Jennifer Lynn Barnes - Örökösök viadala

9:18:00 PM


Jennifer Lynn Barnes egy olyan csavaros történetet hozott el nekünk, amiben semmi sem az, aminek látszik. Avery egy nem várt örökség miatt belecsöppen egy különleges életbe, és kap vele egy még különlegesebb családot, aminek a tagjai mind-mind titkokat rejtegetnek. De az igazi titok az, hogy miért hagyta rá az idős Tobias Hawthorne ezt a mesés vagyont, ha nem kötik rokoni szálak a lányhoz? Vagy mégis? Avery miközben próbál rájönni az elé kerülő rejtélyekre, a Hawthorne-házban élő fiúk nem könnyítik meg az életét. 

Az Animus Kiadónál megjelent regény egy izgalmas történet bemutatkozó kötete, amiről a Blogturné Klub 10 bloggere mesél nektek. Tartsatok velünk a turnén, aminek a végén természetesen nem áruljuk el, hogy ki nyeri az Örökösök viadalát, de meghozzuk a kedvedet ahhoz, hogy te is megismerd Avery-t, és a szexi örökös fiúkat, akik mindenre képesek, hogy a rejtvények végére járjanak! Tarts velünk a turnén, és nyerd meg a kiadó által felajánlott Örökösök viadala regény egyik példányát! Csatára fel!

Jennifer Lynn Barnes - Örökösök viadala

Kiadó

Animus Kiadó, 2021

Oldalszám

4000

Fordító

Tóth Tamás Boldizsár

Sorozat

Örökösök viadala 1.

Fülszöveg

Avery ​pontosan tudja, mi kell a szebb jövőhöz: túlélni a gimit, szerezni egy jó egyetemi ösztöndíjat, aztán irány a nagyvilág. Az élete azonban egyik napról a másikra megváltozik, amikor kiderül, hogy a kőgazdag Tobias Hawthorne ráhagyta a teljes vagyonát. A dologban az a legfurcsább, hogy a lány nem is ismerte az idős férfit, és fogalma sincs, mivel érdemelte ki az ölébe hulló milliárdokat. Az örökséget viszont csak egy feltétellel kaphatja meg: ha beköltözik a kastélynak beillő, titkos folyosókkal és kódokkal teli Hawthorne-házba. Ez még nem lenne vészes, de ott laknak a hoppon maradt rokonok is, köztük Tobias unokái: négy veszélyesen vonzó, zseniális srác, akik abban a hitben nőttek fel, hogy egy napon milliárdok szállnak rájuk. Az örökség legfőbb várományosa, Grayson pénzéhes szélhámosnak tartja Averyt, és mindent elkövet, hogy elüldözze. Öccse, Jameson nagyapjuk utolsó feladványának tekinti a lányt – fejtörőnek, amit meg kell oldaniuk ahhoz, hogy megértsék, miért hagyta Tobias Hawthorne egy vadidegenre a vagyonát. Averynek két választása van: vagy elmenekül, és ezzel lemond az örökségről, vagy beszáll a játékba, amelyben az élete a tét.


A könyv, amit azonnal megfilmesítenék


Ahogy elindult Jennifer Lynn Barnes regénye szinte filmként láttam leperegve magam előtt a jeleneteket. Ahogy a szegény családból származó Avery a parkban próbálja megverni sakkban a hajléktalan haverját, majd bemegy a suliba, ahol számon kérik mert túlzottan jó fizikadolgozatot ír, pedig csak egy kicsit odatette magát, aztán hazamegy és megtudja, hogy nővérét, már megint zaklatta a barátja, és inkább nem alszik otthon, hanem a kocsijában húzza meg magát, és másnap újra bemegy a suliba, aztán történik valami. Érkezik egy váratlan örökség, ami meglepetésként éri, hiszen csak a féltestvére van az életében, hiszen Avery anyukáját évekkel ezelőtt elvesztette, és nem számíthat gazdag nagybácsikra. Vagy mégis? 

Avery olyan mesés örökséghez jut, ami alaposan felborzolja a kedélyeket, és alaposan felforgatja a világát. A 17 éves okos lány tisztában van az élettel, de még így is elég sok meglepetés éri, amikor kiderül, hogy az ország (a történet Amerikában játszódik) leggazdagabb emberének Tobias Hawthorne-nak a vagyonát örökölte meg, ami nem kis momentum. Főleg úgy, hogy az öregembernek több lánya, és unokája is esélyes volt a mesés vagyonra. Arra a vagyonra, amiből alapítványokat finanszíroznának, amiből kórházak épülnének fel, és amihez tartozik saját magánrepülőgép, helikopter, hatalmas birtokok és még megannyi minden, amit Avery el sem tud képzelni. 

Hát igen. Ugye milyen filmbe illő? Nyilván a film jogai már elkeltek, én pedig nagyon drukkolok, hogy hamarosan láthassam majd a tévébén akár filmként, akár sorozatként az Örökösök viadalát

És arról még nem is meséltem, hogy Avery meg tudja, hogy Tobias Hawnthorne-nak 4 elképesztően helyes fiú unokája van, akik szintén igényt tartanak az örökségre. Az egyik fiú szexibb, mint a másik, így amikor az örökség kihirdetésnél Avery megismerkedik a fiúkkal, és kiderül, hogy egy fedél alatt kell lakniuk egy évig, akkor felmerül az olvasóban a kérdés: ezt hogy lehet megúszni szívzűrök és egyéb kalamajkák nélkül? 

Sehogy! És ezért (is) volt izgalmas és fordulos az Örökösök viadala, mert hiába egy kicsit filmszerű és valóságtól némileg elrugaszkodott (mesés örökség a semmiből, 4 végtelenül szexi lakótárs / iskolatárs, saját jogász, testőr, elképesztő birtok stb), azért mégis fogva tartotta az embert, mert mindig történt valami. Ahogy Avery beköltözik a birtokra elkezdődik az a különleges "játék" és nyomozás, amit az öreg Tobias talált ki, aki a lányra hagyta a mesés vagyont. És mivel a 4 Hawnthorne unoka elég jó a nyomozásban, így Avery a segítségükkel sok érdekességet megtud a srácok nagyapjáról és közben az is kiderül, hogy kiben bízhat, és kiben nem. 

Azt említettem, hogy közben valaki a lány elére akar törni, hiszen a vagyon örököseként, ha a másvilágra távozik, akkor a pénznek máshol lesz helye? 

4 unoka meg egy (két) szerelmi háromszög


Azért aki arra számít, hogy a 17 éves Avery és 17-25 éves srácok között nem lesz semmi érzelem annak nem ez a regény lesz a kedvence. Az Örökösök viadalában ugyanis akad azért némi szerelmi háromszög és más szívzűrök is. Egy múltbéli eseményről is sok minden kiderül, de a jelenben is történnek érdekes dolgok, és bár a srácok teljesen különbözőek, ez a különbözőség az, ami érdekessé és egyben zavarossá teszi a dolgokat. 

Bevallom nekem kellett némi idő, mire minden srácot megkülönböztettem egymástól. Grayson az öltönyös kis zsenit volt a legkönnyebb elválasztani a többiektől, hiszen vele találkozik először Avery, aztán pedig Jamesont, aki az örökség kihirdetésénél bukkan fel Avery mellett a birtokon. Xander a kis tudós, a legfiatalabb a testvérek között, és ott van még Nash, aki nagyon együttérző, és mindenkivel törődik. A leglelkesebb azonban Jameson volt, aki tudta, hogy egykori nagyapja nem csak egyszerűen Averyre hagyta a vagyonát, hanem egy fejtörőt is mellékelt is, amit együtt fejthetnek meg.

A múltbéli szerelmi szálat egy kicsit kidolgozatlan véltem, bár ahhoz fontos volt, hogy a fiúk jelleméhez hozzáadjon, de csak arra volt jó, hogy még jobban elterelje a dolgokat az igazi lényegről és összezavarja az olvasót. Bár ez jó írói fogás, én azért egy kicsit átláttam Jennifer Lynn Barnes-on, és a megfelelő pillanatban összeraktam a dolgokat, így nem okozott nagy meglepetést a könyv vége. 






Értékelés: 5/4 


Bár izgalmas olvasmány volt az Örökösök viadala regény, de úgy éreztem, hogy ennél még sokkal több minden vár ránk a következő részben, és ez egyfajta felvezető volt az igazi rejtvényeknek, és "csatának". Természetes a regény végi függővég miatt nagyon várom a folytatást, és remélem, hogy az írónő fog még sok-sok meglepetést okozni a következő kötetben, mert van még mit megmagyarázni, és az igazi nagy finálé és a titkok megfejtése, felgöngyölítése még messze van. 

Nagyon tetszettek a könyvbeli rejtvények, és feladatok. Tobias nagypapa nagyon értette a dolgát, igazi manipulátor volt életében és halálán túl is. Szeretnék róla még többet megtudni, mert nagyon érdekes a háttértörténete, és a motivációja. Gazdag ember létére sok mindent másként nézett, mint ahogy az várható lett volna, és cseppet sem volt beképzelt öreg pénzes fószer, hanem inkább egy okos és mindenre gondoló ember. Nyilván a tini szereplőkért rajong mindenki a könyvben, de én inkább Tobias előtt emelem a kalapom. 

Nem tudok elmenni a négy unoka mellett, akiket ahogy írtam az elején kicsit nehezen különböztettem meg, de mindenki kapott annyi fókuszt, hogy utána már könnyedén tudtam már csak a párbeszédeikből rájönni, hogy éppen kiről beszélnek, és miért. Mondanom se kell, hogy nekem Grayson volt a favoritom, és vele valahogy jobban szimpatizáltam mint Jamesonnal, de hát szerencsére nekem nem kell döntenem kettejük között :) 

Az írónő sokszor használta azt a tipikus elterelést, hogy mindenkiről elhintett valami gyanús elemet, így mindenki potenciális gyanúsított lehetett, és ez egy kicsit sablonossá tette a dolgokat. Amikor érkezett egy új szereplő, akkor kiderült a múltjáról valami és/vagy valakivel kapcsolatba hozható volt, és máris gyanússá vált. Kicsit olyan érzésem volt olvasás közben, mint a Tőrbe ejtve (Knives out) című film tiniváltozatát nézem, de ez abszolút jó, hiszen az előbbi egy szuper film, az Örökösök viadala pedig egy jó könyvélmény volt, ami garantáltan kikapcsolt a járványidőszak kellős közepén. 

Részlet a Tőrbe ejtve című filmből (nézzétek meg, zseni!) 



Ha imádjátok a rejtvényeket és szeretnének egy különleges család múltjának, jelenének és jövőjének tanúja lenni, akkor szerezzétek be az Örökösök viadalát, és drukkoljatok Avery-nek, aki nagyon ügyesen veszi az akadályokat és úgy érzem, hogy Jennifer Lynn Barnes még sok érdekes dolgot tartogat a következő részben. 

Tóth Tamás Boldizsár nagyon jól csűrte és csavarta az anagrammákat és betűrejtvényeket a könyvben, nagyon jól mutatott a magyar átirat is, úgyhogy le a kalappal előtte. Imádom az ilyen megoldásokat, de ezt ti is meglátjátok majd, ha elolvassátok a könyvet! 

Vedd meg most!

Szerezd be a könyvet 20%-os kedvezménnyel.


Nyereményjáték


Szereted a rejtélyeket, és a titkos kódokat? Ha te is jó vagy ebben, mint Avery és a Hawthorne-fiúk, akkor itt az idő, hogy bebizonyítsd ezt. Minden blogon találsz egy anagrammát, ami egy Agatha Christie könyv címét rejti. A te feladatod pedig rájönni erre, és a helyes címet beírni a blog Raffecopter dobozába. Hajrá! Nyomozásra fel! 

Az én keresett anagrammám: 

Akolnyi gyors kóla


a Rafflecopter giveaway 

A turnéban résztvevő bloggerek

04.23. - Könyvvilág
04.25. - Zakkant olvas 
05.03. - Olvasónapló
05.09. - Readinspo
05.11. - Flora the Sweaterist

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe