Könyvet keresni jó móka

8:09:00 PM

Ma délelőtt olvastam @zen_csaj tweetjét, amiben egy blogot reklámozott, ahol ma a 4SQ alkalmazás segítségével könyveket lehetett keresgélni Budapesten.

Naná, hogy többször sem kellett mondani, hogy evidens volt hogy részt kell vegyek eme megmozduláson :) A fél délutánt azzal töltöttem, amíg le nem telt a munkaidő, hogy lecsekkoltam a helyszíneket, hogy hol lapulhatnak a könyvek, melyik van közelebb, hová könnyebb odatalálni és mivel érdemes menni stb..stb..

A 4SQ (ITT MEGNÉZHETED hogy miről is van szó!) egyébként egy olyan mobilos alkalmazás, amin nyomon követhetőek a userek (barátok), hogy éppen hová csekkolnak (jelentkeznek) be és azaz éppen merre járnak. Én már használom egy ideje, amióta van arra alkalmas telefonom és roppant szórakoztatónak találom. Jelvényeket lehet gyűjteni, amit aktivitástól függően ítélnek oda és láthatom, hogy a barátaim merre járnak.

Szóval a 4SQ-rel karöltve fél 5-kor pontban lelécelvén a melóból elindultam a legközelebb lévő könyvért az alkalmazás szerint. A telón lévő frankó GPS segítségével és Petyka munkatársam segédletével nem tévedtem el és eltaláltam a Római kori amfiteátrumba.

A 4SQ-es feladat szerint a "Gladiátor Maust rácsra lógatták". Persze, ezt kicsit későn olvastuk el Petykával miután körbejártuk a romokat körülvevő kerítést (egész nagy ám :D), de aztán csak bemerészkedtünk a belső körbe is.

Tényleg szép helyre rejtették nem? Ez volt a bejárat a romokhoz!


A romnál volt 2 kutya meg egy család (féltem, hogy már észrevették a könyvet és elrakták) akik az ebeket sétáltatták és játszottak velük. Peti nem akart lejönni a lépcsőkön oda, én meg aki be van szarva a kutyáktól erőt merítettem vhonnan és remegő lábakkal elindultam a gladiátor kijáratokhoz, hogy megleljem a könyvet. Az egyik kutya meg is ugatott, én meg ott reszkettem mint egy nyárfalevél. Petyka meg persze nevetve mondogatta, hogy széttépnek a kutyák egy könyv miatt :D Végül megleltem az áhított darabot az egyik gladiátor ajtóra fellógatva, úgy ahogy az utasítás szólt ;)

A szatyorban pedig Art Spiegelman A teljes Maus című könyv illetve képregény lapult :)


Teljes örömmámorban úsztam és visszafelé a metróhoz megnéztem hol is rejtőznek még könyvek. Mert volt ám még 9 példány a városban valahol :)

A könyvek listája:
* Napirajz
* Olasz Kapd Elő
* A tizedik felismerés
* Vészbanyák
* Bársony és keserű mandula
* Maus
* Dogbert vezetői kézikönyv
* Lassúság
* Életmentő zsebbarátnő
* Asszony és háza, avagy az én Toszkánám

Közben @verkutya-val alias Lóri-val tartottam telón a kapcsolatot, aki szintén elindult könyvet keresni és a Mechwart ligetnél nem is messze megtalálta Kundera-tól a Lassúságot, úgyhogy ő is eredményes volt :)

Megnéztem, hogy egész közel van a A tizedik felismerés helyszíne, így leszálltam a Deák téren és elindultam metróval az Arany János utcai metróhoz. Ott GPS-el elnavigáltam a Bazilikához és megnéztem az utasítást: "Hatodik sor, Szent Jobbról a hatodik. " A Bazilika kívülről is csodaszép, hát még belülről!

Sajnos mire beértem már elkezdődött egy szent mise, így hiába vágyakoztam a 6. sorban található könyv után csak messziről láthattam, mert sok sok öreg néni és bácsi foglalt ott helyen és buzgón imádkozott és a misét nem szándékoztam megzavarni, mert tuti bilincsben visznek el mint őrült könyvmolyt :D Megkérdeztem a teremőr bácsit, hogy mikor lesz vége a misének, de mivel akkor kezdett nemrég így nem vártam ki a végét, hanem csak elgyönyörködtem a szép épületben és a pesti lemenő napban.

Volt még a közelben egy könyv (Olasz Kapd Elő ) a Deák téren így elsétáltam odáig. Az utasítás szerint egy fém izét kellett keresnem (Kapd elő, ha a fémizétől nem látod az erdőt!) de mivel a tér maga hatalmas (és persze tele van fémmel) így egy darabig csak keresgéltem, de nem leltem semmit sem. Nagyon sok ember jár itt nap mint nap, most is tele volt a tér fiatalokkal és járókelőkkel, úgyhogy biztos valaki már elhappolta előttem.


Íme a kicsit megretrósított esti fényeknél pompázó Gödör feletti tó, amit a nagy keresés közben fotóztam :)

Mivel már elég későre járt, meg sötét is volt berekesztettem a keresést és hazacuccoltam a zsákmányommal és cseppet sem voltam csalódott :)

Nagyon vicces volt ez a délután, úgyhogy köszi a Goodbye Milano blognak és Ambrozy Gábornak az élményt ;)

UI: A könyvek még nem találódtak meg, folyamatosan lehet figyelni a 4SQ-en a becsekkolást a helyekhez (minden könyvnek külön fel van véve egy hely térképpel koordinátákkal meg minden) Ha rákeresel a blogon leírtak szerint te is láthatod, úgyhogy még lehet keresgélni és találni és persze utána elolvasni a zsákmányt!

Ezeket is olvasd el

3 komment

  1. Aztamindenit, ezt még olvasni is nagyon izgi volt, pláne akkor a helyedben lenni! Gratulálok a szerzeményhez, és ha teheted, ma nézz el a bazilikába, hátha még senki sem szerezte be azt a könyvet. :)

    ReplyDelete
  2. Ez valóban nagy kaland! De rég jártam arra... valamikor majdnem szemben laktam a Bazilikával.

    ReplyDelete

Subscribe