9 könyv alapján készült film, amit idén mindenképpen megnézek

9:29:00 PM


nem igazán szoktam a könyves filmélményekről blogolni, mert nem igazán szeretek (és szerintem nem is tudnék) filmkritikákat írni. egyszerűen csak megnézem őket, és élvezem az élményt. idén is lesz jó sok film, amit könyvből készítettek, így naná, hogy néhányszor én is el fogok vándorolni a mozikba és megnézem őket. alább összegyűjtöttem azokat, amiket én várok, egy bővebb listát itt találtok az összes könyves filmről! a képekre kattintva beszerezhetitek a könyvet, ha még nincsenek meg :)


1. Dennis Lehane - Az éjszaka törvénye

Rendeld elő a könyvet akciósan itt!

Ben Afflecktől legutóbb A könyvelő című filmet láttam, és bevallom eléggé tetszett. ő és tesója Casey Affleck már szerepelt Lehane könyvből készült filmben (Hideg nyomon - Gone, baby gone) és az is zseniális volt. azt a filmet Ben Affleck rendezte, és imádtam, úgyhogy muszáj megnéznem majd Az éjszaka törvényeit is, de előbb szeretném majd a könyvet is elolvasni, amit az Agave ad ki hamarosan.

bemutató: január 26.


2. E.L.James - A sötét ötven árnyalata

Már előrendelhető a filmes borítós könyv Christian Grey előszavával.

sajnálom, engem érdekel filmben a második rész, igaz még nem olvastam el könyvben, de tervben van. anno az első részen is kiakadtam, már ami a karaktereket illeti (itt írtam róla), de a film nem volt annyira rossz, mint amennyire lehúzták. nyilván nem egy műalkotás, de a zenéje tök rendben volt, hogy valami pozitívat is említsünk. szóval én bevallom, hogy meglesem a következő részt is, aztán lesz ami lesz :D



bemutató: február 14.

3. Lauren Oliver - Mielőtt elmegyek

Szerezd be a könyvet a Ciceró Könyvstúdiótól!

mivel olvastam a könyvet kíváncsi leszek, hogy hogyan valósítják meg az újra és újra megismétlődő jeleneteket. a történet szerint Sam újra és újra átéli azt a tragikus éjszakát, ahol egy balesetben életét veszti. ezután mindig felébred és az előző napját kell újraélnie, és ezáltal megtanul sok-sok dolgot. magáról, az őt körülvevő emberekről, a világról és a saját érzéseiről. igazi tipikus YA történet tinifőhősökkel, de nem a gagyi fajtából, hanem abból, ami érdekes és tanulságos is egyben. remélem a könyvet kiadják filmes borítóval, mert megérdemli!

bemutató: március 3 (a magyar premierről nincs még hír)


4. Szépség és a szörnyeteg

Szerezd be a híres Disney mesekönyvet innen!

az előző francia változatot premier előtt sikerült megnézni, de annyira felejthető volt, hogy jaj. hiába Vincent Cassel, meg Léa Seydoux, nem volt igazán nagy durranás, sok ciki jelenet volt benne, és inkább kuncogtam a moziban, mint elaléltam volna. Emma Watson azonban meggyőzőbb Belle lesz, mint Léa, és nagyon kíváncsi leszek, hogy hogyan valósítják majd meg ezt a klasszikus mesét.

bemutató: március 17.


5. R.J. Palacio - Csodácska 

Olvasd el te is a könyvet 15%-os kedvezménnyel!

imádtam a könyvet, és legalább ennyire várom már a filmet is. Julia Roberts és Owen Wilson fogja játszani August a genetikai rendellenességgel és eltorzult arccal született fiú szüleit. megható, sírós és nagyon emberi ez a történet, meg a küzdelem, hogy min megy keresztül a fiú, aki csak normális életet szeretne élni.

bemutató: április 7.

6. Dave Egberts: A kör 

Szerezd be a könyvet innen!


ez is Emma Watson, meg Tom Hanks, úgyhogy eléggé nézős. A könyvet nemrég rendeltem meg, úgyhogy addig még időm is lesz elolvasni. (remélem!)

bemutató: április 28. 

7. Stephen King - Az 



anno stikában kölcsönöztem ki a könyvtárból a könyvet, mert még túlzottan kicsi voltam hogy olvassam. naná, hogy elolvastam, és közben majd beszartam, annyira paráztam. a filmen is, ami ez alapján készült. ennek legalább 20 éve úgyhogy ideje egy jó fajta rebootnak. kíváncsi leszek nagyon. ráadásul remélem, hogy újra nyomják a könyvet filmes borítóval, mert jó lenne beszerezni addig és újra elolvasni és borzongani megint a régi Kingen, aki akkor még tudott jókat írni.

bemutató: szeptember 8 (magyar premierről nincs infó)

8. Jo Nesbo: A hóember

Itt megrendelheted a könyvet akciósan!

anno ezzel a regénnyel szippantott be Nesbo munkássága, és mivel egy elég kemény regényről van szó, nagyon kíváncsi leszek, hogy milyen lesz filmben is megnézni. mondjuk Fassbender elég jó színész, úgyhogy Harry Hole-ként is simán hozni tudja majd a karaktert. a könyvről anno itt írtam.

bemutató: október 13. (a magyar premierről még nincs infó)

9. Jeannette Walls - Az üvegvár

Szerezd be a könyvet te is!

húh, kikészültem ettől a könyvtől, és még mindig emlékszem rá, de nem azért mert annyira jó lett a történet, vagy a karakterek, sokkal inkább az fogott meg, amit olvastam. nagyon kíváncsi leszek, hogy hogyan valósítják meg a hippi idegbeteg család történetét film alakban. a szereplőkről még semmi hír, de tervben van a film, de hogy idén érkezik ez is csak pletyka, ahogy az is, hogy Jennifer Lawrence lenne a főszereplő. mondjuk neki örülnék azért :)

bemutató: még nincs pontos adat

Ti mit néztek meg idén a mozikban, ami könyvből készült film?

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe