Vámpírok, zombik, démonvadászok, boszorkák és töménytelen disztópia a mozikban

3:17:00 PM

Úgy tűnik kezd elterjedni a tendencia, hogy a divatos könyveket gyorsan megfilmesítik. Ezzel szerintem semmi gondom nincs, én is igyekszem felvenni a fonalat a mozikban, bár vannak, ami nem igazán hoznak lázba (ellenben sok rajongót), vagy nem annyira tetszettek, hogy moziban pénzt adjak érte, de dvd-n érdekelni fognak.

Az utóbbi időben megnéztem pár könyves filmet, íme amiket láttam. Van néhány a listában, amik már mennek/mentek a mozikban, vagy készülnek és mindenképpen meg szeretném nézni majd őket. Ti melyiket láttátok vagy mire vagyok kíváncsiak?





A könyv/film: A burok
Író: Stephenie Meyer
Mi is ez? Szerelmes tudathasadáso disztópia
Mikor? Már kapható dvd-n, nálam az egyszer nézhető kategóriát súrolta



A Twilight vámpírlázzal Stephenie Meyer beírta magát a könyves történelembe és sokak bánatára a filmesbe is. Az Alkonyat-saga többször volt a legjobban teljesítő film a mozikban, így várható volt, hogy a The host című könyvéből is készítenek filmet. De nem! Nálam ott porosodik a Burok a polcomon, bár sokan szeretik még nem bírtam rávenni magam (egyszer belekezdtem), hogy elolvassam, így inkább megnéztem filmben.

A Földet elfoglalta a világűrből érkező idegen faj, amelynek tagjai irányításuk alá vonják az emberek elméjét, miközben testüket érintetlenül hagyják.  Az emberiség túlnyomó része feladta, az ő testük már csak egy burok.

A főszereplő csaj (Melanie Stryder) testét elfoglalja a Vándor nevű idegen, aki nem tudja teljesen átvenni az írányítást a test felett így 2 órán keresztül szemlélhetjük, hogy egymással vitatkoznak fejben. Közben szerelmek bontakoznak ki és megy a vergődés, hiszen Vándor másba szerelmes, de ez még mindig Melanie teste, aki szintén oda van egy srácért. A disztópikus sztori egyébként jó táptalaj lehet, de ez a szerelmi vonal nekem nem jött át.




A könyv/film: Lenyűgöző teremtmények
Írók:  Kami Garcia · Margaret Stohl
Mi is ez? Boszorkányos szerelemi sztori jó színészekkel
Mikor? A film már kapható dvd-n, egyszer mindenképpen érdemes megnézni. Kicsit hosszú, de megéri, met látványos. Főleg a vége! 



Egy unalmas kisvárosban élő srác (Ethan) alig várja, hogy leérettségizzen és elhúzzon a porfészek Gatlinból, ahová éppen az utolsó évben érkezik meg Lena Duchanne, aki egyből lenyűgözi a fiút. Lena természetfeletti képességekkel bír és a szerelmeseknek egy átokkal kell megküzdeniük a történet során. 

Lena Duchannes-hoz fogható lányt még nem láttak Gatlin városában. A középiskola új diákja mindent megtesz azért, hogy különleges képességeit és a családját sújtó évszázados átkot eltitkolja a városka vaskalapos polgárai és diáktársai előtt. Azonban az elfeledett Dél vadon burjánzó kertjeiben, borongós mocsaraiban és romos temetőiben nincs az a titok, ami örökre titok maradhatna. 

Látványos és szórakoztató film volt a Lenyűgöző teremtmények, úgyhogy kellemeset csalódtam benne. Remélem, hogy a folytatás is készül már, mert bár nem olvastam könyvben (de tervezem) kíváncsi vagyok, hogyan alakul majd a szerelmesek sorsa. A filmbe olyan színészek játszanak mint Emma Thompson, Jeremy Irons. 




A könyv/film: Futótűz
Író:  Suzanne Collins
Mi is ez? Látványos disztópia egy nagyszabású, de annál kegyetlenebb versenyben 
Mikor? 2013 november vége, én is elvándorlok majd a mozikba akkor az fix!  



Suzanne Collins a tavalyi/tavalyelőtti év sikerszerzője. A szerelmes, vérengzős disztópiájával felkavarta az állóvizet, így nem volt kérdéses, hogy gyorsan meg is filmesítik a trilógiáját. Az Éhezők viadala sok pénz hozott az írónőnek, és sikereket a filmben szereplőknek (Jennifer Lawrence).

Én bár nem olvastam a könyvet, a filmet muszáj volt megnézem, mert kíváncsi voltam, miért is vannak oda annyian érte. És hát igen! Engem is beszippantott a fecsegő poszátás lány, azaz Katniss Everdeen sorsa. Izgultam, hogy túljusson a Viadalom és jó volt nézni, ahogy közel kerül Peetához. Ha nem is könyvben, de filmben nagyon várom már az ősszel érkező Futótüzet, melyben újra az Arénában küzdenek a régebbi és a friss nyertesek.

Katniss és Peeta megnyerték az Éhezők Viadalát, így ők és a családjaik megmenekültek az éhezéstől, de a fiatalok nem ülhetnek nyugodtan a babérjaikon. Vár rájuk a hosszú Győzelmi Körút, ismét csak a tévénézők árgus szeme előtt.  A kötelező udvariaskodás unalmát azonban döbbenet és félelem váltja fel, amikor hírét veszik, hogy lázadás készül a Kapitólium ellen. Snow elnök sosem habozott lesújtani az engedetlenekre, és most is ott csap le, ahol senki sem várja. Emberek halnak meg, családok lesznek földönfutók, Katniss és Peeta pedig újabb küzdelemre kényszerülnek, ahol a tétek még nagyobbak, mint korábban.

A Futótűz látványosabbnak ígérkezik, mint az Éhezők viadala, új helyszínen folyik majd a gyilkolós versengés és lövésem sincs ki kerül ki győztesen a csatából (ne spoilerezzetek!) és hogy mi lesz a a főszereplőkkel.


A könyv/film: Beastly: A szörnyszívű
Író:  Alex Flinn
Mi is ez? Szerelmes tündérmese egy Disney klasszikusból 
Mikor? A film már megnézhető dvd-n, lányoknak tetszeni fog, fiúk bealszanak rajta szerintem :D 



Még tavaly nyáron láttam a filmet, de azóta többször is megnéztem, mert bírom az ilyen giccses romantikus sztorikat. Igazából ez a Szépség és a szörnyeteg modern átirata a könyv és a film, ahol egy boszorkány átkot szó a fiatal főszereplőre, akinek testét csúnya tetoválások borítják (a filmben legalábbis)

New York Cityben vagyunk. És a jelenről beszélek. Nem baleset ért, és nem valami betegség támadott meg. De örökre ilyen torz maradok, hacsak meg nem sikerül törnöm az átkot.  Igen, az átkot, amit az irodalomórámra járó boszorkány bocsátott rám. 

Szirupos tinilávsztori, rózsás üvegházzal, Vanessa Hudgensszel és az egyik gonosz Olsen ikerrel és a vakot játszó Neil Patric Harrisszel (HIMYM). A könyvhöz nem volt még szerencsém, de már régóta a Kívánságlistámon szerepel. 




A könyv/film címe: Beavatott
Író: Veronica Roth
Mi is ez? Utópisztikus döntésképtelenség Chicagoban. 
Mikor? 2014 március vége, addig én igyekszem megszerezni a könyvet, jól elolvasni, hogy ne csak a filmet lássam. 




Veronica Roth sem kerülhette el a sorsát, az utópisztikus Chicagóról és a nagykorúság és a döntés előtt álló tinikről szóló regénye siker lett. És természetes film is készül hozzá, amit jövőre mutatnak be. 


Beatrice Prior az antiutópisztikus Chicagóban él: az itteni társadalom öt csoportra tagolódik, melyek mindegyike egy-egy erény kiművelését írja elő tagjai számára. Ők az Őszinték, az Önfeláldozók, a Bátrak, a Barátságosak és a Műveltek. Az év egy bizonyos napján a mindenkori tizenhat éveseknek el kell dönteniük, melyik csoporthoz kívánnak tartozni. (...) Végül olyan döntést hoz, amely mindenki számára meglepetést jelent – még önmagának is.

A könyv 91%-os értékeléssel elég meggyőző a moly-on, már egy ideje fenem már a fogam rá, hogy elolvassam. Sokan az Éhezők viadalához hasonlítják, és biztos felfedezhető benne (sok) párhuzam, de nekem felkeltette az érdeklődésemet a Beavatott. A trailerben van bőven harc, szerelem és kíváncsi vagyok mit lehet még lehúzni erről a témáról.



A könyv/film címe: Csontváros
Író: Cassandra Clare 
Mi is ez? Tini démonvadászok támadása 
Mikor? A film már megy a mozikban, én ott biztos kihagyom, de majd dvd-n. 



Cassandra Clare 5 részes regénysorozatának első megfilmesített moziváltozata (múlt héten mutatták be). A visszajelzések vegyesek, sokaknál olvastam, hogy nem igazán épít a könyvre, és így sok helyen érthetetlen ám látványban nincs hiány. Azt hiszem nálam ez marad majd a dvd-n nézős estéken. Egyébként a vámpíros sztorikat úgy látszik nem unták még meg, mert a Vámpírakadémia jövőre jön a mozikba.



A film/könyv címe: Vámpírakadémia
Író: Richelle Mead
Mi is ez?  Harry Potter sztori csak vámpírokkal (?)
Mikor? 2014 február 14-én amerikai premier, gondolom utána hazánkba is bemutatják (talán).



A 2 főszereplő (Lissa és Rosie) több évnyi bujkálás után visszatér a Szent Vlagyimir Akadémiába, ahol a vámpíriskola a mora uralkodói családok és dampyr testőreik kiképző helyéül szolgál. Nem igazán tudom kik azok a mora uralkodók, és kik azok a dampyr testőrök és ez a trailerből sem derül ki, de Richelle Mead sorozatának már a hatodik része jelent meg magyarul. Szóval siker az van, 90% körüliek a könyvek a molyon, úgyhogy kíváncsi leszek a filmre is. 2014 Valentin napján érkezik az amerikai mozikba.


A film/könyv címe: Eleven testek
Író: Isaac Marion
Mi is ez? Zombis szerelmi sztori
Mikor? A film már kapható dvd-n, ráadásul parfümöket csomagolnak mellé (női és férfi illatban!). Ööö ezt a marketingfogást nem értem, hacsak nem a dobozból áradó rothadó zombi szag elűzését szolgálják. 

A könyvet már imádtam ITT, a filmről írtam ITT, de nemrég kijött dvd-n is az Eleven testek, melyben megnézhetik a zseniális Nicholas Houltot, mint szerelmes zombit. Többet nem is mondok! A könyv baromi szórakoztató, a film pedig meglepően jól sikerült. Iktassátok be egy unalmas estén, fel fog vidítani még akkor is ha néha fröcsög a vértől és az agyvelő daraboktól. A hullák és az élőhalottak között felbukkannak azért érzelmek is, úgyhogy nézhető darabról van szó.

Ezeket is olvasd el

1 komment

  1. A Futótüzet én is nagyon várom már, könyvben is nagyon tetszett! :) A harmadik kötet kevésbé, nem volt a legkidolgozottabb a sztori.

    A Beavatott a várólistámon szerepel, igyekszem elolvasni.

    Valamint megemlíteném még a Maze Runner-t, mint disztópiás trilógia, amelyből film készül (2014 február-március körül érkezik az első mozifilm.) Az első kötetet majdnem abbahagytam, a harmadik végére viszont nagyon megszerettem.

    ReplyDelete

Subscribe