Júniusi szerzemények

9:20:00 PM

Egész szép hónap volt ez a június. Volt egy Könyvhét, meg egész sok könyvet feltettem a Rukkolára, ahol élesedett a Prerukkolás funkció, így a pontjaimat vissza tudtam forgatni a rendszerbe. A prerukkolás lényege, hogy valaki "prerukkolja" a könyvét, azaz garantálja, hogy x napon belül felpakolja az oldalra. Így akinek a kívánságlistáján szerepel ez a könyv az kap róla mailt és stoppolhatja. Ha nem rakod fel a könyvedet, mert mondjuk nem kell a kutyának sem, akkor büntetésként a könyvet csak x nap után teheted fel mégis. Meggondolandó, tehát hogy ki mitől vál meg.

Nekem elég nagy a kívánságlistám, szóval jött egy csomó ilyen levelem, hogy ki és mit pakol majd fel x nap múlva, így stoppoltam és szereztem is jó pár könyvet. Szám szerint 7-tel növeltem a polcomon lévő mennyiséget, de emellett vásároltam is azért. Meg volt pár reci júniusban. 


Rukkola dolgok:

A Szerelmes leveleket még április hónapban szereztem be és beleolvasva tök szimpatikusnak tűnt Katie Fforde (megvan tőle egyébként a Száz boldog esküvőm - de még nem olvastam el), így a Hív Amszterdamra lecsaptam, amikor beharangozták, hogy rukkolni fogják. Remélem jó lesz, elég régi vágyam, hogy megnézzem jól Hollandiát, és persze Amszterdamot, úgyhogy kíváncsian várom a könyvet.

Ha már előző hónapban megvettem a Tündérkrónikák első részét, így amikor alapstoppért (10 pont) lehetőségem volt megszerezni az Álom és valóság (Tündérkrónikák #2 részét) nem haboztam. Ha tetszik az első rész, akkor úgyis rögtön nekiesek majd a másodiknak, ha pedig nem, akkor rögtön kettő könyvtől szabadulhatok meg egyből.

Potom 5 pontért szereztem egy szép állapotban lévő Lányok regénye című könyvet a Könyvmolyképző kiadásában. Cuki rózsaszín, folytatásos tiniregény, úgyhogy nekem való lesz remélem :)

Bauer Barbara - Légikisasszonyok könyvével már szemezgetek egy ideje, de kicsit féltem érte pénzt áldozni így pontjaimat váltottam be egyre. Érdekelnek a pilóták, a stewardesek munkája, élete és ez remélem, hogy hiteles lesz a könyv :)  És mivel ez egy sorozat első darabja, ha bejön akkor úgyis beszerzem a folytatásokat is.



Agave100 kiadványát 5 pontért happoltam, javarészt Dennis Lehane miatt, mert van benne egy novella, amit még nem olvastam tőle. De egyébként sok sok más novellát tartalmaz ez az Agave kiadó által megjelentett ünnepi könyvecske.
 
Az ajánlat című regény szinte tökéletes állapotú, 20-30 pont körül licitáltam túl valakit érte. Sokaknál olvastam arról, hogy jó a könyv, hát meglátjuk :)

Az emlékek őre című Louis Lowry regényből hamarosan film készül, így muszáj leszek elolvasni a mozizás előtt. Íme a trailer!




Recenziós szerzemények: 4 db

A Könyvhéten vehettem át papírformátumban a Modern boszorkányt és a  Létezik térkép a szerelemhez? című könyveket, amiből már turnéztam előzőleg. Szerettem már őket ITT és ITT. Olyan jó érzés volt feltenni őket a polcra!

A Könyvmolyképző kiadótól az Oh, boy! érkezett hozzám, és a The Oppurtunist - Kihasznált alkalom című könyvet vettem át. Előbbiről pont tegnap írtam.

Könyvheti vásárlások: 4 darab könyv

A Könyvfesztiválon nagyon csábított a Főnix Könyvműhely, de akkor erős voltam, ám most a Könyvhéten már nem menekülhettem. Igaz nem is akartam! Pénteken kimentem a fesztiválra a Vörösmarty térre, aznap volt a névnapomon, így megleptem magam 4 könyvvel is tőlük :)



Velem jött a Karmok, az Álmatlanság, a Paróka az ablakban, és a  Rémségek. Majd leszakadt a vállam, dögmeleg volt, de mégis baromi jó érzés volt hazacipelni ezeket a szépségeket. Kaptam ráadásul mindegyik könyvhöz hozzávaló könyvjelzőt, és 2 régebbi kedvencemből is szereztem (Mechanikus London, Jane és a Hollókirály). 

Összesen ez akárhogy számolom  15 db =  Könyvheti vásárlás: 4 Recenzióba: 4 Rukkola: 7 )
Tyűha, ez elég tetemes szám! Júliusban szerintem visszafogottabb leszek. Mondjuk van is mit olvasni, és nincs új megjelenés se, amire nagyon vágynék.

Nyári tervekbe erősen belevettem, hogy felkutatok egy időnyerő fekete piacot és jó pénzért veszek extra órákat (vagy eladom az egyik vesémet) a 24 órám mellé, mert ez ami van, ez kicseszett kevés. Annyi mindent tudnék még egy napba belesűríteni. Nem tudok egyszerre focivb meccset nézni, koncerten ugrálni, olvasni, limonádét szürcsölni, vízparton lábat lógatni, csillagokat nézni a fűben, dolgozni itt meg ott meg amott, aludni, edzeni, zenét hallgatni, candycrushsaga-n idegesíteni magam, sorozatot és filmet nézni, kiskutyákat simogatni, bringázni, napozni és még sorolhatnám :)

Egyelőre arra nem sok esélyt látok, idén, hogy eljussak a tengerhez (soha ne mondd, hogy soha!), a Balatonra is max 1-2 fürdés erejéig látogatok el, de azért igyekszem pihenni is majd valamit. Bár magamat ismerve, ez ki fog merülni a hétvégi 12 órás alvásokban vidéken anyunál, és abban, hogy a gangon olvasom és közben szotyizom. Mindenki tök szuper terveket írt a nyárra az olvasmányairól, én tervek nélkül sem unatkozom, és amúgy sem tudom sosem, hogy mit olvassak, mindig az élet hozza. Az biztos, hogy a várólistámról valamit kipipálok majd, mert sosem fog elfogyni.

Többiek így garázdálkodtak:
Nita
Pupilla
Amadea
Theodora
Nikkincs

Ezeket is olvasd el

2 komment

  1. 15 könyv, azta! :)
    Remélem, azért tudsz majd pihenni a nyáron egy kicsit! A tengerhez tavaly én sem jutottam el, talán idén igen. Akik olyan országban élnek, amelynek van tengere, nem is érthetik, milyen egy landlocked országban élni:( Tudom, First World Problem, de néha fizikai fájdalmat érzek, annyira vágyódom a tengerpartra.
    Candy Crush :D Egyszer úgy felhúztam magam rajta, hogy azóta el sem indítottam:) Azóta frútnindzsázok.

    ReplyDelete
  2. Aztaaa, leesett az állam a mennyiség láttán! Szép teljesítmény! :) Most már csak tényleg plusz időt kellene venni hozzá. Sokszor gondolkozom azon én is, hogy a pikulában van az, hogy a napi 24 óra nem elég semmire (a munkán kívül ...) és olyan gyorsan repülnek a napok, hogy csak pislogok néha.

    ReplyDelete

Subscribe