Audrey Carlan - Calendar Girl (Január - Február - Március)

10:03:00 PM


Az Insomnia könyvek elhozták nekünk az új nagy szenzációt, Mia Saunders 12 hónapig tartó kalandját. Az első részben megismerhetjük Mia kalandjait január, február és március hónapokban. A Blogturné november 11-től 19-ig, kétnaponta jelentkezik újabb állomásokkal.


Audrey Carlan - Calendar Girl

Kiadó, megjelenés

Libri - Insomnia Kiadó, 2016

Oldalszám

388

Fordító

Farkas Melinda

Sorozat

Calendar Girl 1-3.


Fülszöveg

Mia Saunders 12 hónapot kap, hogy apja szerencsejáték-tartozását visszafizesse, különben megölik. A fiatal lány elvállalja, hogy négyhetenként más és más gazdag férfi eszkortpartnere legyen, fejenként 100,000 dollárért. A szex nem előírás, de felárért engedhet a csábításnak.

Tizenkét gazdag és sármos ügyfél, akikkel még csak nem is muszáj lefeküdnie… volt már rosszabb állása is. Egy kikötés van csak: nem lehet szerelmes. Neked sikerülne?


Audrey Carlan eredetileg magánkiadásban megjelent sorozata ma a világ egyik legforróbb könyvszenzációja, amiből mozifilm és tévésorozat is készül, miközben Mia Saunders nem mindennapi történetét több millió női olvasó csodálja Brazíliától Kínáig. 

 

Amire mindenki kíváncsi, de itt se mondják el

Vajon milyen lehet az eszkort munkaMilyen lányok mennek eszkortozni? Mi vezethet odáig, hogy ne legyen más kiútja egy normális lánynak mint, hogy a testéből kényszerüljön megélni? Tényleg luxuskurvák luxus prostituáltak az eszkort lányok? Megannyi kérdés, amire szerettem volna választ kapni, és reméltem is, hogy majd a Calendar Girl "botrányosnak" titulált könyv elárulja. Sajnos ezekből nem sok mindent tudtam meg, pedig elvileg lett volna rá 3 "hónapom."


Főszereplőnknek Miának 12 hónapja van, hogy összeszedjen egy halom pénzt, ugyanis volt pasija a lány szerencsefüggő apját jól helybenhagyja, és a lányt megzsarolva követeli az uzsorát. Amíg a papa kómában fekszik, addig Miának össze kell gyűjteni egy csomó pénzt. A lány nagynénje eszkort cégénél elvállalja, hogy egy éves szerződést köt, amiben 12 hónapig nyújt eszkort szolgáltatásokat havonta 1-1 pasinak. Mia nénikéje nyélbe üti az üzletet rögtön, és Miának 3 napja marad, hogy elköszönjön, mert várja élete első kuncsaftja Miamiban. A Calendar Girlben a férfi szereplőket nagyon könnyű beazonosítani, közös jellemzőjük, hogy nagyon gazdagok, jóképűek, szexisek, okosak, tehetségesek a szakmájukban, gazdagok, lepedőzsonglőr szexistenek, milliomosok, sármosak, gazdagok, méretes szerszámmal vannak megáldva, kockás hasúak, és persze gazdagok. Kőgazdagok.

I'm a rich bitch, mothafuckin' rich bitch


Mert úgy tűnik, hogy a gazdagság együtt járt ebben a könyvben azzal, hogy aki tehetős, az szórakoztató, tehetséges, kockás hasú és persze egy szexisten az ágyban. Mia persze jobban is megismeri a férfiakat, főleg azt az aktuális hármat, akikkel több időt eltölt, de olvasás közben és utána sem tudok mit elmondani a férfiakról, és ez bizony számomra baj. Volt a szörfös filmes, a francia festő és az olasz étterem tulajdonos és jön majd a sportoló és vége a könyvnek. Semmi más nem maradt meg belőlük (nah jó néhány olyan dolog igen, amit spoileres lenne leírni) de nagyjából ennyi. Kár a felszínességért. Sajnos Mia is nagyon felszínesnek és ellentmondásosnak tűnt. Csak egy példa: Mia tudja, hogy szerződés köti, és akkor kapja meg a nagyobb pénzt, ha lefekszik az ügyfeleivel, akikhez nyilván szabad akaratából vonzódik. Persze Mia kb rögtön ágyba bújik Mr. Januárral és Mr. Februárral, aztán amikor megtudja, hogy a férfiak kifizették az extra díjat, mert volt szex, akkor kiakadt. De hát miért? Nem azért hajt, hogy minél több pénzt összegyűjtsön? Aki kurvának megy, ne sírjon ha megbasszák és még fizetnek is érte.



Nagyon vártam volna kulisszatitkokat az eszkort lányok életéből, hogy tényleg milyen is ez a munka, lelki/érzelmi háttere. Bár Mia néhányszor megvillantja a történetnek ezt az oldalát (a zsaroló maffia sötét árnyéka lebeg felette, de közben segítő nővér szeretne maradni, aki húga tanításáért is dolgozik), de nem volt túlzottan meggyőző ez sem. A lánynak fontos a családja, segíteni akar az apján, a húgán, aki főiskolára jár, közben meg siránkozik, hogy neki eszkortoznia kell, de amikor megkapja a következő pasit, akihez menni kell máris izgalommal várja és gondolatban a maradék pénzt máris elkölti. Csupa ellentmondás volt az egész könyv, de legalább korrekt mennyiségű szexjelenet jutott minden fejezetre. Egyébként ebben nem volt semmi gázos dolog. Pedig reméltem, ha már az eszkort munkáról nem volt semmi durva, akkor a szex téren lehetett volna bevállalósabb az írónő, de még ezt is elmulasztotta. Mondjuk az is simán lehetséges, hogy a következő kötetekre tartogatja a nagy durranást, a happy finisht.



Értékelés: 5/3



Lehet, hogy túl sokat vártam a könyvtől, de nem hozta azt, amit szerettem volna. Az erotika része teljesen rendben volt, a szexjelenetek jól voltak megírva, de hogy ebben a világban mindenki tökéletes legyen az kicsit kiábrándító. Sajnos nem nőttek a szívemhez Audrey Carlan szereplői. Se Mia, se az általa megismert férfiak nem volt túlzottan szerethetőek. Talán még az olasz (Mr. Március) és az ő helyzete volt érdekes, de erről meg nem írhatok, mert spoiler, és nem akarom lelőni a könyv majdnem egyetlen érdekes momentumát.

Korrekt erotikus olvasmány egyébként a Calendar Girl, sok szexjelenet van benne, ami már-már annyira tökéletes és szenvedélyes, hogy ilyen nincs kategória, de azért jó volt olvasni őket. Remélem a további kötetekkel kap érdekesebb gondolatokat és helyzeteket a főszereplőnk, és a pasikkal is lesz valami változatosság, mert eddig mindenki szinte tökéletes és ideális. Szinte már nem is értem, hogy miért van szükségük eszkort lányokra és ilyen szolgáltatásra, ha ennyire rendben vannak :)


Senkit sem szeretnék lebeszélni a Calendar Girlről, mert műfajában, mint erotikus olvasmány nagyon jó volt, de azt hiszem ez most nem volt az én történetem 100%-ban. Ti adjatok neki egy esélyt, ha bírjátok az erotikus olvasmányokat, és szeretnétek egy olyan könyvélményt, ami közben nem kell agyalni semmin sem, csak sodornak a lapok és annak izgalma, hogy vajon még mi minden várhat a főszereplőre. Bevallom engem érdekel azért a folytatás, főként azért, mert 3 pasi kevés ahhoz, hogy képet kapjunk erről az egész "szakmáról", és Mia életéről is, úgyhogy itt még bármi lehet a jövőben.
http://www.lira.hu/tradetracker/index.php?tt=4784_12_179192_&r=%2Fhu%2Fkonyv%2Fszepirodalom%2Fsci-fi-fantasy-krimi%2Fcalendar-girl-januar-februar-marcius
Szerezd be innen kedvezményesen a Calendar Girlt!
 

Blogturné extra: a könyv előzetes angolul 

Nyereményjáték

Minden állomáson egy-egy híres és jóképű pasi fotóját találjátok majd a bejegyzéseknél a játék rész alatt. Amellett, hogy nézegethetitek őket, a Rafflecopter dobozba be kell írnotok a pasi nevét, és a hónapot, amelyikben ünnepli a születésnapját!



Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
 

A turnéban résztvevő bloggerek
11.11. Kristina blogja
11.13. Deszy könyvajánlója
11.15. Zakkant olvas
11.17. CBooks
11.19. Kelly és Lupi olvas


Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe