A legjobb helyek, ahol könyvek között ehetsz és ihatsz #1

10:04:00 PM


Már régóta tervezem ezt a sorozatot a blogra, mert szeretek finomakat enni, inni és szeretem ezt könyvek között tenni, szóval miért ne gyűjthetném ezt egy posztban össze? Hátha mást is érdekel ez. Ezentúl igyekezni fogok hónapról-hónapra összegyűjteni azokat a helyeket, ahol könyvek között ehettek, vagy amíg vártok a kiszolgálásra, addig olvasgathattok a polcról levéve néhány könyv közül.



Bevallom én kifejezetten szeretek evés közben olvasni. Van akinek ez nem megy, mert fél hogy leeszi a könyvét, de nekem ez viszonylag egyszerű, mert általában ilyenkor e-könyvet olvasom, és ahhoz csak egy ujj kell és máris lapozhatok tovább. Jól esik olvasás közben nyugodtam és komótosan (értsd: nem 5 perc alatt belapátolni a kaját) megebédelni, és egy kicsit elmerülni a történetben. Szóval igen, én mindig rágcsálok egyébként is valamit olvasás mellé (kedvencem a fagyasztott málna, és a sós dolgok), de nem hiszem, hogy csak nálam kattanás az evés és az olvasás összekapcsolása. Sőt!

Egyre több budapesti hely bizonyítja, hogy az evés, ivás és a könyvek megférnek egymás mellett. Most hoztam 3 tipikus könyves evős helyet, és egy kakukktojást. Egy kivételével mindenhol jártam már, de még keresem az újabb ilyen helyeket. Szóval ajánljatok ti is könyves/evős helyeket, hogy legyen hová ellátogatnom legközelebb :)

Könyvbár & Restaurant


Már háromszor kajáltam a Könyvbárban, de mindig csak a Harry Potter vacsorára mentem, szóval ideje lesz egyszer ellátogatnom egy szimpla estén is majd. A hely egyébként olyan, hogy 2-3 hétig van egy könyv ihlette menü (még mindig tart a Harry Potter és az azkabani fogoly menü), és az egész helyet kitöltik a hatalmas könyvespolcok, amikről bárki levehet egy-egy könyvet és olvasgathat, amíg megérkezik az ínycsiklandó étel.



Persze a dekoráció is ilyenkor összefügg a hét könyvével. Nem fontos a hét menüjét enni, a Könyvbárnak nagyon jó kis ételei vannak a hagyományos vonalon (tészták, húsok, desszertek). Én eddig mindig kifogástalanra értekeltem a fogásokat, itt írtam róluk:

Újra megettük a Harry Potter menüt a Könyvbárban
Megettük Harry Pottert és a Titkok kamráját
Íme a hely, ahol megeheted a kedvenc könyvedet


The Donaut Library


A fánk könyvtár elég népszerű hely az amúgy is kávézó-cukrászda-étterem Szentháromságban Újzsélandon Újlipóciában, ahol egymást érik a jobbnál jobb helyek. A Donaut Library jó pár éve tartja magát, talán annak is köszönhetően, hogy mindig kijön néhány új fánkjuk, és meg tudnak évről-évre újulni. Igaz én már nem eszem nagyon édességet, igyekszem leszokni a cukorról, de bevallom néhányszor jól esik bűnözni itt. Mindig finom a kávé, és persze ott vannak a könyvek is, amik elég jó félék. Sok chick lit megbújik a polcokon, én is lőttem már itt egy-két Instagram képet, mert elég jól mutat a fánk a könyv mellett. 🍩

Anett (@zakkantanett) által megosztott bejegyzés,



Magvető Café


Ez a kakukktojás a felsorolt helyekből, mert bár már sokszor elmentem előtte, de még sosem ültem be, pedig nagyon igényesen néz ki és igazi könyvmoly paradicsom a kávézóként, és találkahelyként is működő Magvető Café. Jah és sok könyvbemutatót, felolvasó estet tartanak itt, úgyhogy zajlik az élet az idén március végén nyílt Magvető Caféban.

fotó: Magvető FB oldaláról 

A helyet egyébként Nyáry Krisztián menedzseli, és nagyon hangulatos így a képeket elnézegetve. Lehet párnákon ücsörögni egy ilyen dobogó szerű dolgon, amit rengeteg könyvespolc vesz körbe. Vannak persze rendes asztalok is, ahol olvasgathunk miközben szendvicset majszolunk, és kávét kortyolunk. Mindenképpen be kell nézzek majd ide, mert nagyon kíváncsi vagyok a hangulatra és azt mondják, hogy finom a kávé is. ☕

Cinema Pink Mammut 


Bár sajnos nincs jegyfoglaló rendszer, így online nem lehet mozijegyet venni, ennek ellenére néha azért átugrunk a közeli Mammutba mozizni. Meg is lepődtem, az első alkalomkor mert nem gondoltam volna, hogy egy moziban fogok látni színek szerinti bontásban hatalmas poclokon felsorokoztatott sok-sok könyvet.



Szóval film előbb akár még olvashatsz is, ráadásul vannak puha puffok, úgyhogy így még jobb az élmény. Találtam pár egész jó könyvet is a polcon, és plusz pont, hogy színek szerint van rendezve.

Neked van valami kedvenc könyves helyed? Kommentálj bátran! 

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe