Jennifer Lynn Barnes - Az örökség ára

11:33:00 PM


Az Animus Kiadó kistestvére, azaz a Lampion Könyvek égisze alatt jelent meg Jennifer Lynn Barnes az Örökösök viadala sorozatának várta várt folytatása. Tartsatok velünk és a Blogturné Klub bloggereivel, akik mesélnek Az örökség ára című folytatásáról. A turné végén neked is lehetőséged van megnyerni a regény egy példányát, ha te is ügyes vagy a szórejtvényekben, mint regények főszereplője, Avery! Nyomozásra fel!

Jennifer Lynn Barnes

Kiadó

Lampion Könyvek, 2022

Oldalszám

392

Fordító

Bottka Sándor Mátyás

Sorozat

Örökösök viadala 2.

Fülszöveg

Alig egy hét telt el a villában tett sokkoló felfedezés óta, és Avery semmivel sem jutott közelebb a megfejtéshez, hogy miért hagyta rá az öreg milliárdos, Tobias Hawthorne a vagyonát. A DNS-teszt bebizonyította, hogy a lány nem vérrokon, a jelek mégis arra utalnak, hogy sokkal szorosabb szálak fűzik a rejtélyes családhoz, mint hitte. Avery próbál kizárólag a rejtély megoldására összpontosítani, de nem könnyű tiszta fejjel gondolkodni, amikor a két szívdöglesztő Hawthorne testvér, Grayson és Jameson egyre jobban beférkőzik a bizalmába, és ez talán kockázatosabb, mint a folyamatosan rá leselkedő veszélyek.


Amikor egy történet rendesen beindul


Nagyon vártam az Örökösök viadala folytatását, mert anno úgy tettem le a könyvet, hogy biztos voltam benne, hogy a folytatásban nagyon sok minden fog kiderülni és egyáltalán nem tévedtem. Sőt! Még annál is többet kaptam ebben a részben. 

Az örökség ára onnan folytatódik, ahol a másik regény véget ért, így egyből újra Avery mellett találhatjuk magunkat, aki még mindig próbál úszni az árral. Ő a Hawthorne vagyon örökösnője, megannyi ellenséget szerezve ezzel magának, hiszen Tobias Hawthorne nem a családtagjaira, hanem egy "idegen" lányra hagyta a vagyonát. 

Avery az első részben sok mindent kiderített az öregemberről, és jobban megismerte a családot, akikkel arra van kényszerítve, hogy együtt is éljen, hiszen csak így juthat hozzá az örökséghez. Averynek sok mindent meg kellett tanulnia a gazdagok világáról az előző részben, ám úgy tűnik ebben a kötetben már egész jól elboldogul. Olyannyira hogy szinte rögtön ott találja magát a lány a saját NFL csapatának VIP szektorában, ahol nemcsak a sajtó munkatársai figyelik árgus szemekkel a lányt. 

Avery az előző rész óta megkeményedett, és nem adta fel, hogy a rejtélyek végére jár. Sőt! Az örökség árában ha lehet még több rejtvény bújik meg, hiszen a lány és a helyes Hawthorne unokák sorra járják a hatalmas kastély lezárt szárnyait és szobáit, hogy megtudják, hogy mi volt nagyapjuk célja azzal, hogy a lányra hagyta a vagyonát. 

A rejtélyek megint nagyon csavarosak, és szinte rögtön meg is jelennek a történetben. Ezek a találós kérdések most több külső helyszínhez is kötődnek, így Avery felszáll a csinos kis magángépére és utazik is a cél érdekében, miközben próbál iskolába járni, állja a sajtó támadásait, betartja a szigorú protokollt és közben próbál nem elveszni a romantikus érzéseiben. 


Foto forrása



Túl sok információ, túl sok szereplő, túl sok dilemmázás


Sajnos azonban, ahogy a rejtélyek száma nő, úgy Avery dilemmái is sokasodnak. A lány gyengéd érzéseket táplál két fiú iránt is, és ez az első rész után sem múlt el. Egyfajta szerelmi háromszög lengi be a könyvet, amiről bár izgalmas volt olvasni, néha egyúttal zavaró is. Zavart, hogy Avery nem tud dönteni, és mindkét fiút talonban tartja, pedig ez nem annyira tisztességes dolog....

Avery múltja mellett most mindegyik Hawthorne unoka fókuszba kerül a könyv során, és többet megtudunk róluk. Bevallom már megjegyezni is néha nehéz volt a srácok neveit, és akkor még nem beszéltünk az anyjukról és apjukról. És ha ez nem lenne elég, akkor Tobias Hawthorne fiáról is szó esik, akinek szintén nem volt egyszerű élete. 

Néha úgy éreztem, hogy kezdem elveszíteni a fonalat a sok név, családi titulus, testvér, eltitkolt testvér, meghalt családtag között. Kicsit meg is akadtam ezeknél, próbáltam vissza-vissza lapozni, néha azt sem tudtam, hogy ki kinek a kije, pedig próbáltam figyelni, de annyi infó ömlött most rám ebben a kötetben, hogy csak kapkodtam a fejem

Az infók mellett azonban voltak izgalmas történések is, ezeket nagyon jó volt olvasni. Szinte magam előtt láttam a hegyek között megbúvó kis házikót és a sípályákat, de a trópusi szigetre is utazhatunk Averyvel a nyomozások között. 

Történik egy-két vérfagyasztó dolog, és szerintem csak a szemfülesek találják ki előre, hogy ki (vagy kik?) ezeknek a mozgatója vagy éppen elkövetője. Izgalmas volt Az örökség ára, és annyira kérdés maradt nyitva, hogy remélem, hogy Jennifer Lynn Barnes megadja a méltó lezárást a történetnek. 






Értékelés: 5/4


Néha nem tudtam, hogy hol áll a fejem a sok név és családtag között, így a 2023-ban várható folytatás előtt újra át kell fussam majd ezt a kötetet, hogy minden képbe kerüljön. Ez természetesen nem az írónő hibája, inkább én voltam dekoncentrált olvasás közben. 

A sok név mellett a történet egy pillanatra sem ült le szerencsére, és izgalmakban egyáltalán nem volt hiány. Igazi hullámvasút a könyv sok száguldással és rejtéllyel, amit élvezet volt olvasni. 

Avery egyre bátrabb, és ha eltekintek a szerelmi ügyeitől egy igazán erős hősnő. Sok mindent kibírt már, és nem adja fel. Az örökség árában rengeteg csalódás és merénylet éri a lányt, de mindig talpra áll és megy tovább, hogy kiderítse a nagy rejtélyt, amihez már tényleg közel jutott. Több szerepet kapott ebben a történetben Max, Avery barátnője, ugyanakkor szinte alig szerepelt Avery testvére, és akit nagyon hiányoltam az Grayson karaktere. Hiába az egyik "főszereplő", mégis annyira kevésszer kapott jelenetet, hogy fájt. 

Természetesen maradt néhány nyitott kérdés a következő részre, de sok mindenkiről kiderültek érdekes és kevésbé szép dolgok. Még mindig sok a kellemetlen ember Avery életében, de úgy tűnik az örökösnők sorsa már csak ilyen....

Ha szeretted az első részt, akkor vesd bele magad a folytatásba, aztán ne csodálkozz, ha elragadnak az események és a Hawthorne család évtizedes titkai. 

Vedd meg most!

Szerezd be a könyvet 25%-os kedvezménnyel a kiadótól.

 


Nyereményjáték

Avery az örökségével együtt kap egy NFL csapatot is, így mostani játék is ehhez kapcsolódik. Minden blogon találsz néhány betűt egy-egy hiányzó NLF csapat nevéből. A te dolgod az lesz, hogy beírd a helyes csapatneveket a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. Készen állsz a játékra? Aki az összes helyes csapatot eltalálja megnyerheti Jennifer Lynn Barnes Az örökség ára című regényét. 

Az én keresett csapatom: 

Mi_  _i D_ _ ph_ns



(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)



 

A turnéban résztvevő bloggerek

08.20. Könyv és más 

Kövess a Facebookon, és az Instagramon a több tartalomért 👈💗 Csatlakozz a #mutimitolvasol csoportomhoz, és mutasd meg te is, hogy mit olvasol éppen! 

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe