Tarryn Fisher - Dirty Red - Zűrös vörös (Szeress, ha hazudok is II.)

9:48:00 PM


A Könyvmolyképző jóvoltából decemberben megérkezett a Szeress, ha hazudok is trilógia második kötete, a Dirty Red - Zűrös vörös, mely Leah szemszögét tartalmazza.
Négy napon keresztül, egy turné keretein belül olvashatod a Blogturné Klub bloggereinek véleményét a műről, továbbá érdekességet tudhatsz meg a könyvről, és természetesen a nyereményjáték sem maradhat el!

Tarryn Fisher - Dirty Red - Zűrös vörös

Fülszöveg:

Drága Olivia!
Azt hitted, elveheted őt tőlem. Vesztettél. Most, hogy már az enyém, mindent meg fogok tenni, hogy velem maradjon. Kételkedsz bennem? Minden, amire te fented a fogadat, az enyém lett. Ja, és ha esetleg érdekel: már egyáltalán nem is gondol rád. Nem fogom elengedni őt… Soha.
Leah 


Leah Smith végre mindent megszerzett, amit valaha is akart. Vagy mégsem? Házassága leginkább kölcsönbérletnek tűnik, mintsem élethosszig tartó elköteleződésnek, az általa felépített kép pedig a szeme láttára omlik össze. Új szerepében és a titkokkal teli múltjának terhével el kell döntenie, meddig hajlandó elmenni az ellopott kincsek megtartásáért.


Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN: 9789633994672
Oldalak:294 oldal
Fordította: Sándor Alexandra Valéria

Tarryn Fisher első könyvét imádtam, így nem volt kérdés, hogy a folytatás is kell. Olivia Kaspen után, most Leah Smithé a sor, hogy meséljen erről az egész végtelenül megbonyolított szerelmi háromszögről, ami közte és pasija és később már férje és Olivia között van/volt. Igazi érzelmi hullámvasút lett számomra ez a könyv, mert Leah nem semmi nőszemély.

A szerelemben pont ez a legrosszabb: akármennyire is igyekszel, sohasem felejtheted el azt, aki befészkelte magát a szívedbe.

Az első kötetben Olivia és Caleb részéről megismert vörös törtető nő tényleg olyan, amilyennek lefestették, és még sem. Leah rendkívül okos, és fondorlatos lány, ám rengeteg múltbéli titkot és szomorúságot rejt magabiztos álcája mögött. Képes volt arra, hogy visszaszerezze Calebet Oliviától, és bár nem válogatott az eszközökben bevallom én megértettem a motivációját.


A Zűrös vörös néhány hónappal az első rész után folytatódik, és meglepő nyitójelenetet kapunk. Leah kézhez kapja Calebbel közös kisbabáját, akit Estellának neveznek el. Ez a kis csöppség ártatlanul érkezik a világra, és bár Leah nem boldog, hogy kislányt szült, Caleb odáig van a pici lányért. Leah az elején teljesen kétségbe van esve, hogy ő nem akart lány gyereket, és úgy egyáltalán gyereket, ezt csak eszközként használta, hogy megtartsa férjét. Ám, a gyerek nem olyan, hogy vissza lehet adni, ha éppen nem tetszik a csomag, így muszáj lesz ezzel megbarátkoznia. Leah el akarja érni, hogy dadát szerezzenek mellé segítségként, de Caleb hajthatatlan. Leah mindenféle elképesztően felelőtlen dolgot csinál (elmegy a piálni és a pár hetes gyereket beadja a bölcsibe, alkoholos befolyásoltság alatt nem tud szoptatni és így tovább), és ezek meghozzák azt, hogy kap egy segítséget, Samet, aki a dada lesz.

A szerelemben nincs logika. Belezuhan az ember, mint egy gödörbe. Aztán csak benne ragad. Jobban belehal, mint amennyire életre kel tőle.

Igazából akármennyire is kiállhatatlan is Leah, rengeteg visszaemlékezést kapunk a jelen történései mellett, amiből ahogy egyre jobban megismertem megértettem mindent motivációját. Az apjával való kapcsolata, múltján sötét foltja, kapcsolatai a férfiakkal, barátnőivel és családjával való viszonya és úgy egyáltalán Calebbel való kapcsolatáról rengeteg apróság derül ki. Még az is, hogy Oliviával hogyan került kapcsolata, és miket mondott neki a lány, amivel teljesen más színben tűnik fel ő is. Leah, akármennyire is rossz anyuka az elején annyira sokat változott a könyv végére. Jó kis karakterfejlődést vitt véghez Tarryn Fisher ebben a regényben és ez nagyon tetszett.

Értékelés: 5/4

Nálam messze nem éri el ez a kötet az első részt, de ez nem a történet mesélés hibája. Tarryn Fisher megint olyat csinált, ami feszegeti a határokat, de pont ez benne a jó. Leah karaktere sokaknak visszás lehet, és sokan nem fogják majd szeretni ebben biztos vagyok. Egy negatív karakter szeméből elmesélve a történet mindig mást ad, de jó megismerni a másik oldalt is.

Leah sokat változott a könyvben, és sokkal jobban megérhető minden érzés, és minden tett azáltal, hogy ő meséli el őket. Mindig jó meghallgatni a másik oldalt, mert világosabbá válik tőle minden. Ez a kötet azonban nem élvezhető szerintem az első ismerete nélkül, így csak rajongóknak ajánlom, akik már olvasták az első részt.

Valahogy Tarryn Fisher képes arra, hogy egy rossz főhőst is olyan színben tüntessen fel, hogy ne tudjak haragudni rá. Hogy megértsem és együtt érezzek vele. Mert akármennyire is rossz anyuka volt az elején Leah, és akármennyire is aljas dolgokat követett el Caleb és Olivia ellen mégis ott vannak a történetben a miértek. És ezeket teljesen jól megérthetjük a Zűrös vörösben. Ha bírtátok a könyv első részét, akkor ez sem okoz majd akkora csalódást. Kell majd egy kis akaraterő, hogy ne akarjátok kirángatni a lapok közül Leah, hogy felpofozzátok, de ha ezen túlléptek, akkor még élvezni is fogjátok a Vöri gondolatait. Leah humoros és okos szereplő, és miután az első könyvben még teljesen másképp láttam őt, így jó volt megismerni végre az igazi arcát. Végre egy negatív szereplő, akinek amellett, hogy megdöbbentettek a mondatai, és tettei még a végére meg is sajnáltam.

Óh és a könyv vége, nah az odavágott! Köszi Tarryn Fisher!


https://www.facebook.com/DreamValogatas/app_137541772984354?hc_location=ufi
Szerezzétek be ti is a regényt innen akciósan!





Nyereményjáték: 

Az írók nagyon szeretik a főszereplőiket vörös hajjal ábrázolni és ez alól Leah Smith sem kivétel. Arra gondoltunk, hogy keressünk még pár hasonló híres vörös hajú szereplőt a könyvekben!
Minden állomáson találtok egy idézetet, ami alapján ki kell találnotok, hogy kinek van vörös haja.
A Rafflecopter megfelelő soraiba egy-egy nevet várunk, és ha helyesen válaszoltatok, akkor részt vesztek a sorsoláson, ahol melynek díja a Könyvmolyképző által felajánlott Tarryn Fisher: Zűrös vörös c. könyv.
Játékra fel!

A kupé tolóajtaja félig kinyílt, s a vörös hajú fivérek legfiatalabbika lépett be rajta.
– Ül ott valaki? – kérdezte a Harryével szemközti ülésre mutatva. – Minden fülke tele van.


Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


a Rafflecopter giveaway


A turnéban résztvevő blogok:

01.05. Kristina blogja
01.06. MFKata gondolatai
01.07. Dreamworld
01.08. Zakkant olvas

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe