Stephenie Meyer - Alkonyat

7:55:00 PM

- Alkonyodik - mormola Edward, és a nyugati szemhatár felé nézett, bár az eget felhők takarták. Mintha az esze valahol egész másutt járna. Amikor újra felém fordult, a pillantásunk találkozott.
- Ez a nap legbiztonságosabb része a mi számunkra- válaszolt a kimondatlan kérdésemre. - A legkönnyebb időszak- De a legszomorúbb is, bizonyos tekintetben... egy újabb nap vége, az éjszaka visszatérte. Semmi sem olyan kiszámítható, mint a sötétség, nem gondolod?


Amit a könyvről írnak a neten ( iszonyat sok a forrás íme egy rövidebb verzió )

Forks fölött mindig felhős az ég. Bella Swan, az érzékeny, zárkózott lány afféle önkéntes száműzetésre ítéli magát, amikor ide költözik apjához. Bella alapjáraton is mágnesként vonzza a bajt, ezúttal azonban nem csak a "mindennapi" csetlések-botlások fenyegetik. Hanem Ő... Ő, akinek aranyszín szeme van, titokzatos, szeszélyes, kiszámíthatatlan, félelmet keltő és biztonságot sugárzó. Ő, akit Edwardnak hívnak, mint valami ódivatú regény hősét. Ő, aki megmenti az életét. Ő, aki mégis a legnagyobb veszélyt jelenti Bella számára. Az indián rezervátumban furcsa, félelmetes mesék keringenek. És egy nap a legenda megelevenedik... A szerzőről: Stephenie Meyernek már nálunk is kultusza van, noha ez az első magyarul megjelenő könyve. Alkonyat (Twilight) című regényével üstökösként robbant be az amerikai irodalmi elitbe úgy, hogy közben tinédzserek és felnőttek millióit hódította meg. Twilight - A földkerekségen mostantól az Alkonyat a szerelem napszaka!


Az én szubjektív véleményem a könyvről: 

2008-as év kedvence ez a könyv lett számomra. Mindent vitt! A sztori, a karakterek, a borító, az ebből készült film. Újra van egy könyv, ill. egy könyvsorozat amiért rajongok.

Imádtam minden egyes lapját, minden egyes sort. A párbeszédek és a karakterek annyira jól ki vannak dolgozva. És hát igen! Bevallom a könyv során beleszerettem Edward-be. (tudom gyerekes, és tinilányos de hát ez van :) ) Nekem is ilyen pasi kell, az sem baj ha vámpír. Edward helyes, udvarias, jól nevelt, és szexi meg titokzatos és folyton eltűnik és felbukkan Bella életében. Az életét is megmenti mikor Bellát majdnem elüti egy kocsi, ekkora tudatosul Bellában hogy Edward "különleges" képességgel rendelkezik. Jacobtól az indián barátjától hall sztorikat régi és legendákat, aztán összerakja a képet hogy Edward vámpír, de ekkor már halálosan beleszeret. A fiú nem titkolja hogy mi is ő valójában, mert ő is beleszeretett Bellába, de fél is mert nehéz legyőznie az "étvágyát" ha a lánnyal van.

Végül megtanul ezen uralkodni, és hivatalosan is együtt járnak. Edward családja is befogadja a lányt bár, kisebb összezörrenések vannak, főként azért mert hát egy halandóval járni nem éppen életbiztosítás közöttük :D De megoldják, és közösen mennek el baseballozni amikor 3 idegen városba tévedt vámpír jelenik meg. Edward tud az emberek gondolataiban olvasni egyébként, csak Belláéban nem. Az idegen vámpírok, Laurent, James és Victoria megtudják hogy Bella ember, és James eldönti hogy megszerzi a lányt magának. Edward ezt megtudja mikor belenéz a fejébe, és menekülniük kell a lánnyal együtt. Nem árulom el a poént hogy sikerül-e Jamesttől megmenteni a lányt, és vajon a könyv végén vajon Bellából vámpír lesz -e vagy marad halandó, mert biztos van aki még nem olvasta.

Tényleg van még ilyen? Mert azt tudom hogy én kezdtem el ezt az őrületet a régi HotDogos blogomban aztán az egyik kommentelőm Imola is kiolvasta, közben Barbi is megvette, és Tünde is megszerezte igaz ő már angolul olvasta, és a többi résszel is halad.

Romantikus, izgalmas és egyik oldala sem unalmas! És mert mindenkinek kell egy ilyen plátói szerelem mint Edward :) (biztos azért írom ezt, mert eddig sok sok plátói szerelmem volt. gáz de hát ez van :D ) A film is nagyon tetszett, és röhej hogy anyumat vittem el és őt is nagyon megfogta a sztori.


ÉRTÉKELÉS: 5/5

Adatok a könyvről még:

Ekkor kezdtem el olvasni: 2008.11.06
Ekkor tettem le végleg: 2008.11.09.

Oldalszám: 502

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

+ Egy sok helyen elcsépelt részlet a könyvből:

- Azt már úgyis tudod, hogy miként érzek - mondtam végül. - Itt vagyok... anmit nagyjából úgy lehet lefordítani, hogy inkább meghalnék , mintsem elszakadjak tőled- fintorogtam- Vagyis bolond vagyok.

- Tényleg bolond vagy! - helyeselt nevetve. Összenéztünk, és én is felnevettem. Együtt kacagtunk az egész őrületen és a helyzetünk képtelenségén.

- És akkor az oroszlán beleszeretett a bárányba... - suttogta, és én lesunytam a fejem, nehogy meglássa, milyen boldog izgalmat keltett bennem ez a szó.

- Micsoda buta bárány! - sóhajtottam

- Micsoda beteg, mazohista oroszlán!


Share/Bookmark

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe