Charlaine Harris - Hetedik harapás

1:28:00 AM

"-Pam!

- Nem ez az igazság? Évek óta figyelem az embereket. Ismerem őket.
- Van olyan igazság, amit ki kell mondani, és van olyan, amit jobb kimondatlanul hagyni.
- Van olyan igazság, amit jobban szeretnél, ha nem mondanék ki.... - pontosított. "

Amit az Ulpius Kiadó honlapján találtam a könyvről:

A vámpírkirálynőre halálos ítélet vár. Sookie tudja, hogy a királynő ártatlan a király meggyilkolásában, de bizonyos titkos hatalmak csapdába csalták az amúgy is legyengült királynőt, és a végső leszámolásra készülnek. A pincérlány még mindig nem tett túl magát vámpír szeretőjének árulásán, de a szexi Quinn mindenben támogatja, kivéve persze az álnok Bill visszaszerzését. Sookie hamarosan válaszút elé kerül, ami nemcsak magánéletének alakulását, de a városka sorsát is eldöntheti…

Az én véleményem a könyvről:

Az előző hat kötet sem okozott csalódást (talán csak annyi, hogy volt ami kevésbé volt izgalmas vagy érdekes, mint az előző. De nincs is ezzel baj, mert nem írhat egy írónő mindig jókat, főleg folytatásos regényeknél) de a Hetedik harapás egy kicsit jobban megnyerte a szívemet, mint a többi Sookie-s regény.

Talán azért, mert itt Sookie fontos figyelmet kap és jobban ki tudja bontakoztatni képességét is. A pincérlányt kérik fel ugyanis, arra a "nemes" feladatra, hogy utazzon el a vámpírkirálynővel egy hatalmas összejövetelre (amolyan éves konferencia), amit a vérszívók rendeznek. Idén az eseményt el kellett halasztania a Katrina hurrikán érkezése miatt (erről az írónő szót ejt előző regényében, hogy sokáig tanakodott azon, hogy beleírja e New Orleans-t érintő hurrikánt és pusztítást, és úgy döntött, hogy ezt nem kerülheti el) ami teljesen legyengítette a vámpírok királyságát. Elszegényedtek és sok alattvalójuk meghalt és az árvíz súlyosan rongálta pénzügyi bevételeiket is. A természetfeletti lények (TFL) főként az utolsó összecsapáskor vesztek el, ahol a vámpírok királynője és férje rendezett estét, ami hatalmas harccá fajult.


A tárgyaláson, ahol a királynőt férje megölésével vádolják Sookie mint tanú és mint a királynő személyes gondolatolvasója vesz részt (húh nekem sem ártana egy személyes gondolatolvasó, jól jönnie néha ;) ). A lány még sosem volt távol ennyire szeretett városkájától Bon Temps-től, de ez a munka sem különbözik a pincérnősködéstől számára. Legalábbis az elején. Szerencsére vele van Quinn is, akikhez gyengéd érzelmek fűzik, amik úgy tűnik nem maradnak viszonzatlanul és végre boldogság köszönt Sookie életébe. Ám a boldog madárcsicsergős együttélünkmégmegnemhalunk részre még várni kell, mert Sookie régi pasijai (Eric, Bill) mindig a legjobbkor bukkannak fel. Főleg Eric, bár Bill is megjelenik a konferencián és tud még mindig meglepő dolgokat mondani Sookie-nak.

Persze nem a szerelmi ügyek a lényegesek hanem az, hogy konferencián elkezdenek hullani a vámpírok. Először a fő vádló, aki miatt a tárgyalást rendezték, aztán őt követi egy szemtanú és persze Sookie-t is úgy kell kimenteni. Van itt gyilkos bomba, íj, karó stb.. Meg sok báli ruha, vérszívók, csodás hotelek és sötét összeesküvés ami a Sookie-ra vár. Ám a lány csavaros észjárásával és higgadtságával képes megoldani a nehéz helyzeteket is. Ráadásul egy katasztrófa után rá és segítőjére, a régebbi kötetben megismert hordárra, Barry-re szegeződik, ami megváltoztathatja az egész TFL világot. Vajon Sookie okosan dönt? Vagy befolyásolják őt mindazok a rossz dolgok, amik ehhez a furcsa világhoz kötik?

****
ÉRTÉKELÉS: 5/4

Csak így tovább Harris ;) Kíváncsi vagyok a következő kötetben mik derülnek még ki Sookie-ról, és hogyan alakul a viszonya Quin-nel, és persze az elvarratlan Eric/Bill szál is tartogat még tuti meglepiket. Kár, hogy semmi infó nincs az újabb magyar megjelenésről.

Adatok a könyvről még:

Oldalszám: 432
Kiadó: Ulpius

A könyvet -30%-al szereztem be az Ulpius Kiadótól a honlapjukon hirdetett akció keretében :) Így nagyon megérte (bookline, libri stb.. csak -20%-ot ad előjegyzésnél)

Ezeket is olvasd el

2 komment

  1. köszi az infót:) már izgulok mi lsz a következőben:) viszem az előzőt és amint lehet szeretném elkérni:)
    köszi
    Ircsi

    ReplyDelete
  2. 8. kötet már szeptemberben megjelenik. 9. meg valószínű novemberben.

    ReplyDelete

Subscribe