fail

5:37:00 PM

weheartit.com
ez egy kicsit néhol idegesebb post lesz, mint a többi, de nem bírom magamban tartani.

ma egy ismerősöm a Twitteren kiírta, hogy rendelt volna a Bookline-tól, de már a személyes átvétel is pénzbe kerül, így inkább törölte a rendelését. az hittem ez lokális jellegű dolog, nah mondom, hátha a nagy Budapesten másként mennek a dolgok. de nem!

lehet, hogy csak nekem új, de a Bookline azért is pénzt kér, ha valaki bemegy SZEMÉLYESEN az Átvételi pontokra egy könyvért?



a Bookline saját és partnerboltjaiban (mint Libri) 199 (!)  forintba kerül egy könyv átvétel az áron felül. fogom magam és bemegyek a kis lábammal az időmet nem sajnálva, odamegyek a kijelölt átvételi pulthoz, bemondom a nevemet és ők odaadják a könyvet, aztán én egy kasszánál kifizetem. ezen mi kerül 199 forintba? még egy zacskóba se rakják azt a nyamvadt könyvet. a munka kerül annyiba, hogy az eladó odamegy egy polchoz és leveszi? vagy az hogy le kell neki olvasni egy fehér lapról (ami kikandikál a könyvből) a nevemet, hogy tényleg enyém az a könyv?

ha valaki a bookline-tól rendel és nincs a közelében Bookline bolt, se partnerbolt (a Libri is annak számít) akkor  postán 699 forintért (!!!) átveheti a könyvét. a Magyar postát amúgy is nagyon szereti mindenki, szívesen várakozik ott a sorára, sorszámot tép, aztán a hiperszupergyors ügyintézőknél leadja azt, és ők kikeresgélik a csomagját (amiben a könyve van) majd miközben átadják azt ajánlanak 5 percen keresztül akciós kaparós sorsjegyet és biztosítást ajánlanak. (tudom ez nekik előírás, de én már egy kicsit unom). a postára persze tuti sérülésmentesen szállít mindenki mindent, de azért biztonságból bonthatom ki a csomagot ott tovább húzva az emberek idegeit ezzel, akik mögöttem várakoznak, mert meg kell bebizonyosodnom arról, hogy a könyv nem sérült sehol sem.

ha valaki marad a házhoz szállításnál az 799 forint (amit szintén a Magyar Posta végez, amivel nekem annyira nincsenek jó tapasztalataim). tudjátok várni a postásbácsit (egy dolgozó nő nincs otthon akkor amikor a postás jön), aztán ő persze sosem jön akkor, amikor kellene neki vagy ha jön is nem csönget csak bedobja a cetlit, hogy a csomag a postán átvehető. akkor ott megint kiállni a sort és átvenni 799 forintért. már ha jól értelmeztem. nekem a Posta az posta, nem GLS, nem bármilyen futárszolgálat, akik reggel hozzák a cuccokat, vagy megbeszélheted velük (már ha jó fej a futár, én eddig csak ilyenekkel találkoztam), hogy mikor tartózkodsz otthon.

szóval kedves Bookline – 1 vásárló az én személyemben.

igaz mostanság szökőévente vásároltam tőletek, de azt hittem az, hogy én befáradok az átvételi ponthoz ez nekem idő (= pénz) és BKV jegy / bérlet ami szintén költség, ha úgy vesszük és ez nem éri meg nekem, hogy fizessek még ezért is. a postában nem bízok, szinte sosem vagyok otthon, hogy átvegyem a könyvet, úgyis csak értesítőt tennének be, hogy menjek a személyesen a legközelebbi postára átvenni a könyvet. ehhhh.

ha a postán veszem át a könyvet szintén bukó helyzet, mert egyszerűen nem érek oda, hogy átvegyem, mert a közeli posták 4-kor bezárnak és sakkozhatom ki a nagy postáknál (ahol csilliónyi ember van, fél órás várakozás stb..stb..), hogy hová kérjem a leendő könyvemet és várjak ott egy könyvre 699 forintért az árán felül mondjuk este 7-kor fáradtan a meló után/előtt stb.

nem, nem vagyok azt hiszem kicsinyes, de jócskán megdobja az egyébként sem olcsó könyvek árát ez a 699 forint, 799 forint. a 199-es árnál pedig egyszerűen nem értem, ami eddig éveken keresztül működött ingyen, az most miért nem? szimpla lehúzás a vásárlóknál? pár átvétel tuti történik a Bookline boltjában pl az Astoriánál, a sok kicsi meg sokra megy nem?

persze a hűségpontjaimat fordíthatom arra, hogy ne kerüljön pénzbe az átvétel, meg kérhetem egy benzinkútra is, ha az esik útba. szuper! 20 pontért pl bemehetek a Mammut bevásárlóközpontba és átvehetem ott. egy 2400 forintos könyv (+199 ftos átvétel) megvásárlása után 6 pontot kapok! szóval még vásárolgathatok legalább 4x legalább, hogy egy ingyen átvételre jogosulhassak. ŐRÜLET! 

ti mit gondoltok erről? ti hol vásároltok online?

(egyébként egy kicsit ide is tartozik: az Egmont kiadónál tök jó akció van. 999 forintét vehettem volna könyveket, de ott sincs semmilyen személyes átvétel és 799 ft a kiszállítás díja, és így már nem éri meg igazán a könyv. persze össze lehetne állni a moly-on több emberrel és akkor több rendelés esetén ingyen van a kiszállítás, de nekem ehhez se időm, se kedvem.) 

Ezeket is olvasd el

4 komment

  1. Szia!

    Nálunk az átvételi pont nem opció és a Posta sem a legjobb megoldás, szóval mindenképp fizetünk. Persze ettől még én sem érzem korrekt dolognak ezt a 199 forintot, főleg úgy, hogy én piacvezetőnek tartom őket.

    ReplyDelete
  2. Szia!
    Teljesen megértem a kifakadásodat, régebben én is sokat vásároltam náluk, de néhány éve már nem nagyon. Libriben szoktam vásárolni, és a KÖKIben veszem át, mivel úgyis vonattal járok haza a Kökitől és többször bemegyek vásárolni hazafelé a Tescoba, az meg pont azzal szemben van. Amit még lesni szoktam, az az Ulpius keddi akciója, tegnap is egy csomó könyvet rendeltem meg magamnak is, nővéremnek is 500-1000 ft-okért. Ezt pedig a Határ útnál az Euró Parkban veszem át, tehát egy megállóval előbb szállok le a metróról. Nem egyszer volt ilyen keddveddre akció után, hogy 6 db könyvet vittem haza, és fizettem 2000 Ft-ot, plusz egy ingyen ajándékkönyv, és sokszor 1500 Ft-os kupon. Úgyhogy Libri vagy Ulpius. Nagyon ritkán Alexandra és még ritkábban Bookline, ha a kívánt könyv nem kapható a Libri hálózatában. Még ingyenes házhozszállítási akció keretében sem szoktam házhoz szállíttatni, megszoktam, hogy én hozom el, így nem kell lesni/várni a postást/futárt. Kapom a mailt amikor mehetek, és úgy intézem a következő napjaimat, hogy tudjak menni értük (sok könyvet vásárolok, egyre gyűlik a polcon a még nem olvasott könyvek száma, de csak mert van itthon 30 olyan, amit még nme olvastam, és 50 olyan, amit szeretnék újraolvasni valamiért, nem fogom otthagyni az 500 Ft-os érdekesnek ígérkező könyvet :)). Az Ulpiusos ingyenkönyvek legtöbbször nem érdekelnek, de erre jó a rukkola, a legtöbbjük kiemelt könyv :) Ja és napi szinten nézem az akciókat, szeretem az 1+1, 2+1, vagy 50-90%-os akciókat. És megéri várni egy új könyvre, mert a mai magyar könyvterjesztők megegyezése alapján minden új kiadott könyvnek egy éven belül szerepelnie kell valamilyen akcióban, amelynek keretében minimum 30%-os árcsökkenés kötelező rá. Így vettem meg pl. a Kör és Tűz könyveket egy áráért (még nem olvastam, majd valamikor...)

    Egyébként gratulálok a blogodhoz, a kedvenc könyvesblogomat írod :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Először is köszönöm a gratulációt, nagyon aranyos vagy :) A Körre és a Tűzre az én fogam is fáj, de amikor múltkor voltak akcióban lemaradtam róluk. Az Ulpiusnál én is szoktam figyelni a heti akciókat kedden, meg a hét könyvét és nem egy könyvet szereztem már így én is :) Tényleg egyszerűbb ha te mész érte, mert megtudod nézni a könyvet, milyen állapotban van, szerintem ha futár hozza, vagy a postás mire kinyitod kb már ott sincs és nincs esélyed cseréltetni ha nem jó, és ez problémás.

      Delete
  3. http://hvg.hu/hvgfriss/2013.43/201343_a_netes_vasarlo_hazhoz_megy_futar_lep_egyro

    Ez a cikk kicsit árnyalja a képet.

    ReplyDelete

Subscribe