The Perfect Game - A hibátlan játék

9:00:00 PM

J. Sterling - The Perfect Game - A hibátlan játék

– Csak azt mondom, néha az elengedés az egyetlen, ami megmutathatja, ki az, akihez igazán ragaszkodnod kell.
– Fú, ez bejön. Te találtad ki?
– Asszem, olvastam valahol a neten – nevetett. – De tegyünk úgy, mintha az én okos fejemből pattant volna ki.

A young adult (YA) vonal után elkezdett felfutni a new adult piac (NA). A YA-val ellentétben a NA sztorikban 20-25 közötti fiúk és lányok szerepelnek, szerelmesek lesznek, szakítanak, megcsalják egymást és persze szexelnek, hiszen már elég idősek hozzá. Az Ulpius ház kiadó sorra tolja ki a NA sztorikat, ám nekem ez volt az első, és bár elolvasás után azt mondtam, hogy nem is lesz több, de ez elhamarkodott kijelentés volt. Azóta beszereztem az Örökké a csajom, és a Heti csajt is, de csak azért, hogy javítsak A hibátlan játék okozta csalódáson.

Mert nekem ez a könyv nem igazán tetszett. Béna volt a sztori, nem szerettem a főhősöket, életszerűtlen volt az egész, ráadásul igesített a pasi, de a csaj is, meg a párbeszédek is meg úgy minden. Pedig én bírom az olyan szerelmi sztorikat, aminek van erotikus vonulata is, de ez itt valahogy nekem nem jött át.

thebooklistreviews.blogspot

Adva van Cassie, aki a Fullerton Egyetemen tanul fotózást, és Jack, aki sportösztöndíjas szintén itt. A srác legalább 180 cm magas, izmos, jóképű és persze fantasztikus dobó. Nagy jövő áll a fiú előtt, hiszen tehetséges, és nem csak az ügynökök vetekszenek érte, hanem a csajok is. És bizony Jack nem köntörfalaz, ha valaki kell neki. Szabad szájú és bárkit megdönt, ha úgy van, ám ez alól Cassie kivétel, mert ő ellenáll neki. És persze mindig az a legédesebb főnyeremény az, amiért küzdeni kell.

A hibátlan játék Jack és Cassie szemszögéből mutatja be a sztorit, így olvashatjuk mind a fiú, mind a lány érzelmeit is, bizonytalanságát és a régi családi sérelmeiket. Cassie-t az zavarja, hogy apjára nem számíthat, míg Jacket és öccsét Deant-t elhagyta az anyja, apjukról nem is tudnak azt hiszem. A fiúkat nagymamájuk és nagypapájuk neveli, így valószínűleg Jack szülői mintakép hiánya miatt vált olyanná amilyen. Minden csajt egyszer dug meg, aztán otthagyja őket. A lány főszereplő, Cassie szegény családból származik, és soha nem hisz magában, pedig tehetséges a fotózásban. Szóval adva két elcseszett fiatal, akik egy bulin egymásba botlanak és naná, hogy beindul köztük a kémia. Jack teper Cassie-ért, a lány játssza az elérhetetlen, már ameddig tudja, mert nem hagyja egy idő után hidegen őt a fiú, akármit is pletykálnak róla és a hódításairól.

Eddig elég egyszerű a sztori, de hogy miért is nem nyerte el a tetszésemet annyira? A karakterek idegesítőek. Cassie állandóan rinyál, totálisan önbizalom hiányos (pedig csinos lány mindenki szerint), Jack pedig elképesztően lealacsonyítóan beszél vele, káromkodik és kb lekurvázza Cassie-t. Micsoda csajozási technika....! És be is jön végül is ez neki (milyen csaj az ilyen, de most komolyan?!) mert Cassie akármennyit is hárít, végül egy randit enged a fiúnak, aztán persze összejönnek. Kb már rögtön a regény első felében.

Persze miután már "hivatalosan" is együtt vannak jön a féltékenység (mindkét részről, de főként Cassie nem bízik Jackben), aztán a számonkérések, és a veszekedések, és persze annak leküzdése, hogy az elképesztően tehetséges dobójáték egy távoli városban kap szerződést, így távkapcsolattal is meg kell küzdeniük.

A párbeszédek olyan egyszerűek mint a faék, meg úgy általában az egész sztori, és ez engem adott esetben nem zavarna, ha mellette jók lennének a karakterek, vagy csavaros és izgalmas a történet. De itt pont nem ez volt. Íme egy jellegzetes párbeszéd a könyv első részéből. Jack beképzelt faszkalap, és Cassie a lekurvázott nebántsvirág között. 

 – Szóval már hallottál rólam, cicus?
(…)
– Nem hiszem el, hogy éppen lecicusoztál. Szerinted valami sztriptíztáncosnőnek nézek ki?
Végigmért tetőtől talpig. Aztán még egyszer.
– Hát, most, hogy mondod…
– Seggfej.
(…)
– Ötven centet fizetsz, ahányszor hozzám érsz. Ilyet ne csinálj még egyszer.
– Á, szóval nem sztriptíztáncosnő vagy, hanem kurva?
– Á, szóval nemcsak seggfej vagy, hanem egy díjnyertes köcsög is egyben? – vágtam vissza, (…)
– Tetszel – kiáltott oda a hátamnak.
– Szóval még kretén is vagy – vettetem oda komoran hátrapillantva. – Majd felírom a dicséretes erényeid hosszú listájára.

És ilyenekből bőven van még a kezdeti szakaszban, amíg össze nem jönnek. Miután megtörténik a nagy egymásra találás, és szexelnek a kapcsolatuk kicsit bensőségesebbé válik, de így sem volt igazán romantikus számomra a kettőjük viszonya. A fiú is zárkózott, a lány is tele van kétségekkel és nagyjából pár oldalaként elolvashatjuk a vívódásukat. Jack parázik, azon hogy felvegyék egy profi csapathoz, a lány azon, hogy mi lesz ha elutazik a fiú.

– Mi a franc vonz téged a seggfejekhez, Cass? Jack Carter oltári nagy tahó, akinek a közelébe se kéne menned.
– Hé! – toppantottam szigorúan, csípőre tett kézzel. – Nem az a kérdés, hogy mi a franc vonz engem a seggfejekhez, hanem inkább az, hogy mi a francért seggfej a legtöbb pasi.

De mi is adja a könyv további 200 oldalának a cselekményét, ha már az elején összejön a párocska?

SPOILER !

Az, hogy Jack éli a sportoló életét, és megtörténik az, amire az elején mindenki számított. Megcsalja Cassie-t, akit teljesen kikészít ez a sztori. Naná! Ezzel legalább egyet értettem vele, helyes tette, hogy szakított Jackkel. Feltűnik a megcsalásban résztvevő csaj, aki csak skalpvadász, jól menő sportolókkal fekszik össze, hogy bekerüljön a "focista feleségek zártkörű klubjába". De ehhez az kell, hogy valamivel megfogja Jack-et, aki a megcsalás ellenére még mindig veszettül oda van Cassie-ért. Egyébként ha annyira oda volt, akkor miért hagyta magát leitatni és miért dugta meg azt a másik csajt? Nah ugye! 

A lány bejelenti 2 héttel a szex után, hogy terhes, Jack pedig akkora idióta, hogy hisz neki és egyből feleségül akarja venni, hogy ne cseperedjen fel a gyerek apa nélkül, ahogy ő. Tehát összeszorított fogakkal dobja élete szerelmét és már készülődik az esküvőre, amiről mindenki le akarja beszélni, de ő persze senkire sem hallgat. Az meg eszébe sem jut, hogy a csaj kamuzik. A lagzit meg is kötik, aztán persze kiderül, hogy a gyerek "elment", aztán pedig az is, hogy az egész egy nagy hazugság volt, csak a lóvé kellett a csajnak, amit remélt a házasságuk alatt. Érvénytelenítik a frigyet, és a két hősszerelmes, akiket a sors is egymásra teremtett újra összejön. A végzetes egymásra találás egy baseball meccsen történik (emlékeim szerint) majd Cassie eljegyzéséről olvashatunk, aki ugye megbocsátott lovagjának. Juhé! Függöny le!

SPOILER VÉGE!
– A sebhelyeink nem azt mutatják, Cass, hogy merre kell menni. Csak arra emlékeztetnek, hogy merről jöttünk. 

A NA könyvek központi témája mindig valamilyen lelki sérültség, amit a főszereplők a múltból hoznak. Itt sincs ez másként ugye, de ez még nem is lenne baj, de ez nem indokolja a főszereplők iszonyat béna döntéseit. Jack egy idióta, Cassie pedig  folyamatosan siránkozik, ahelyett, hogy cselekedne, vagy elmondaná az érzéseit Jack-nek és nem menekülne el előle. Jack pedig miért olyan fafej, hogy meg sem bizonyosodik a csaj terhességéről (aki köztudottan egy picsa), hogy tőle van a gyerek, illetve hogy egyáltalán van -e. Ehhh! Mondjuk annyi pozitívum van, hogy a könyv központi témája a baseball, bár maradéktalanul ez sem tartogatott érdekességéket, mert olyan információk derültek ki, amiket már sejtettem pedig közöm sincs a sporthoz. Ilyenek derülnek ki, hogy hány csaj rajongja körbe a baseball-os fiúkat, hogy Jack milyen sikeres a pályán, és hogy hogy megy a szerződéskötés, de igazából a sportolói karrierbe nem túlzottan láttam bele. Biztos oknyomozott J. Sterling a baseball világában, de hozzám nem került közelebb sem a sport, sem a sportolók.

Értékelés: 5/2

Nem lett a kedvencem a könyv, szerencsére, hogy a Rukkoláról került hozzám, oda is vándorol vissza és remélem mást jobban fog szórakoztatni, mint engem. Kár, hogy a főhősök olyanok voltak amilyenek, ha már választani kell, akkor én Cassie mellett voltam lélekben, Jack félerelépése után már egész megsajnáltam. Jacket utáltam, a szövege alpári volt és egyáltalán nem okozott romantikus perceket, sajnáltam is Cassie-t, hogy behálózta ezt a beképzelt figura. A két fiatal egyébként sokat káromkodott,. amivel még nem is lett volna bajom, ha azt okkal teszik, de ezek itt baszdmeg mindenhová ribancokat és seggfejeket nyögtek be, még oda is ahová nem kellett volna.

Te vagy az egyetlen, aki nonstop halálra szopat a puszta tényért, hogy…lélegzem.
Komolyan mondom, kurvára angyalnak nézett ki. És én akartam az ő ördöge lenni.

Micsoda szerelmi vallomások! Hát ezen nem érzékenyedik el minden lány? Nem. Szerintem nem. Mondom, nem a káromkodás tényével van bajom, én is gyakran mívelem, hanem azzal, hogy nem helyesen használták őket. Mintha nagyon lazának akartak volna tűnni a karakterek, de közben mindenki tudja, hogy paragépek és ezzel csak azt ellensúlyozták, hogy fájdalmat okoznak maguknak és a másiknak (meg persze az Olvasónak :D). Ez nem védte meg őket, kár volt a szájukba adni. Sokkal szimpatikusabb lettek volna, ha normálisan beszélgetnek egymással, és akkor szerethetővé váltak volna valamennyire.

A könyv egyébként egy három részes sorozat indítása. A további kötetekről semmi infóm nincs, de nem is érdekel igazán. Talán majd ha kölcsönbe meg tudom szerezni egyszer sorra kerülhet, de csak azért, hogy lássam tudott e javítani a történetvezetésen, vagy a karaktereken J. Sterling.


Egyébként a 2-es pontszám miatt nem adtam fel, hogy elolvassam a többi NA könyvet, ami áll a polcomon. Bízok benne, hogy elsőre kifogtam a legborzasztóbbat, és a többi jó lesz :)


Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe