Joss Stirling - Storm és Stone

9:52:00 PM


A Manó Könyvek jóvoltából hazánkban is megjelent Joss Stirling - a Lélektársak sorozat szerzője - legújabb regénye, a Storm és Stone. Ennek örömére a Blogturné Klub tizenegy bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Raven izgalmas kalandját!

2014. július 3-tól mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Fülszöveg:
Az előkelő bentlakásos iskola borostyánnal borított falai között korrupció, botrány és egy összeesküvés baljós hálózata rejtőzik.
Az Amerikából jött Raven Stone-nak feltűnik, hogy valami nagyon nem stimmel. Először is ott vannak a titokzatos eltűnések. Aztán a tanárok hazugságai.
És most pedig a halálos fenyegetések…
A nyugtalanító történéseket csak tovább bonyolítja a rejtélyes Kieran Storm feltűnése, akinek nemcsak az agya penge, de a teste is döglesztő.
Raven érzi, hogy beleszeret a fiúba, de megbízhat olyasvalakiben, akiről szinte semmit sem tud?

ISBN: 9786155385735
Oldalszám: 328 oldal
Fordította: Kiss Enikő Hajna


Megint egy olyan könyv, ahol előzőleg már ismertem az írónő nevét, de még nem olvastam tőle semmit sem, így nyilván félelemmel kezdtem bele a Storm és Stone-ba. Pedig Joss Stirling háta mögött áll egy sikeres sorozat: Lélektársak (Sky), Lélektársak (Phoenix), Lélektársak (Crystal) , így nem kellett volna annyira paráztam :) Utólag mindig kiderül persze, de hát az elején mindig ott van ez a fura érzés, hogy mi van ha nem fog tetszeni?

Szeretem az iskolában játszódó sztorikat, úgyhogy főként ezért kerültem közelebbi kapcsolatba Stirling új regényével, ami angol bentlakásos iskola ódon és borostyánnal bevont kapu mögött zajlik. Hogy miért is vagyok suli-fetisiszta? Mert egy kicsit az én tinikoromra emlékeztet, mindig találok elnyomott szereplőket, akikkel azonosulni tudok, és ha iskolai bántalmazás, vagy kiközösítés a téma (mert valljuk be ez mindig előkerül így vagy úgy), akkor én nagyon jól bele tudom ebben élni magam. Itt is pont ez történt. Még szinte el sem kezdődött a történet, amiben megismerjük Raven Stone-t, aki ösztöndíjasként kerül be a gazdag picsák tanulók közé karbantartó nagyapja miatt, de Raven máris élő céltáblává vált. Raven szülei meghaltak, így nagyapja gondozza a szerény körülmények között élő lányt. Természetesen ezt a gazdag, százezres táskával flangáló milliomos csemeték nem nézik jó szemmel. Raven egyetlen barátnője pedig a könyv elején egyszerűen nem érkezik vissza a szünetről. A barátnő az iskola által fenntartott rekreációs központban "üdült" és miután 1 hét késéssel visszatér a bentlakásos suliba olyan furcsa személyiség fejlődésen megy keresztül, ami már Ravennek is a szemet szúr és gyanakodni kezd. 

Emellett egy új fiú is felkelti a lány érdeklődését. Ő Kieran Storm, aki haverjával Joe-val éppen akkor kezdi el a félévet a lány iskolájában, amikor a rejtélyes dolgok kezdenek el történni. Megvádolják Ravent lopással, visszatér legjobb barátnője, de nagyon furcsán viselkedik és megszakít vele minden kapcsolatot. A lány szövetségesek nélkül a fiúkhoz csapódik és jobban megismeri őket. Joe a vicces központi figura, sármjával, flörtölési technikájával és megjelenésével a lányok kedvencévé válik egyből. Kieran szótlansága és intelligenciája azonban jobban felkelti Raven figyelmét. Amikor kiderül, hogy a lány közös tánc órára fog járni a fiúval (ahol természetesen párba is teszik őket) egyből fellobban köztük a szikra.

Nekem kicsit gyorsan történtek a kettejük közötti dolgok, persze nem kell ágycsatákra és 18+-os jelenetekre számítani, hiszen tizenévesekről van szó, de mégis az aprócska könyvbe úgy éreztem, mintha az író nő gyorsan bele akarta tenni a szerelmük kiteljesedését. Randi a Globe színházban, a Kieran anyjának feltűnése a színen, aki felibbent egy titkot, amit a fiú nem magyaráz meg, majd a gyors szakítás. Utána pedig az epekedés. Szeretem, de nem mehetek oda, mert szakítottunk, nem akarom látni, nem megyek ebédelni, nem megyek a közös órákra, nem táncolok vele, de akkor mi lesz? Volt jó pár ilyen gondolat, a regényben, amiben egyébként egyszer Raven, egyszer Kieran gondolatain keresztül látjuk a történetet. Ezt nagyon bírtam, szeretem a két nézőpontos regényeket!

Egyébként a lány és a fiúk közti kémia egyértelműen működik, nagyon jól illenek egymáshoz, de Kieran élete sem egyszerű és nem akarja veszélybe sodorni a lányt. Raven nem tudja, hogy Kieran és haverja Joe egy titkos szervezetnek a tagjai, akik éppen egy megvesztegetés és korrupciós ügyön nyomoznak. Ezek a szálak vezették őket az iskolához, ahol mind a gyerekeknek, és szüleiknek, mind pedig az iskola igazgatójának és vezető tagjainak köze van. Mivel az itt tanuló gyerekek szülei befolyásos emberek, így Kieran és Joe csapatának feltűnik, hogy milyen korrupt döntéseket hoznak egy-egy diplomáciai szituációban. Ezekhez köze van annak a központnak is, ahol a gyerekek üdülnek, majd visszatérve teljesen megváltozik a személyiségük. Agymosást hajtanak rajtuk végre, és szüleiket zsarolva mozgatják a külpolitikai szálakat.

Kieran és Joe felderítőként vesznek részt az iskola életében, ezért tudják, hogy nem is maradnak sokáig, így érzelmi kapcsolatot sem szabad kialakítaniuk, de ugye az érzelmek nem irányíthatóak, főleg ha szerelemről van szó. Kierannak minden józan ítélőképességére szüksége van, amikor Ravent durván megtámadják. A lányt védelmezve rájön, hogy érzéseit már nem tudja titkolni Isaac (a fiúk főnöke) előtt se. Döntenie kell! Meg kell menteni a lányt, jól megoldani a küldetést és felderíteni ezt a korrupciós botrányt, ami már egyre veszélyesebbé válik. Sikerülni fog vajon ez minden egyszerre?

Az elején kicsit fura volt, hogy a felderítést tizenhét éves fiatalok végzik, de éppen ez volt a könyvben az izgalmas. Mini Sherlock Holmes-okra és a James Bondokra ismerhettünk a lapok között, és ez nekem nagyon tetszett! Kieran és Raven románca aranyos volt, Joe poénjai és beszólásai nagyokat ütöttek. Ez a kombó pedig nagyon gyorsan olvashatóvá és könnyeddé tette a Storm és Stone című könyvet.

Értékelés: 5/4

Voltak a könyvben szerkesztési hiányosságok, néhány értelmetlen mondat, de összességében gyorsan olvasható, kellemes és izgalmas olvasmányt tarthattam a kezemben. Stirling stílusa és karakterei nagyon szimpatikusak voltak, a regény vége ráadásul folytatást ígér, és én mindenképpen szeretném megtudni, hogy hová fejlődik a fiatalok románca és mi lesz Isaac csapatával, milyen új megbízásokat kapnak, hol és milyen ügyet kell legközelebb megoldaniuk.

Raven karakterét nagyon szerettem. Végre egy példaértékű fiatal lány, aki erős és egyedül is megállja a helyét. A lány visszatekintéseiben olvashatunk az amerikai sulis éveiről, ahol megedződött a durva elnyomás miatt. Raven olyan kínzásoknak volt kitéve, amik figyelmessé, gyanakvóvá és gyors reagálású változtatták. Nem fél megvédeni magát, még akkor sem ha erősebb emberrel áll szemben. Nem hagyta magát szekálni, de nem is bosszulta meg a többiek tettét. Jószívű, ám okos lány, amit Kieran képességei jól kiegészítettek. Kettőjük párosa előtt még nagy dolgok bontakozhatnak ki úgy érzem :)

A borító, a villámokkal és a kékes - füstös ragyogással engem is megtévesztett, ahogy a többieket. Vártam pár paranormális elemet, de nem volt. Ellenben így visszagondolva nem is baj, tök jó ez a fiatalokkal nyomozós vonal, mert bőven több potenciál van benne, mint egy újabb vámpíros-vérfarkasos-szellemlátós stb. sztoriban.

A Storm és Stone megállja a helyét a YA könyvek között, frissességet és végre egy olyan témát hozva, amiből/amiről eddig magyarul keveset olvashattunk. A nyomozás, kémkedés egy titkos szervezetben mindenki gyerekkori álma volt, így ezek most visszatérhetnek legalább egy-két óra erejéig, amíg tart a könyv.
Aki vevő a szerelmi szálra, az sem fog csalódni Stirlingben, sok sok romantikus pillanatot okoz majd neki a regény!



 Rendeld meg a könyvet most 20%-os kedvezménnyel!

Blogturné extra: Az írónőről 

Joss Stirling  = Eve Edwards = Julia Golding

Bizony bizony ők egyetlen személyt rejtenek!

Joss Stirling brit írónő, aki eredetileg Julia Golding néven látta meg a napvilágot több írói álnéven is publikál, többféle stílusban. Stirling a világhírt több országban a Lélektársak trilógiával szerezte, de több könyvet jelentett meg Eve Edwards néven.

Stirling néven írt könyvei: Lélektársak trilógia (Crystal, Sky, Phoenix)

Eve Edwards néven írt könyvei (egyelőre ezekhez nincs magyar kiadás):  The Other Countes, Tudor Fortune Hunters, The Queen's Lady, The Rogue's Princess

Julia Golding néven is több sorozatot publikált. Ő írta a 7 részes Cat Royal a 18. századi Angliában játszó sorozatot. Golding Young Knights néven Merlin világába is elkalauzolja az olvasókat, de nem áll távol tőle a a görög mitológia világa sem a The Companion Quartet sorozatával.

Íme az összes Golding néven kiadott regénye, sajnos ezek sem elérhetőek még magyarul:

Cat Royal sorozat: The Diamond of Drury Lane - Cat among the Pigeons -  Den of Thieves - Cat O'Nine Tails - Black Heart of Jamaica - The Middle Passage - Cat's Cradle

The Companions Quartet sorozat: Secret of the Sirens - The Gorgon's Gaze - Mines of the Minotaur - The Chimera's Curse

Darcie Lock sorozat: Ringmaster - Empty Quarter - Deadlock

Dragonfly sorozat: Dragonfly - The Glass Swallow

Universal Companions: The Water Thief

Young Knights sorozat: Round Table - Pendragon - Merlin

Stirling szívesen mesél álneveiről, a következő videóban te is meghallgathatod, hogy milyen érzés 3 személyként élni :)



Nyereményjáték:
Mostani játékunk során a nyomozásé lesz a főszerep! Ha velünk tartotok, Ti magatok is vérbeli detektívekké válhattok, ráadásul 2 szerencsés játékos gazdagabb lehet egy Storm és Stone könyvvel is.

Egy bűnöző menekülés közben elhullajtott néhány aktát, melyen híres könyves és filmes detektívek, ügynökök, kémek és nyomozók legfőbb ismertetői szerepelnek. Derítsétek ki, hogy kiket rejthetnek a leírások, majd ha már mindet megtaláltátok, azok segítségével rakjátok össze a bűnöző nevét, hogy minél előbb elkaphassuk őt.

Feladat:
1. Lájkoljátok a Manó Könyvek és a Blogturné Klub facebook oldalát.
2. Találjátok ki, kiket rejtenek a leírások, és a neveket írjátok be a rafflecopter megfelelő mezőjébe. (Mindegyik mező kitöltése kötelező!)
3. Töltsétek ki a közös blogon található keresztrejtvényt, hogy a pirossal jelölt fősor kiadja a bűnöző nevét. Ezt a nevet pedig írjátok be a rafflecopter erre kijelölt mezőjébe. (Kötelező!)
4. A hiányzó betűket a közös blogon keressétek.

Nyomozásra fel!



a Rafflecopter giveaway
 
A turnéban résztvevő blogok:
07/03 MFKata gondolatai
07/04 Kelly és  Lupi olvas
07/05 Roni olvas
07/06 Könyvszeretet
07/07 Zakkant olvas
07/08 Insane Life
07/09 Nem harap a ...
07/10 CBooks
07/11 Deszy Könyvajánlója
07/12 Media Addict
07/13 Dreamworld
 

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe