Emily Henry - A könyvek szerelmesei

11:28:00 PM


Könyvek, szerelem és még több könyv! Adj hozzá egy antihősnőt, egy morgós fickót, és máris megvan a nyerő recept a Central Könyvek legújabb romkomjához. Ha szeretnétek egy példányt a könyvből, akkor kövessétek blogturnénkat és vegyetek részt nyereményjátékunkban!

Emily Henry - A könyvek szerelmesei

Kiadó

Centrál Kiadó, 2023

Oldalszám

456

Fordító

Szieberth Ádám

Önálló kötet 

.

Fülszöveg

A ​romantikus komédia műfajának koronázatlan királynője harmadik regényében könyvrajongókról írt – könyvrajongóknak! 

 Egy nyár, két ellenlábas és egy cselekményfordulat, amit egyikük sem látott előre. Nora Stephens élete a könyvek körül forog. Elolvasott mindent, ami elolvasható, ő maga viszont egyáltalán nem egy tipikus regényhős. Azaz nem hetyke, pimasz, merész csaj, nem laza, nyugis álomnő, és a legkevésbé sem cukorfalat. Hanem kőkemény irodalmi ügynök, aki legfeljebb az ügyfelei szemében hősnő. És akinek a vadvirágos réten piknikezés, a jóképű vidéki doki, a deltás pultos vagy más hasonló figurák helyett Charlie Lastrát, a mogorva New York-i könyvszerkesztőt dobta a gép. Igazi cuki találkozás lehetne ez hős és hősnő között, ha nem futottak volna már össze többször New Yorkban, és a megismerkedésük nem lett volna híján mindennemű cukiságnak. Nora jól tudja, hogy korántsem ideális regényhősnő, és Charlie is tisztában van vele, hogy nem ő a nagybetűs álomférfi. De miután újra és újra egymásba botlanak – a véletlenek olyan összjátéka folytán, amely cselekményszálat minden valamirevaló szerkesztő kukázna –, felfedeznek valamit, ami alapjaiban rengeti meg az önmagukról írt, gondosan megkomponált sztorijukat..


Hallmark romantikus filmes rajongók előnyben


Ismerősek az olyan romantikus történetek, ahol a menő nagyvárosi csaj ellátogat egy vidéki poros kisvárosba, hogy ott "ragadva" asszimilálódjon a helyiekkel? Természetesen ez a nő sem tud elmenekülni a múltja elől, és a kisvárosban előbb-utóbb úgyis megjelenik a szexis szintén nagyvárosi fickó, de itt a férfi van otthoni környezetben hiszen itt nőtt fel. A nagymenő csajról mind tudjuk, hogy csak kívülről kegyetlen, de amikor A FÉRFI (vagy a férfiak) ostromolják, azért ő is térdbe is megremeg... Adva van még egy tipikus kisvárosi kocsma, ahol a helyiek lógnak, és egy lepukkant bolt (itt persze könyvesbolt), ami csak arra vár, hogy felvirágoztassák. A Hallmark filmeknek, amikről mindenki tudja, hogy romantikusak és amiben helyet kap, hogy a szerelem mellett / közben megmentünk egy-két helyi csőd felé száguldó kisvállalkozást, miközben valamelyik nyári éjszakán egy kietlen tóban romantikus fürdőzést csapunk és persze mindig van egy félreértett és megsebzett nő, vagy férfi, de a végén minden úgyis jóra fordul és mindenki boldog lesz. 

Valami hasonló csak regény alakban A könyvek szerelmese, de ezek a klisék akármennyire is klisék, mégiscsak jól illettek a könyvhöz, ami tényleg egy kisvárosban játszódik, amiről ráadásul még egy regényt is írtak. Ezt a könyvbeli regényt viszi sikerre főszereplőnk Nora Stephens. Nora egy megállíthatatlan irodalmi ügynök, aki húgával vidékre utazik. Libby ugyanis hamarosan újra lebabáz, és két örökmozgó gyereke és férje mellett szeretne egy kis időt egyedül és a testvérével Nora-val tölteni. Libby ráveszi testvérét, hogy utazzanak el egy hónapra Sunshine Falls-ba, ami Libby kedvenc regényének helyszíne, és amit éppen Nora vitt sikerre. Nora belemegy, hogy megnézik írója, Dusty híres helyszínét, úgyis a lánynak dolgoznia kell, hiszen készülőben van Dusty újabb regénye. 

Sunshine Falls természetesen nem mellőzi a klisés helyeket, de szerencsére Libby kitalál egy kis játékot, amin olyan feladatok és végrehajtandó feladatok vannak, amik a tipikus romantikus regényekben történik. Pl: randizni egy helyi helyes csávóval, megmenteni egy helyi vállalkozást stb. Nora azt hiszi, hogy ez a kis közös időtöltés a testvérével gyors és fájdalommentes szórakozás lesz, de hát nem csak ennyi A könyvek szerelmese című regény, mert akkor gyorsan véget is érne. 

Nora ugyanis Sunshine Fallsban rögtön belefut a szintén a könyvszakmában dolgozó Charlie Lastra-ba, akit a lány jól ismer New York-ból. Nora és Charlie nincsenek jó kapcsolatban, volt már közös munkájuk és a legutóbbi személyes találkozó tüskéje még mindig fáj a lánynak, így amikor meglátja, hogy Charlie konkrétan itt él ebben a könyv ihlette kisvárosban, legszívesebben messzire futna. Nora nincs kibékülve ugyanis a romantikával (jó kontraszt, hogy Libby pedig imád mindent, ami romantikus!), és Charlie-val sem szívesen kerülne közelbbi kapcsolatba....

Ellenségekből - barátok


Természetesen azzal nem árulok el nagy spoilert, ha felfedem, hogy A könyvek szerelmesei Charlie Lastra és Nora Stephens kapcsolatáról szól főként, hiszen a Sunshine Falls-i találkozás után megismerjük a párosunkat és beindul a romantikus kliséhalmaz. Jönnek a csipkelődések, és az adok-kapok, és ahogy halad előre a történet úgy ismerjük meg Norát, és Charlie-t is jobban. 

forrás: Pinterest



Bevallom nekem Nora nem volt szimpatikus, mert túlzottan keménynek éreztem, de ez a könyv végére szerencsére megváltoztt, mert sok háttérinfót kapunk róla és Charlie-ról is, hiszen a férfi élete sem annyira egyszerű és felszínes, mint ahogy azt Nora hinné. Ahogy egyre jobban megismerik egymást, és a munka is összeköti őket egy jobban lehet nekik drukkolni, hogy összejöjjenek. 

Természetesen a könyv elején jókat lehet kacagni a szellemes huza-vonájukon, nekem ezek a részek kifejezetten bejöttek, mert imádom az ellenségből-barátok majd szerelmesek sztorikat. 

Persze, ahhoz hogy Nora és Charlie megtalálja egymás mellett a boldogságot nem elég egy kliséhalmaz, hiszen az élet nem ennyire egyszerű, mint azokban a tipikus Hallmark filmekben, és ez a regényben sinc így, és ez teljesen rendben is volt. Mind Charlie, mint Nora múltja bőven rejteget fájdalmakat, amiktől teljesen megérthető, hogy miért viselkedeknek úgy, ahogy. A könyv végére Nora-t is el tudtam fogadni, de nekem akkor is Charlie volt a szimpatikusabb. Intelligens, okos, józan, de közben magabiztos, és tud irányítani és jól is áll neki. Nem csodálom, hogy sok olvasónak lett könyves álompasija Charlie Lastra. 




Értékelés: 5/4


Nem voltak annyira nagy mélységek és magasságok A könyvek szerelmesei regényben, de végig hozta a szórakoztató és könnyed stílust, ami sejthetően Emily Henry védjegye. (Igen, be kell szerezzem a többi könyvét is, mert meggyőzött). Tetszettek a könyvben a romantikus/erotikus jelenetek, mert volt bennük némi pikánsság és tűz is. Volt egy-két könyves utalás, amit nem teljesen értettem, de jó humora volt a párosunknak, úgyhogy többször kacarásztam olvasás közben a villamoson :) 

A karaktereket tekintve nekem Nora sokáig kérdőjel volt, nem találtam benne sok szimpatikus dolgot, Libby sokszor idegesített, de a végére összeálltak a miértek, és így azért árnyaltabbak lettek. Nekem természetesen Charlie volt a kedvencem. 

Ami nagyon tetszett, hogy végre többet is megtudtunk arról, hogy mit csinál egy könyves ügynök és mi egy szerkesztő pontos feladata. Sok szó esett Nora és Charlie között a szakmázásról, és ez IMÁDTAM! Egyre jobban tetszik az a trend, hogy a könyves szakma képviselőiről, szereplőiről és tagjairól írnak romantikus regényeket mostanság, én ezzel nagyon tudok rezonálni, mert nagyon érdekes erről a szakmáról olvasni könyvmolyként (és tudom, hogy ezzel nem vagyok egyedül!) 

Nyáron a tengerparton, vagy a kertben, hintaágyban olvasva kellemes néhány órát tud nyújtani ez a regény, de ne várjatok tőle világmegváltást. Emily Henry képes úgy írni, hogy érdekelje az olvasót, hogy mi vár még a főhőseinkre, én szinte letenni sem tudtam A könyvek szerelmeseit, mert nagyon érdekelt, hogy mi lesz Nora-val és Charlie-val, lesz-e köztük nagy egymásra találás, vagy nagy veszekedés és utálkozás. 

A könyves utalásokért külön jár a piros pont 💙

Vedd meg most!

Szerezd be a könyvet kedvezménnyel közvetlenül a kiadótól.

 


Nyereményjáték


Nyereményjátékünkban a Central Könyvek kiadványai között mazsolázunk. A turné minden állomásán egy szerző nevét találjátok, a feladatotok pedig az, hogy a rafflecopter megfelelő dobozába írjatok egy könyvcímet, mely a szerzőtől a kiadó gondozásában jelent meg. 

Az én keresett szerzőm: Amy E. Reichert 

Az értesítő levél megküldése után a nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre válaszolni az e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!  


A turnéban résztvevő bloggerek




Kövess a Facebookon, és az Instagramon a több tartalomért 👈💗 Csatlakozz a #mutimitolvasol csoportomhoz, és mutasd meg te is, hogy mit olvasol éppen! 


Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe