áprilisi szerzemények

9:05:00 PM

hosszú hónap volt ez az április, de nem panaszkodom, mert egyre közelebb van a nyár, melegebbek a napok, elpakoltam a téli kabátokat, a csizmákat és grasszálhatok a hawaii naplementét ábrázoló vizuális környezetszennyezésnek becézett széldzsekimben.

és ha már április, akkor volt egy csomó poszt a blogon, szám szerint 11, ez már eleve rekord a többi hónaphoz képest. sok recenziót olvastam, mert a könyvkiadók belehúztak a Könyvfesztiválra, amin én is kint jártam és tök jó napot töltöttem el Pupival és Tittivel. de erről majd később.

április elején megleptem magamat egy Paperwhite Kindle olvasóval, mert februárban visszaszolgáltattam a cégest, és így olvasó nélkül maradtam. kaptam kölcsön barátnőmtől, mert jöttek elektronikus recik, azokkal meg haladni kellett, de már égett a fejem, hogy nálam van az övé, így inkább rendeltem egyet. persze mire megjött eltelt egy kis idő, de amikor kézhez kaptam és beüzemeltem azonnal szerelem lett. itt éppen ketten pózolunk a vonaton.


még nincs hozzá tartó, egyszerűen tök bénákat találtam a kedvenc kínai/japán webshopomban, de nem adom fel. rendelek valami cukit egyszer biztosan. legjobban egy lajhárosnak örülnék. ez például elég menő, de 80 dolcsit sajnálok érte azért.



de akkor, hogy a valós beszerzésekről és ne a jövőbeli álmokról is essen szó. 2 könyvet kaptam postán áprilisban, ezek Athenaeum-os recik voltak. A Bunkerrajzoló, amit gyorsan dedikáltattam is a Könyvfesztiválon Géczi Jánossal és a Vad Fruttik énekesével Likó Marcellal,  a másik könyv Árvay Gréta Elmerülve című könyve, amit szvinger klubokról szól, garantáltan érdekes téma lesz. hamarosan írok majd róluk a blogon.



a többi könyv, ami hozzám érkezett azt mind a Könyvfesztiválról cipeltem haza, és mindről már volt szó a blogon. 3 Könyvmolyképző könyv érkezett velem a polcra onnan: Nyár trilógia befejező része (hamarosan lesz róla poszt), Mara Dyer eszmélése, Callie, Kayden és a megváltás. átvettem a Maxim Kiadó standjánál a Leon Leyson és a lehetetlen való vált című könyvet (ezt gyorsan kölcsön is adtam Pupillának, remélem neki is tetszeni fog) és A végzetem című könyvet. a Fumax standjánál megkaptam a Madarak a dobozban című könyv, amit most hétvégén el is olvastam és hűűűűűhhhhaaaa. de nagyon a jó értelemben! alig várom, hogy írjak róla.

Mórától a Mire jó a rosszfiú? érkezett és a képen látható Darwin játszma kakkuktojás, mert már márciusban megkaptam, de mivel dedikáltam Mészöly Ágnes írónővel a Könyvfeszten, így ez is idekerült. az írónő amúgy nagyon aranyos volt, és dedikációban azt írta hogy "Éljenek a bloggerek" mert meséltem, hogy van egy könyves blogom, ahol hamarosan írok a könyvről.

a Könyvfesztivál amúgy idén nagyon jó élmény volt. az előző 2 évben, de főleg a tavalyin inkább munkával telt, de idén csak úgy ott voltam és lógtam a többi bloggerrel és nézelődtünk egész nap. fél 12 felé mentem ki, összefutottam Pupival és Tittivel, majd belevetettük magunkat a forgatagba. elvándoroltunk minden standhoz, szereztünk könyvjelzőket, repi cuccokat és nézelődtünk. tök erős volt mert nem vettem egy könyvet sem magamnak, igaz jó akciókat sem láttam és egy idő után annyian voltak bent, hogy leizzadtunk és csak arra vágytunk hogy igyunk egy jegeskávét (innen is köszi Pupi a kávét, életmentő volt!). minden recit átvettem és cipelgettem őket egy szatyorban és közben mindenkivel leálltunk beszélni, akit ismertünk.

végre személyesen taliztam Teklával, Amadeával, Billel, Theodora-val, akinek kitűzője is volt. Nitaval is váltottunk néhány szót, plusz egy csomó molyt láttam (kitűzőkről és a csajok elmondásai alapján felismertem pár emberkét), meg a Blogturnés csajokkal is állandóan egymásba futottunk, főleg a Könyvmolyképző standjánál.

délután felé megéheztünk, úgyhogy elmentünk a szerzeményeket lepakolni, Pupi meg Titti a kocsihoz, én meg haza (szerencse, hogy 2 percre lakom a Millenáristól) aztán elmentünk ebédelni marha egészségeset a Burger Kingbe. utána visszamentünk még bandázni a fesztre. az idő tökéletes volt, lehetett kint ülni, szépen sütött a nap (le is pirult az arcom másnapra, bezzeg Pupi tudta a tutit, ő kente magát 50-es faktorú naptejjel!). a többiek Billel kiegészülve elindultak fagyizni, nekem megérkeztek barátnőmék 2 gyerkőccel úgyhogy velük is tettem még egy kört. néha éreztem a késztetést, hogy ez meg az a könyv kéne, de megbírtam állni. valami 6 óra felé értem haza hullafáradtan és boldogan, úgyhogy azt hiszem be is dőltem az ágyba és szétaludtam magam. sajnálom, hogy kihagytam a KMK-s össznépi bulit, de nulla erőm nem volt már csak vízszintesben lenni és bámulni ki a fejemből.

szóval az április, főleg a vége elég jó volt. még gyorsan átvettem április utolsó napján a Nick és Norah végtelen éjszakját a Pagony könyvesboltban, úgyhogy ezt is ideveszem még.

Recik száma: 10 (ajjajjj... :D)
Vásárlás: 0, bár a Kindlet azért ideszámolom, az meg eléggé elbillenti a mérleg nyelvét. idén már nem veszek semmit sem magamnak ezek után.

Többiek is garázdálkotak ebben a hónapban: Pupilla, Amadea, Katacita, Theodora, Nita, Tekla, Nikkincs, Szilvamag

Ezeket is olvasd el

3 komment

  1. De jó kis poszt lett! :) Jaj úgy örülök, hogy együtt randalíroztunk, tényleg tök jó nap volt! :) És nálad is mindig annyi könyv volt, hogy fel sem tűnt, hogy tényleg semmit nem vásároltál :D Köszi a kölcsönzéseket mégegyszer, a Minden dolgok könyve ugyebár nagyon betalált, nemsoká olvasom a másikat is. :) Ez a lajháros tok tök jó! Titti tud amúgy jó olcsó tokokat. Ebayről asszem? Kérdezd meg. :)

    ReplyDelete
  2. Ja és a naptej! Ugye, hogy ugye? :D

    ReplyDelete
  3. Egy hősnő vagy, hogy nem vettél egy könyvet sem a Feszten! Mondjuk azért egy Kindle meg 10 reci gondolom bőven elég a hónapra. :D
    Örülök, hogy kicsit össze tudtunk futni, remélem a Könyvhéten sikerült majd akár hosszabb időre is. :)

    ReplyDelete

Subscribe