Robert Paul Weston - A híres hatodik Ghork

7:16:00 PM


A szörnyek visszatérnek! Újabb foszforeszkáló könyv vár Rád, újabb izgalmasabb kalandokkal a szörnyek világában. És ami nem semmi: most kilépünk a Szörnyen Titkos Részleg falai közül, mert a ghorkok valami rosszban sántikálnak. Hőseinkre vár a feladat, hogy kinyomozzák, pontosan mi történik.
Tartsatok velünk Ti is a nagy kalandban, és ha ügyesek vagytok, a könyv 3 példányának egyikét is megnyerhetitek!

Robert Paul Weston: A híres hatodik Ghork

Eredeti cím

Gobbled by Ghorks

Oldalszám

196

Fordító

Pék Zoltán

Sorozat

A Szörnyen Titkos Részleg

Fülszöveg

A Szörnyen Titkos Részleg újabb akcióra kényszerül, mert egy másik városban titkos cselszövésbe kezdenek a ghorkok. Sőt, egyes ételek még az embereket is képesek fura lényekké változtatni Ajjaj!

A Szörnyen Titkos Részleg előző részét imádtam, így nem volt kérdés, hogy gyermeki rajongással fogom a kezembe venni a sorozat újabb részét, amiben még több izgalmas kalandot ígért Robert Paul Weston, aki egy különleges szereplőket vonultatott fel már előző regényében is. A könyv borítója ismét világít, ám a DENKi-3000 udvara helyett most más helyszínre látogatnak el főhőseink.

Leslie és Elliot a két gyerekszereplőnk (és persze a lények) története ott ért véget, hogy megmentették a Kvázikom markai közül Elliot nagybácsikájának gyárát, és a benne található Szörnyen Titkos Részleget. A gyerekek igazi feltalálók lettek, és az SZTR dolgozóival bizonyos Hümmögi Mogorovics, Jean Remy, Gügor, Sárfalvi Patti, Bildorf, Pib, és Reginald T. Poczak bombasztadon őrmester csapatát erősítik. A professzor továbbra is számít a gyerekek leleményes ötleteire, amivel olyan eszközöket hozhatnak létre, amivel ősellenségeik a ghorkok megállíthatóak. Főleg azért kellenek az új és használható ötletek, mert az ghorkok újabb gonosz tervet eszeltek ki.

Ezúttal Simmersville-ben szeretnének lecsapni, ahol egy nagy fesztivált rendeznek. Természetesen ide utazik Elliot a szüleivel és persze Leslie is ugyancsak, meg a kis csipet-csapat is, azaz a részleg dolgozói is. Nem csak azért, hogy megállítsák a gonosz ghorkokat, hanem azért is mert előzőleg levelet kapnak Jean Remy tündenevér elfeledett testvéréről, akiről kiderül, hogy rabságban van, ráadásul Gügör a részleg babrálójának Egy Igaz Szerelme. Gügör azonnal Egy Igaz Szerelme megmentésére sietne, de ahhoz, hogy eljussanak Simmersville-be kell egy jármű és egy vezető, aki biztonságosan eljuttatja őket a faluba, ahol a fesztivál zajlik. Itt keveredik a képbe Kozmo Konstans, aki új és mókás szereplője lesz a történetnek.

A fesztiválon nagyon furcsa dolgok kezdenek történni, és ahogy azt az a csúnya orr-ghorkok megjósolták, így muszáj bevetni a Szörnyen Titkos Részleg tudását. Ráadásul a falubeliek, akik a fesztiválon felszolgált ételekből esznek szörnyen fura elváltozásokat tapasztalnak magukon. Káosz, káosz hátán, egy percig sem lehet unatkozni A híres hatodik Ghork című köteten, ami talán sokkal izgalmasabbra is sikeredett, mint az előző kötet.



Értékelés: 5/5 

Nem adhatok mást a történetnek, mint 5/5-öt. Még több lény, még több kaland, még több különleges szereplő, ráadás szörny versek és az a bizonyos szörnyű előadás a fesztiválon feltette a pontot arra a bizonyos i-re. Óh, de még mennyire! Ebben a kötetben még több SZTR-es dolog van, hiszen a csapat bővül egy-két új szereplővel, ráadásul olyanokkal is, akiket nem lényként születettek. Nem szeretnék spoilerezni, de bőven volt meglepetés a kötetben, ami szerintem jót tett neki, de ezzel lehet, hogy nem mindenki ért egyet majd.

A könyv végén jó néhány megható és nagyon aranyos pillanat is helyet kapott, úgyhogy repesett a szívem, hogy újra a kezembe vehettem a világító mesés-szörnyes kalandregényt. A kedvenc jeleneteim még mindig az esszencia termek körül forogtak, ahol a feltaláláshoz szükséges érzésekből válogatva olyan különleges tárgyak kelnek életre, mint Csiklandumdum.

A híres hatodik Ghork szerintem megint egy olyan mese lett, amiben újra szóba kerül a barátság, az összetartás, és a család ereje, ráadásul az is kiderül, hogy mindenkiben van egy kis szörny, de ez nem baj, mert itt nem kell semmi félelmetesre gondolni. Robert Paul Weston megint elérte, hogy teljesen kikapcsoljon olvasás közben, és újra elmerüljek a lények néha kesze-kusza, de mindenképpen mókás világába és egy kicsit újra gyerek legyek. Olyan, mint Leslie és Elliot :)

Ez a könyv pedig tényleg méltán beleillene a Denki-3000 találmányai közé, és még esszencia sem kell hozzá, hogy instant jó kedvet generáljon! Köszönöm Kolibri Kiadó újfent az élményt! Ha olvastátok az első részt, a második is kötelező lesz! Hajrá hozzá, nem fogjátok megbánni!


http://www.libri-kiado.hu/konyveink/konyv/686/A_hires_hatodik_Ghork








Nyereményjáték: 

A Szörnyen Titkos Részleg főszereplői ebben a kötetben ennivalóan fura fogások nyomába eredetnek. Az ételeknek és a helyi étteremnek köze van ahhoz, hogy a városkát ahol hőseink nyomoznak ellepik a fura lények. Ráadásul valaki valamit kotyvaszt, ami biztos, hogy nem Michelin csillagos fogás lesz!

Tarts velünk és utazd körbe te is a világot, és segítsd a SZRT lényeit hogy rájöjjenek, hogy melyik étteremről van szó. Mindegyik bloggernél Michelin-csillagos étterem neveket találsz, neked csak az a dolgod, hogy rájöjj, hogy melyik városban találhatóak az éttermek. Ha ügyes vagy és jó várost írsz a Rafflecopter dobozba, akkor megnyerheted a könyv 3 példányának egyikét.

Tanti, Onyx, Costes - melyik városban találhatók ezek az éttermek?


a Rafflecopter giveaway

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

A turnéban résztvevő blogok

01.09 - Always Love a Wild Book
01.11 - Zakkant olvas
01.15 - Deszy könyvajánlója

01.17. -Dreamworld 

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe