Majd újra lesz nyár

11:31:00 PM




A Férfire ráragadt a szerencsecsillagom mióta velem van, úgyhogy most ő nyert mozijegyeket (igaz én is játszottam!) így ma este megnéztük a Meg Rosoff: Majd újra nyár lesz című regényéből készült filmet.

A könyvről nem tudtam semmit sem, valahogy elkerülte a figyelmemet (pedig Media-Addict itt írt róla), de amikor tegnap megnéztem a film trailerét és utánaolvastam akkor láttam, hogy egy újabb megfilmesített könyvről van szó, ezeket pedig én nagyon szeretem.




Bár itt sajnos előzőleg nem olvastam a könyvet, de ez azt hiszem nem volt le sokat a végső élményből. Szerintem így is nagyon érdemes megnézni a Majd újra lesz nyár című filmet, mert gyönyörű. A történet, a táj, a főszereplőt Daisy-t alakító színésznő (Saoirse Ronan) és persze a fiú, akibe a lány szerelmes lesz.


A film/könyv főszereplője Daisy, akit Angliába küldenek a rokonokhoz (a filmből nem derül ki miért), de közben kitör a 3. világháború és a gyerekek egyedül maradnak és mindennel nekik kell megküzdeniük (élelemszerzés, a ház fenntartása stb.) Daisy beleszeret közben Edmondba (aki mostohaunokatesója, szóval nem lesz vérfertőzés :D). A fiú és a lány között szikrázik a levegő és a Edmond olyan világot mutat a lánynak, ahol végre felszabadultan élhetnek.

Persze a katonák, a fosztogatók és kitörő nukleáris háború elválasztja a szerelmeseket, és a lánynak sok megpróbáltatáson kell keresztül mennie mire újra egymásra találnak.

A könyv az Európa Könyvkiadónál jelent meg (infók itt) íme a fülszöveg:

Sokkal könnyebb volna elmondani, miről szól ez a könyv, ha egyszerűen egy nehéz időkben kibontakozó, igaz szerelem története volna. De ennél sokkal több… Daisyt New Yorkból Angliába küldik, hogy számára addig ismeretlen unokatestvéreivel töltse a nyarat. Három fiú és egy lány várja: Osbert, Isaac, Edmond és Piper. A messziről jött vendég még sosem találkozott hasonló alakokkal. Edmond különösen fura egy figura, s Daisy számára sorsfordítóvá teszi ezt a nyarat. Közben a világban is minden felborul…


A filmet egy kicsit a Lore című szintén könyvből készült moziélményemhez tudnám hasonlítani (háború, vándorlás a testvérrel/unokatestvérrel, erőszakoskodó fosztogatók, fegyverek, lövések, ártatlan áldozatok, szerelem, végső kimerültség, éhezés), de míg előbbi a második világháború náci Németországában játszódik, itt egy disztópikus közeli világ angliai tájain folyik a történet. Kevésbé szívszorító és durva mint a Lore, de hasonlóan jó alkotás. A film végéhez nem árulok el nagy titkot, de újra nyár lesz, mert hát a nyár mindig eljön.




Egy szó mint száz nekem nagyon tetszett a film, a színészek és nagyon szépen volt fényképezve. A zenék is illettek a sztorihoz és Saoirse Ronan-ra érdemes lesz még figyelni a jövőben (jó, jó tudom eddig is voltak filmjei, én is láttam A burok címűt, de a Komfortos mennyország pl kimaradt úgyhogy gyorsan pótolnom kell).

+ nézzétek meg jól a filmet a moziban, vagy ha eljön az ideje kölcsönözzétek ki dvd-n!

Ezeket is olvasd el

1 komment

  1. Kedves Blogszerkesztő!

    Szeretnénk Önnel felvenni a kapcsolatot idén ősszel megjelenő újdonságaink kapcsán, ezért kérjük, írjon egy válaszlevelet a lukacs.gabor@maxim.co.hu e-mail címre!

    Köszönettel:

    Lukács Gábor
    Maxim Könyvkiadó Kft.
    6728 Szeged, Kollégiumi út 11/H
    Telefon: 62/548-444; 62/551-100
    Fax: 62/548-443

    ReplyDelete

Subscribe