Varga Judit - Dekor.álom

9:12:00 PM


Ha szívesen ragadsz a kezedbe ecsetet és nem riadsz meg a DIY (csináld magad!) ötletektől, akkor Varga Judit, vagy ahogy az interneten ismerik, Juditu könyve kötelező olvasmány lesz! A Dekor.álom DIY ötleteket és Juditu saját tanácsait is tartalmazza, amivel stílusosabb és rendezettebb életet élhetsz. Vágj bele te is a Blogturné 3 bloggerével együtt, hogy megtudd a dekorálás legfontosabb szabályait, és inspirációkat nyerj egy példányt Juditu szuper könyvéből!

Varga Judit - Dekor.álom

Kiadó

Boook Kiadó, 2017

Oldalszám

200

Fordító

-

Sorozat

Önálló kötet

Fülszöveg

Varga Judit dekoratőr, lakberendező, a népszerű Juditu blog írója nap mint nap inspirálja változásra, megújulásra olvasóit az otthonteremtés, a divat, valamint az életmód területén. Alkotásai vidám személyiségét és precíz, mérnöki látásmódját tükrözik. Sohasem fogy ki a kreatív ötletekből! Első könyve olyan nőknek szól, akik örömüket lelik az alkotásban, otthonuk szépítésében, a saját kezűleg készült, divatos kiegészítőkben, és akiknek fontos, hogy mindig egyediek és stílusosak legyenek.

A könyvben bemutatott 20 egyszerű, pár lépésben megvalósítható dekoratív ötlet kivitelezésébe a kezdők is bátran belevághatnak. A kötet azonban több mint egy ötletadó DIY-kézikönyv. Sokkal inkább stílus-kalauz, amely a projektekhez kapcsolódó tanácsok, tippek, személyes történetek, a hangulati és inspirációs fotók által, illetve a kulissza-titkokkal együtt betekintést nyújt a Juditu-világba.


A DIY hódító útja és ami a Pinteresten túl van


Tuti, hogy nektek is van 15 táblátok (vagy másnéven board) a Pinteresten azokból a DIY ötletekből, amiket egyszer meg szeretnétek valósítani igaz? Nos, nekem akad és anno még a régi laptopomon mappákba gyűjtögettem (még akkoriban nem volt Pinterest), hogy miket szeretnék megcsinálni. Emlékszem volt egy időszak, amikor az volt a fixációm, hogy pólófelújításokat nézegettem, végül ezekből annyit mertem megcsinálni, hogy egy pólómnak levágtam az alját, majd kicsit bevágtam középen és megkötöttem. Akkoriban rém büszke voltam arra, hogy én bizony DIY guru vagyok. Persze aztán az évek alatt a sok lementett ötletből cikekket írtam ide és oda, de a barkácsold magad, és a DIY tudományom nem terjed tovább a nézelődésnél. Viszont imádok olyan könyveket olvasgatni, lapozgatni és gyönyörködni, amikben ilyen dolgokról esik szó. És Juditu könyvében aztán tényleg lehet gyönyörködni!

Amikor megjelent a könyv (2017-ben) akkoriban a DIY még felfutóbb ágban volt mint mostanság. Szerencsére most is menő az újrahasznosítás, a régiből új varázsolása, és rengeteg ilyen ötletmorzsát lehet látni a neten. Nos nekem szükségem volt egy nyomtatott változatra ebből, de nem csalódtam, mert a Dekor.álom a könyv szerencsére nem csak ötletkalauz, hanem annál jóval több.

Bevallom én Juditu munkásságára akkor bukkantam rá, amikor megnyílt a Hattyú utcában a Café Flor Matin Et Soir reggelizőhely. Bár az ottani reggeli felejthető volt, de a Juditu által teremtett dizájn nagyon felkeltette a figyelmem (még ha nekem túlzottan sok volt ez a párizsi kávézós mentás-pasztell világ), így elkezdtem olvasni Juditu blogját és beszippantott. A legutóbbi Kisház a dombon projektjét az elejétől nyomon követem, és nagyon várom már a végereményt. Mondjuk azt is bevallom, ha már őszinteség ide vagy oda, azért kicsit féltem a Dekor.álomtól az arany külseje miatt, de szerencsére a félelmem alaptalan volt.

forrás: http://juditu.hu/nyomdaban-a-konyvem/


Juditu könyve ugyanis nagyon olvasmányos, és nagyon összeszedett. Aki nem ismerné magát a szerzőt, annak bemutatkozik a könyvben és mesél a munkájáról, és arról, hogy hogyan lett Juditu.és ki van a név mögött. Van a könyv elején egy szuper Kelléktár rész, ami kifejezetten hasznos, mert a festéstől, a varrásig minden alapeszközről van benne egy kis leírás, hogy mennyire fontos valami, vagy éppen csak ajánlott a jobb és gyorsabb kivitelezés érdekében. Ráadásul ez a totál kezdőknek, mint én vagyok a legjobbkor jön!

A könyv egyébként 3 részre tagolható, a Dekor.álom az otthon, divat és életmód témakörökbe sorolható ötleteket ad át. Minden ötlet életszerű, és a kivitelézésükhöz sem kell agysebésznek lenni, hogy elkészítsük. Nem szeretem az olyan leírásokat, amikhez 500 hozzávaló kell, 4000 szerszám és elképesztő mennyiségű idő. Juditu ötletei egy kis száradás (festés, lakkozás van főként a könyvben) után máris birtokba vehetőek :) És pont ez benne a jó, hogy az ötletek egyből kipróbálhatóak! Nekem azóta is azon jár az agyam, hogy melyiket tudnám letesztelni, szóval rendesen beindított valamit a könyv.

Értékelés: 5/4




A Dekor.álom egy nagyon precízen és szépen összerakott könyv, amit jó lapozgatni, és amit szívesen hagysz elöl az asztalon, mert jó ránézni. Szerencsére a könyvben benne van Juditu szíve és lelke is, ami nekem az ötletek alatti kis leírásokból nagyon jól átjött. Olyan apróságokat oszt meg az olvasóival, azaz velünk, amiktől közelebb kerül a személyisége, és ezáltal az ötletei is. Végre egy DIY könyv, ami nem csak a száraz leírásokra épít, hanem arra, hogy hogyan fejezzük ki az ízlésünket a minket körülvevő tárgyainkkal, és közben hogyan kerülhetünk harmóniába önmagunkkal
.
Sajnos nekem a könyvben szereplő néhány ötlet nekem túlzottan aranyozott, túlzottan basic és túlzottan mintás volt (a dalmata ihlette falat például sosem tudnék elképzelni a környezetemben), de igazából az ötletek mindegyike szuperegyszerű, és bárki számára kivitelezhető, és személyre szabható. Sőt! A fázisfotókkal bemutatott elkészítést szinte lehetetlenség elrontani, hiszen ott van minden hozzávaló és minden fontos infó, így az olyan kétbalkezeseknek is mint én, tökéletes kalauz lehet ez az album. Nem mondom, hogy minden ötletet megvalósítok belőle majd, mert ez sosem lesz igaz, de érzem, hogy hamarosan lesz lehetőségem rá, hogy jobban kipróbálhassam egyiket-másikat :)

Szerintem a Dekor.álom nem egy tipikus könyv inkább album , mert a képek dominálnak benne, viszont ez az egyik nagy előnye is. Csodálatosan fényképezett minden oldal, passzolnak egymáshoz a címek, a cím alatti kis rajzolt ikonok, a betűtípusok, de még a képek közötti jelölésre használt nyilak is tökéletes rendezettségben vannak az egyes oldalakon. Ahogy megismertem az utóbbi évek alatt Juditut a blogján, és a közösségi oldalain keresztül ő pont ilyen rendezett.

A kívülről is figyelemreméltó könyvhöz belső tartalom is párosul, és még ha nem is minden ötlet fog tetszeni mindenkinek mégis jó nézegetni Juditu könyvét, mert olyan ötletek vannak benne, amik nem fognak kimenni 2 év múlva a divatból. Ha egy időtálló, hasznos és szépséges albumot szeretnétek magatoknak, vagy csak ajándékba valakinek, akkor kukkantsatok bele a Dekor.álomba és szerezzétek be!

Vedd meg most!
Szerezd be a könyvet 20%-os kedvezménnyel.

Nyereményjáték: 


Évről-évre töretlen népszerűségnek örvendenek a DIY ötletek, hiszen általuk újra felhasználhatjuk a régi, megunt ruháinkat vagy új életet adhatunk bútorainknak, használati tárgyainknak stb. A turnén résztvevő bloggerek blogján találsz egy-egy montázst, amin DIY ötleteket látsz. Mindegyik ötlet valami olyan hétköznapi dologból készült, ami lehet, hogy nálad is megtalálható, de még nem gondoltál arra, hogy mennyi mindent készíthetsz belőle. Pl: műanyag flakon. DIY-ötletelésre fel!

Felirat hozzáadása


a Rafflecopter giveaway

A turnéban résztvevő bloggerek


02.28. Zakkant olvas

Kövess a Facebookon, és az Instagramon a több tartalomért 👈💗 Csatlakozz a #mutimitolvasol csoportomhoz, és mutasd meg te is, hogy mit olvasol éppen! 

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe