Sarah Andersen - Felnőni kiábrándító

8:30:00 AM



A Fumax Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a Felnőni kiábrándító című Sarah’s Scribbles-gyűjtemény. Ennek örömére a Blogturné Klub 12 tagja bemutatja az őszinte, ámde annál viccesebb képregényt, mely olyan fontos problémákat feszeget, mint például a testkép, az öntudat, introvertáltság, személyes kapcsolatok és a melltartó-mosás gyakorisága. Tartsatok velünk a 12 állomásos turnén, és vigyétek haza a Fumax kiadó által felajánlott regény két példányának egyikét.




Sarah Andersen - Felnőni kiábrándító

Kiadó, megjelenés

Fumax Kiadó, 2016

Oldalszám

112

Fordító

Tót Barbara

Sorozat

Sarah Scribbles


Fülszöveg

Úgy érzed, kilógsz a sorból? Szeretnéd kapcsolatépítéssel előremozdítani a karrieredet? A felnőttkor olyan új, izgalmas kihívás a számodra, amire érzésed szerint teljesen fel vagy készülve? Hát pfuj. Kérlek, tedd le ezt a könyvet.

Sarah Andersen, az elképesztően népszerű, ifjú brooklyni művész lezseren megrajzolt, tökéletesen célba találó rövid képregényei ugyanis nekünk, többieknek szólnak. Bemutatják, hogyan lehet teljes hétvégéket fenséges módon elszúrni az interneten, milyen elviselhetetlen kín egy jóképű sráccal kézen fogva végigmenni az utcán, vagy egész nap arról álmodozni, hogy végre hazaérünk és belebújhatunk a pizsamánkba. Más szavakkal: a modernkori fiatal élet horrorisztikus és kényelmetlen valóságát. Ja, és egyáltalán nem önéletrajzi mű. De tényleg!

A Felnőni kiábrándító a rajongók kedvenc képsorait tartalmazza tucatnyi új képregény mellett, amelyek csak ebben a kötetben olvashatóak. A képregény olyan fontos problémákat feszeget, mint például a testkép, az öntudat, introvertáltság, személyes kapcsolatok és a melltartó-mosás gyakorisága, és ezeket Sarah letisztult őszintesége varázsolja elképesztően viccessé - amellett, hogy mindenki magára ismerhet bennük.

 

Nehéz dolog ez a felnőttségnek nevezett valami 

Így túl a harmincon mondhatnám, hogy a felnőttélet bizony nem egyszerű dolog, de tudom már nagyjából tíz éve, hogy milyen felnőttnek lenni. Azóta dolgozom, túl vagyok már egy félresikerült pályaválasztási úton, szereztem egy diplomát, meg sok munkát, és közben kirepültem a szülői házból. Túl vagyok pár munkahelyi válságom, jártam sok-sok állásinterjún, végigjártam a ranglétrákat, közben sok tapasztalatot szereztem, kaptam pár pofont az élettől. Tisztában vagyok a nőiességemmel, a testemmel,az erősségeimmel és a gyengeségeimmel. Életem során sokszor mélyponton, és szárnyaltam a magasban, közben szereztem és elvesztettem barátokat, túl vagyok néhány kapcsolaton, de hiába minden, azt hiszem sosem mondhatom magam elég bölcsnek, hogy tudjam, hogy milyen is az igazi felnőttség. Lélekben egy kicsit még mindig gyerek vagyok én is, és jól esik olyan dolgokat olvasgatni, mint a képregények. Főleg az olyan, aminek a főszereplője egy ízig-vérig kritikus, a világot inkább utáló, antiszociális csajszi, mint Sarah képregényének főhőse, és aki a felnőtt létről elmélkedik. Viccesen, és húsbavágóan őszintén.



Most mondhatnám, hogy rólam is szól ez a 112 oldal, de csak részben, mert sok újdonságot nem adott egyik képkocka sem, hiszen ezeket mind átéltem már, de olvasás közben elképesztően jól szórakoztam Sarah képkockáin. Mert pontosan azért, mert olyan dolgokkal foglalkozik, ami minket lányokat/nőket foglalkoztat. Úgy mint a pasizás, a PMS, a szociális élet, az éppen aktuális hangulatunk, a család, és testünk, és persze a lelkünk fejlődése. Mindezt olyan kritikus köntösben adja át, amin nem lehet nem nevetni, mert rendkívül szórakoztató a Felnőni kiábrándító minden egyes képkockája. 

A képregény, amiből nem elég  ennyi


Sarah rajzai nem követik szorosan egymást, így mindet lehet egymás nélkül, egymás után, esetleg csak bele-bele lapozgatva olvasni, mert nem történetet mesélnek el, hanem kiragadnak egy mindennapi helyzetet, amivel viccesen egyet értve bólogathatunk, hogy "aha, bakker ez velem is így történik mindig." És ezt az érzést tényleg hozza a képregény rajzolója, mert a főszereplő pontosan olyan kalandokat él meg, amik mindenki életében megtörténtek már. Valószínű, hogy ez a humorforrás, és az, hogy mindennapi dolgokról van benne szó hozza közel az olvasót ehhez az egészhez. Ez lehet Sarah titka, hogy mindenkiről szól és mindenkihez. 





Értékelés: 5/4,5



Nagyon szerethetőek Sarah képkockái, de én elviseltem volna nagyobb dózisban is őket. Tudom, hogy egy képregény nem a hosszúságáról híres (ez még így is több, mint egy Pókember, vagy egy Garfield stb.) de ez a 112 oldal édeskevés volt. Még lassan is és alig fél óra alatt végiglapozgató és utána éreztem egy kis hiányt, hogy jaj már véget is ért? Ne már! Tudom, hogy az interneten még sok képregény van fent angolul, és persze magyarul is Sarahtól, de én biztos, hogy a duplájára fűztem volna a könyvet, mert tényleg szórakoztató és ebből dupla dózis is jöhetett volna. 




Egyébként a mai tizenéves lányoknak ajánlom főként a könyvet, mert ők sokat tanulhatnak Sarahtól, öniróniából mindenképpen. Ez a kis könyvecske az idősebb korosztálynak egy kicsit menekvés a felnőttség fárasztó terhei elől, mert közben garantált és felhőtlen kikapcsolódást nyújt és biztosítja azt a tudatot, hogy nem vagyunk egyedül a problémáinkkal., amit mondjuk a mindennapi munka, a határidős dolgok, a pasizás, a saját testünk elfogadása vagy éppen amit a házimunka vagy a komplett életünk menedzselése okoz. 

Sarah és főhőse, annak minden velejárójával (a beszélő méhével, a nyuszi képébe bújt lelkiismeretével) kötelező mindenki polcára, aki néha szeretne kiszakadni az átlagos képregények világából. Jah, és ajándéknak sem elhanyagolható ez a könyvecske. Bár lenne hosszabb! 

UI: Kell még több és több Sarah magyarul! Fumax Kiadó húzz bele :)




http://www.fumax.hu/bolt/felnoni-kiabrandito-sarahs-scribbles-gyujtemeny/
Itt beszerezheted a képregényt!




Nyereményjáték



Mostani játékunk során a képregényeké lesz a főszerep. Minden állomáson láttok egy képet vagy részletet egy közismert képregényből, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, melyikből. Ha ez megvan, a képregény címét írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Azok között, akik mind a 12 állomással megpróbálkoznak, a kiadó jóvoltából kisorsolunk két példányt a Felnőni kiábrándító c. Sarah’s  Scribbles-gyűjteményből. 

Az én keresett képregényem: 



Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


a Rafflecopter giveaway



A turnéban résztvevő bloggerek

10/20 Olvasónapló
10/21 Bibliotheca Fummie
10/22 Always Love a Wild Book
10/23 Sorok Között
10/24 Deszy könyvajánlója
10/25 Dreamworld
10/26 KönyvParfé
10/27 Insane Life
10/28 Zakkant olvas
10/29 Függővég
10/30 Szembetűnő
10/31 Angelika blogja

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe