megkeressétek a süti betűit a bejegyzésben, és írjátok be válaszként a Rafflecopter megfelelő sorába!

Figyelem! A sorsoláson azok vesznek részt, akik minden állomáson helyesen válaszoltak. A beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.


 

A turnéban résztvevő bloggerek


11.14. - Szembetűnő
11.16. - Zakkant olvas
11.18. - Könyvvilág
11.20. - KönyvParfé

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe