Körkérdezzünk újra

12:30:00 AM

Nikitől kaptam a felkérést és mivel érdekel mások véleménye is így rögtön tovább is passzolom a blog alján majd néhány embernek :)

A kérdés:

Melyik íróval és/vagy költővel ülnél le egy jót beszélgetni, és miért?

Én a magyar költők közül József Attilát választanám, mert nagyon szeretem a verseit. Egy róla elnevezett gimibe jártam, így 4 év alatt szinte mindent megtudtam róla, amiket a tanáraim meséltek, de ez még így is kevés. Ő egy kétségkívül titokzatos író volt és élete is ugyanilyen hirtelenséggel ért véget. Máig keringenek pletykák hogy öngyilkosság volt, vagy gyilkosság, bár én hajlok afelé hogy véletlen baleset. Kedvenc versem tőle az Óda, Gyermekké tettél, Csókolj csókolj... , Amióta, Thomas Mann üdvözlésére, Tudod hogy nincs bocsánat. Szívesen lapozgatom a JA összes verse kötetet itthon, mert mindig találok benne egy-egy új kedvenc verset.

És ha magyar írót is választhatnék, akkor szívesen faggatnám Kosztolányi Dezsőt a regényeiről. Szívesen megkérdezném tőle ismerte-e Édes Annát, illetve az Aranysárkányban lévő történethez mi adta neki az ihletet.

És akkor gyerünk csajok! Kíváncsi vagyok rátok!

Pupilla, Ildi, Jucc, Amadea

Ezeket is olvasd el

3 komment

  1. Köszi köszi! Nem felejtettem ám el, csak gyűjtöm a gondolatokat (meg az időt) :)

    ReplyDelete
  2. Szió! Nekem is van egy blogom, divat témában írom, a napi szettjeimet posztolom. Nézd meg és ha gondolod, követhetjük egymást :)
    XOXO Lídia
    www.thegirlbehindthefashionmask.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Köszi, ismét. :) Én is igyekszem összeszedni a gondolataimat, hogy ki is lenne az... :)

    ReplyDelete

Subscribe