Sarah Andersen - Puha Boldog Puffancs

10:17:00 PM




A Fumax kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a Sarah Andersen képregényeit tartalmazó második kötet, a Puha Boldog Puffancs. Ennek örömére a Blogturné Klub tíz bloggere hosszas könyvtapizást követően, figyelmen kívül hagyva a való világbeli kötelezettségeit, elmerült a  fiatal felnőtt-lét ádáz érzelmi hullámvasútjának magasságait-mélységeit rejtő gyűjteményben.

Tartsatok velünk, ismerjétek meg a pulcsilopás ősi hagyományát, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott könyv egy példányát.



Sarah Andersen - Puha Boldog Puffancs 

Kiadó, megjelenés

Fumax Kiadó, 2017

Fordító

Tót Barbara

Oldalszám

128

Sorozat 

Sarah Scribbles gyűjtemény 2. 


Fülszöveg

Itt a fürdőruha-szezon! Készítsd fel a strandoláshoz a tested! Dolgozz azon a hasfalon! Emeld meg a feneked! … Őöö, vagy mégse. Felejtsd el, és légy inkább puffancs. Puha boldog puffancs! A Sarah Andersen összegyűjtött képregényeit tartalmazó második kötet ott folytatódik, ahol az előző abbamaradt – vagyis összegömbölyödve egy kupac paplan alatt, figyelmen kívül hagyva a való világ kötelezettségeit. Ezek az új képregények és rajzokkal ellátott személyes jegyzetek a fiatal felnőtt-lét ádáz érzelmi hullámvasútjának magasságait-mélységeit követik: anyagi problémák, nyűglődések, a pulcsilopás rejtelmei, és egy otthonmaradós- pizzázós nap örömei. Mindenki a fedélzetre! Sarah Andersen egy fiatal brooklyni képregényrajzoló és illusztrátor. Igazából menő és kiegyensúlyozott életet él. De tényleg.

 

A képregény, ami én (is) vagyok 

Már az előző Sarah Anderson képregényes posztomban írtam, hogy olyan, mintha rólam (is) szólna. Sarah Anderson egy olyan női képregényhőst alkotott, aki a jelen korban él, szeret antiszociális lenni, vágyik az elismerésre, de fél azért az új dolgoktól, vannak barátai, ám ismerkedni néha elég nehezen megy neki. Szereti azokat a dolgokat, amiket más még nem szeretett meg, a fejében pedig ezernyi gondolat tombol, amit nem mer / nem akar kimondani. Imád online lenni, csetelni, de a személyes interakciókért mindennap megküzd.

A Felnőni kiábrándító képregényt azóta már többször átlapoztam és rájöttem, hogy kifejezetten jó a hosszú napok után csak leülni és beleolvasgatni bárhol, hogy aztán érkezzen a megmosolyogtató felismerés: Sarah rólam és nekem is írja ezeket a kis kockákat.

Nem volt kérdés, hogy a Puha Boldog Puffancs könyvet is beszerzem, mert garantált, hogy ez a rész is rengeteg megmosolyogtató percek szerez majd nekem. Nos a könyvecske tényleg percek alatt elolvasható, de ez nem volt le semmit az értékéből. Gyorsan és könnyen lehet vele haladni és bár a képregények egymástól függetlenek (néhány részük egymás folytatásai), bárhol előkapható és elolvasható. És ami külön tetszett, hogy nem csak olvasható, hanem tényleg simogatható is. Mert, hogy a könyvön szereplő kis figura pulcsija, és a cím is plüssbársonyszerű bevonatot kapott, és tényleg simizhető. Még nem kopott el a borító, pedig eléggé nehéz megállni, hogy ne piszkálgassam a külső részt, remélem, hogy az évek alatt nem fog elkopni :)

Simogató valóság


A simogató bevonat mellett nekem valahogy a Puha Boldog Puffancs még találóbb volt mint elődje, de egyben más is. És hogy miért? Mert a könyv háromnegyedénél egyre több és több felirat jelent meg a képregények felett egyfajta magyarázatként. Ezek azt segítik elő, hogy jobban megértsük Sarah észjárását, és bár néhol nem igazán kellettek, azért tényleg adott effekítv "olvasnivalót" nem csak néznivalót. A több szöveg nem hátrány, de előnynek se mondanám, egyszerűen ott van, elolvastam, de ettől függetlenül is mind mind élvezhetőek a kis képkockák. És hogy miért? Mert a Puha Boldog Puffancsban elég sok rész jutott a pulcsibitorló "szerelmes" kis fekete csajból, de érkezett bőven képkocka az antiszociális énjéből is. Itt most nem nyuszi, vagy a menstruációt jellemző rajzocska kapott nagy szerepet, hanem maga a félelmek. A Túllihegés, a Közösségi szorongás, és a Önbizalom bénító hiánya. Ugye ismerős fogalmak? Jó volt ezekről olvasni, mert nagyon találóak voltak ezek a részek.

Meg hát ezek bizony mindannyiunk életét körbehálózzák, és itt van nekünk Sarah Andersen, aki nagyon ért ahhoz, hogy olyan helyzetben ábrázolja ezeket a dolgokat, amiken jól esik nevetni, és nyugtázni, hogy "jééé, én is normális vagyok". Egyszó, mint száz, ha szeretted az első részt, akkor kötelező beszerzés a második is.




Értékelés: 5/4.5 


A simogatós borító telitalálat, nem csak hogy jól néz ki, minőségi, de tényleg puha, és boldoggá teszi az olvasót. Örülök, hogy magyarul is meg tudták valósítani a Fumaxnál, mert bár külsőség, de szerintem sokat ad a könyv élvezeti értékéhez, és mert hát nagyon is illik a címhez :)

Az extra szöveges részek nekem nem annyira hiányoztak, pluszban sem tettek sokat mellé, de elviseltem őket. A macskás részeknél például hasznos volt, de sok nagyjából minden érthető nélküle, és szerethető így is. A kedvenc részeim a társas kapcsolatokról szóltak, mert ebben nagyon sokban hasonlítok a főszereplőre, még akkor is ha nem így tűnik kívülről. Azok a részek is nagyon húsbavágók voltak, amik a felnőttségről szóltak, de itt nem ezeken volt főként a hangsúly. Pamacs a nyúl kicsit hiányzott, de kárpótoltak azok a részek, amik a "lánynak lenni" és az "emberek közé menni" részek adtak.

Szeressétek ti is Sarah újabb képregényeit magyarul, mert nagyon vicces, szerethető és mindenki talál benne olyan részeket, amik róla szólnak. Kell ennél több? Jah igen, a puha borító simogatása tuti hogy csökkenti a bennünk keletkezett mindennapi stresszt!

Szerezd be a könyvet kedvezményesen a Fumaxtól! 

Nyereményjáték


A Puha Boldog Puffancsban jelentős szerep jut a macska- és pulcsilopásnak. És hát ki tudna ellenállni egy édes puffancsnak vagy puha, pasi illatú pulcsinak? Mi biztosan nem, úgyhogy mostani játékunkhoz eltulajdonítottunk néhány cicát és ruhadarabot.

A feladatotok egyszerű, az egyes állomásokon látható képek alapján találjátok ki hogy:
a) ki a pulcsi eredeti tulajdonosa (lehet filmes vagy könyves szereplő).
b) ki a macska eredeti gazdája (lehet könyves, filmes, valós - több gazdi esetén mindegy, melyiket írjátok).

Azok között, akik minden állomást teljesítenek, kisorsolunk egy, a kiadó által felajánlott Puha Boldog Puffancs c. képregényt.

Az én keresett pulcsim. Vajon ki lehet a tulaja? 



Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


a Rafflecopter giveaway


A turnéban résztvevő bloggerek


05/08 Deszy könyvajánlója
05/09 Always Love a Wild Book
05/10 Zakkant olvas
05/11 Dreamworld
05/12 Bibliotheca Fummie
05/13 Angelika blogja
05/14 Olvasónapló
05/15 Sorok között
05/16 Insane Life
05/17 Szembetűnő

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe