Történetek a gyerekszobából

9:33:00 PM

Először is, ki kell jelentenem, hogy Pécsen jó dolgok történnek!

Évekig jártam hetente/két hetente a Mecsek lábánál elterülő városba. Akármikor, amikor feltűntek a város fényei mindig megdobbant a szívem. Pécs sok tehetséges embernek ad vagy adott otthont, egy blog is kevés lenne felsorolni a művészeket, akiket a városnak köszönhetünk. Én talán 2008-ban jártam először a városban, ahol meglátogattuk a Webstar csoport irodáját (ők fejlesztettek nekünk akkoriban) és szét is néztünk a városban, amibe azonnal beszerettem.

2010-ben, amikor utoljára jártam Pécsen és elhoztam az összes cuccomat, azt hiszem akkor a szívem egy kis darabját a városban hagytam. Azóta előszeretettel figyelem a híreket, hogy mi történik a városban és mindig mosolygok, amikor kiderül, hogy egy pécsi sikereket ér el valamiben valahol.

Nemrég a kezembe, vagyis inkább a billentyűzetembe akadt egy igen érdekes e-book, ami igazából egy interaktív mesekönyv, aminek bőven van köze Pécshez és a sikerekhez is!


L. Molnár Edit már nem az első gyerekkönyvét adja ki, ám a Mese a kislányról, aki sosem akart felnőni és más történetek, és a Mese a kisfiúról, aki mindent félbehagyott és más történetek könyve mellett most interaktív könyves vizekre evezett és nem is akárhogyan!

Részlet az e-bookból


A kétgyermekes írónő összefogott a Webstar fejlesztői csoporttal és létrehoztak egy tableteken és okostelefonokon olvasható, mozgatható, kinyitogatható, megszólaltatható interaktív szépséget.  A Történetek a gyerekszobából e-könyvhöz Steiner Lídia pécsi művész készítette a csodás rajzokat. Az e-book-ban egy gyerekszoba tárgyai é lakói elevenednek meg és mutatják meg az kis olvasóiknak, hogyan élik izgalmas életüket. A gyerekek olvasva ismerkedhetnek meg Piszkével, Csíkossal, Macival, Kacsa mamával és Panna babával. A könyv készítői a következő videóban mesélnek az interaktív könyvről és a jövőbeli tervekről.




Bár én nem tartozom a célközönség közé, hiszen jó pár éve kiléptem már a gyermekkorból, de engem is elvarázsolt és elszórakoztatott a kis verses könyv, amiből nemrég jelent meg a második rész. Nekem anno anyukám mesélt és csak a képzeletemmel tudtam a mesékbe bújni, ezzel ellentétben a mostani digitális generáció mini képviselői már olyan ügyesen forgatják az okostelefonokat és tableteket, hogy ezek a kütyük mesekönyvként is szolgálhatnak. A Történetek a gyerekszobából e-könyv csak felnőtt segítségével irányítható (hiszen az anyuka vagy apuka lesz a mesélő) így felfedezéssel egybekötött tablet tapogatás közben a gyerkőc és a szülő közösen és hasznosan tölti el az időt a kütyü felett.

Az iTunes-on egyébként október 6-ig ingyenesen (!) letölthető L. Molnár Edit első könyve a Történetek a gyerekszobából angolul (!) és magyarul.

Néhány napja a könyvnek megjelent a folytatása is (angolul ITT, magyarul ITT  megleled az iTunes-on).

Nemrég kihirdették a Jenkings Group a 2013 Moonbeam Children's Book díj nyerteseit és a Történetek a gyerekszobából első része ezüst érmet szerzett a  “Children’s Picture Book – Enhanced & Apps” kategóriában. Juhúúúúú! Gratulálok az alkotóknak!


Részlet az e-book-ból


Extrák még itt:
A könyv weboldala
Történetek a gyerekszobából / Tales from The Playroom FB page
Steiner Lídia FB oldala
"Az írás nekem kikapcsolódás" - interjú az írónővel, L. Molnár Edittel

Ezeket is olvasd el

3 komment

  1. Köszi szépen a kedves szavakat, nagyon örülök, hogy tetszett! :)

    ReplyDelete
  2. Dehát nem is ingyenes. Nekem 3.99 eurót mutat :-(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Furcsa módon, a weben nem mutatja ingyenesnek, de az iBook alkalmazáson belül már ingyenes. Valami nem stimmel a webes felületükkel.

      Delete

Subscribe