Kalapos Éva - D.A.C. novellák

6:49:00 PM


Egy feledhetetlen DAC blogturnéra invitál a Blogturné Klub négy bloggere! Ismerj meg három DAC kötetet, emellett pedig az e-könyvben kapható DAC-novellákról is olvashatsz véleményt.
Ismerd meg Kalapos Éva realista regényeit, amiben kendőzetlenül olvashatsz a fiatalokat érintő problémákról, és az ő életükről!


Kalapos Éva - A tökéletes randi

Kiadó, megjelenés

Manó Könyvek, 2014

Oldalszám

16

Sorozat

D.A.C. 1.5

Fülszöveg

Te milyennek képzeled a tökéletes randit? Álmodoztál már arról, hogy egyszer valaki kitalálja a legdédelgetettebb álmod? Szeretted a D.A.C. első részét, és türelmetlenül várod, hogy megjelenjen a második? Akkor ezt el kell olvasnod! Kalapos Éva ebben a novellában kis bepillantást enged Márk fejébe, és azt is megtudhatjuk, hogy sikerül-e a fiúnak összehoznia egy bénázásoktól és félreértésektől mentes randit Flórával. Lépj be te is a D.A.C. világába, és éld át velünk A tökéletes randit! NOVELLA kizárólag e-könyvben!



Amikor megismerkedtem a D.A.C. sorozattal, akkor legszívesebben egymás után faltam volna a könyveket, de mindig várni kellett a kötetekre. Emlékszem, hogy amikor meghallottam, hogy van egy kiegészítő novella egyből el akartam olvasni, mert hát minden kis morzsa fontos, ami Flóráékkal történik, hiszen számomra ők azok, akik a mai fiatalságot megtestesítik. Azokat a fiatalokat, akik néha depressziósak, néha hülyeségeket próbálnak ki, néha lelki vagy testi betegségeik vannak, családi problémákkal küzdenek, vagy éppen elvesztették a családjukat, vagy más negatív dolog éri őket az életben. Ők képesek arra, hogy boldogok legyenek, szeretik a vicces dolgokat, és kitartanak egymás mellett és segítik is egymást szövetségesként. 

Egy szó, mint száz, nekem a D.A.C. szereplők kis kedvenceim lettek, így örültem, amikor megjelent A tökéletes randi című kis novella. Sajnos tényleg nagyon mini novelláról van szó, amit sajnálattal vettem tudomásul. Mindösszesen 16 oldalas ez a történet (a másik novella is). Előre szólok, hogy lesznek SPOILEREK azok számára, akik még nem olvasták az összes D.A.C. kötetet!

A tökéletes randi Márk szemszögéből mutatja be a kapcsolatát Flórával. A pár még az első D.A.C. kötetben került egymáshoz közel, és én speciel nagyon szorítottam nekik, hogy kapcsolat bontakozzon ki belőlük. A novellában Márk érzéseit ismerhetjük meg, hogy miért fontos neki Flóra, és az, hogy olyan randevúra vigye a lányt, ahol senki sem zavarja és nem kell senkit sem kerülgetni.

Márk és Flóra kapcsolata a többi kötet elolvasása után egy kicsit sajnos nekem csalódás, ha visszagondolok erre a "majdnem tökéletes" novellára. Mert bár itt Márk mindent megtesz a lányért, később ez már nem úgy jön össze, ahogy annak lennie kell. De persze ez nem baj, mert így esélyük van külön-külön is boldogoknak lenni a másvalaki mellett.


Kalapos Éva - Ami csak a tiéd

Kiadó, megjelenés

Manó Könyvek, 2016

Oldalszám

16

Sorozat

D.A.C. kiegészítő novella

Fülszöveg

Vajon mi történhetett Gerivel, Flóra testvérével a sok megpróbáltatás után? Kalapos Éva legújabb e-novellájából kiderül, mi a helyzet akkor, ha egy fiatal srác legfontosabb tárgya egyik napról a másikra a gitárja lesz.



Míg az előző novellában Márk, addig itt is egy újabb fiú szereplő a mesélő, ezúttal Geri szemszögéből ismerhetjük meg a történetet, ami pontosan az előző D.A.C. kötet a Nagy döntések kezdetével egy időben indul. Geri, aki eddig sem volt egy könnyű karakter (rossz társaságba keveredett, kipróbálta a drogokat, egy lakásból kellett kimentenie Flórának stb...), úgyhogy ennek fényében örültem, amikor Geri élete egy kicsit révbe ért Móni mellett. Most sajnos Geri újra a padlóra kerül, mert Móni szakít vele egy idősebb srác miatt. Geri ugye 15 éves azt hiszem ebben a regényben, így érthető, ha a 17 éves Móni idősebb fiúkra vágyik. Nem mintha Gerivel lenne a probléma, de alapvetően a szakítás megviseli. A srác sokáig nem beszél nővérével Flórával, aki nagyon aggódik Geri régi ügyei miatt a fiúért. Szerencsére most nem kell ennyire félteni a srácot, Geri saját maga megy oda Flórához és töri meg a kettőjük között lévő csendet.

Geri eléggé muzikális alkat, ahogy ez kiderült a Nagy döntések kötetéből, és ebből a kis novellához is. Szerettem ebben a pár oldalban, hogy Geri mennyire őszintén lelkesedik a link és inkább hajléktalan gitártanárjáért, és azért, hogy végre olyanokra talált, mint ami Flórának a D.A.C. A fiúnak fontos, hogy olyan emberek vegyék körbe, akik mindent megtesznek a másikért. Ő ezt látta Zsaniban, Ákosban és Ágiban, meg Ginny-ben akik kis szövetséget alkotnak. Geri a zene révén talál társakra, és egy egész zenekart kap.

Megtudhatjuk a novellából, hogy milyen érzések járják át Gerit, amikor gitárt ragad, és milyenek, amikor életük első nagyobb koncertjükre készülnek és milyen érzése volt utána a fiúnak, amikor átjárja a siker és a zene mámora.



Értékelések: 5/4.5


Az Ami csak a tiéd novella jobban tetszett, mint A tökéletes randi, de összességében mindkettő jó kis csemege a D.A.C. rajongóknak és tökéletes könyv helyettesítő, amíg várni kell a sorozat egyes darabjaira. Én most, hogy frissen elolvastam Geri novelláját, még jobban várom a következő önálló D.A.C. történetet, mert biztos, hogy nagyobb szerepet kap benne majd Flóra öccse, és a zenekar is.

Ha tehetitek szerezzétek be a D.A.C kötetek mellé a novellákat, nagyon olcsón juthattok a kötetekhez. A képekre kattintva le is tölthetitek őket :) A tökéletes randi 99 (!!!!) forintért lehet a tiétek, az Ami csak a tiéd 290 forintért e-könyvként természetesen.



Nyereményjáték 

A regény hősnője, Flóra még mindig imádja a filmeket – mi pedig ezért is imádjuk őt. Az ötödik kötetben is megmaradt a csodás rendszer, miszerint minden fejezetcím egy film címe is egyben.

A mostani játékunk során az adott filmből találtok egy képet, és a film címét kell beírnotok a rafflecopter doboz megfelelő sorába.

Melyik film látható a képen? Írrd be a Rafflecopter dobozba!

Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül tud postázni. A győztest e-mailben értesítjük, ha 72 órán belül nem válaszol a levélre, újra kell sorsolnunk.


 
A turnéban résztvevő bloggerek:

05.01. - Kelly és  Lupi olvas - DAC 3
05.03. - Media-Addict.hu - novellák
05.05. - Deszy könyvajánlója - DAC 4
05.07. - Zakkant olvas - novellák
05.09. - Media-Addict.hu - DAC 5.
05.11. - Kelly és Lupi olvas - novellák
05.13. - Zakkant olvas - DAC 5.
05.15. - Deszy könyvajánlója - novellák

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe