Holly Smale - Geek Girl 3. - A lány, aki távolról tökéletes

10:41:00 PM


A harmadik kötetéhez érkezett a lehengerlő humorú "stréber-sorozat", a Geek Girl! Harriet Manners ezúttal New Yorkban találja magát, próbálna új életet, karriert kezdeni, kérdés, hogy összejön-e.

De egy biztos! A szupervicces A lány, aki távolról sem tökéletes ugyanúgy megnevettette a Blogturné Klub tagjait, mint az előző két könyv. Figyeld az állomásokat, és nyerd meg az egyik kötetet!

Holly Smale - Geek Girl 3.

Fülszöveg:

A bestsellerlisták csúcstartója, a díjnyertes GEEK GIRL-sorozat harmadik kötete végre megérkezett! Kattanj rá a lehengerlő humorú stréber-sorozatra!"
 

Harriet Manners több tényt ismer, mint az átlag. Tudja, hogy New York a legnépesebb város az Egyesült Államokban. Azt is, hogy a hivatalos mottója a „Még feljebb". Tudja, hogy az amerikaiak 27%-a szerint sosem landolt ember a Holdon. De arról fogalma sincs, milyen a modellek élete a Nagy Almában, és hogy a családja hogyan birkózik meg az új, amerikai élettel. Ahogy azt sem tudja, hogyan „válhat branddé" a New York-i modellekhez hasonlóan. De ami a legfontosabb, azt sem, mi a teendő, ha a nagy romantikus gesztusokat nem a pasijától kapja… Vajon a stréber lány ezúttal túl messzire megy?

A szupervicces Geek Girls-sorozat új része garantáltan ugyanúgy megnevettet, mint az előző két könyv!



Anno engem megvett Holly Smale könyvsorozatának első része a bénázó geek lánnyal a főszerepben. Harriet Manners egyszerűen néha én vagyok (és rajtam kívül még több ezer, vagy millió lány). Harriet néha annyira antitálentum a divattal, a kapcsolatokban emellett a sulis dolgokban és a tényekben verhetetlen. És persze mindig valami kalamajkába keveredik, mert hát a modellkedés és az életének irányítása nem nagyon megy neki. De mit várunk egy olyan 15 és fél éves lánytól, aki egy mesefigurás pulcsiban és egy flip-flopban megy el egy modell válogatóra? Nah ugye... :)

Harriet története ott folytatódik, ahol az előző rész abba maradt. A lánynak fiúja van, Nick, aki szintén modell. Bár a második részben tragikusan véget ért Harriet modellkarrierje ettől függetlenül a nyara elképesztően jól telt.  Ott az Oroszlánfiú (így becézi Nicket), a lány várja az új tanévet, a vizsgái kiválóak lettek, mindjárt itt a születésnapja, nemrég született kis húga Tabitha nagyon cuki, szülei szeretik és bár a modellkedés most nem az élete része, de ezt nem is bánja.

Sajnos azonban tudjuk, hogy ez nem az a történet, ahol minden rózsaszín és kalamajkától mentes. Ahogy annak lennie kell Holly Smale megkavarja a lapokat, és kiszakítja Harrietet a megszokott környezetéből. Eddig a modell munkák miatt utazott, először Oroszországba, a második részben Japánba, most viszont az egész család költözik Amerikába. Meglepő döntés volt, hogy áthelyezték a történetet Angliából, és ráadásul azt sem tudjuk meg az elején, hogy pontosan miért is egyáltalán. Harriettnek mennie kell, ráadásul New York helyett egy kis porfészekben kell új életet kezdeni és itt kezdődnek a bajok. Közeleg a születésnapja is, ami tragikusra sikerül és ettől kezdve elszabadulnak a dolgok.



Sajnos ebben a kötetben a főszereplőn agya nem funkcionál úgy, ahogy annak lennie kell. Az okossága nem terjed ki az életének normális alakítására, lázadó kamaszos balhékat és félreértést félreértésre halmoz, pedig nem kéne nagyon megerőltetnie magát. Egyszerűen csak hallgatnia kéne szüleire és jobban figyelni, amikor mondanak neki valamit. És persze kevesebbet hisztizni. Néha idegesítően sok a hiszti ebben a kötetben, de végül is a kamaszkor és a lázadás korszakában van a főhősünk, így elnézhető bizony szintig.

Értékelés: 5/3.5

Valahogy most nem éreztem azt a hatalmas wow faktort, mint a második részben. Még mindig bírom Harrietet és okos tényeit, de most kicsit sok volt a hiszti, a kamaszos forrófejűség, meg a dacolás. Indokai érthetőek, tényleg sokszor felejtik el, ami nagyon bántja őt, de ettől még nem dől össze a világ. Én kevesebb lázadozással is beértem volna. Ezek helyett jobban bejöttek volna azok a részek, amik újra a modellvilágra koncentrálnak, mert a geek modell kombináció jól működött az előző könyvekben is.

Egy kicsit hiányoltam a helyzetkomikumokat a harmadik részből. Persze akadtak rendkívül vicces részek (vidámparkos fotózás, vagy Harriet sétái, amikor felfedezi új lakóhelyét), de ez a rész inkább a karakter érzéseire, kétségeire és önmaga brandingelésére koncentrált. Toby, aki az előző részekben a lány idegesítő kukkolóját játszotta most mellőzve volt és Harriet legjobb barátnője Nat is csak emailekben van jelen.

Kevés Oroszlánfiús jelenetet kapunk, ami főként azért van, mert Nicket elszólítja a munka (például egy afrikai fotózásra), ráadásul, amikor együtt vannak akkor a lány hibájából veszekednek és van egy kis kamaszos huzavona. Ettől függetlenül még mindig végtelen cukik együtt, és nagyon drukkolok nekik, ahogy Harrietnek is, hogy a következő részben végre újra önmaga legyen :)

Aki az eddigi részeket szerette, az most sem fog csalódni, mert a könyv irtó mozgalmas, vicces és még mindig nagyon mai és fiatalos. A geekség még mindig meg van, Harriet még mindig cuki és ebben a részben sokkal önállóbb és felnőttebb, mint bármikor. Van romantika is a könyvben és a családi drámákból sincs hiány, ami mellé egy adag kamaszos dacosság is kijut. Én kíváncsian várom a folytatást, mert valahogy úgy sejtem, hogy Holly Smale valami nagy dobást tartogat a következő kötetre.



https://www.facebook.com/DreamValogatas/app_137541772984354?hc_location=ufi
Szerezd be a Geek Girl sorozat 3. részét kedvezményesen innen!




Nyereményjáték:


Ebben a részben Harriet New Yorkba keveredik, és újabb modellekkel ismerkedik meg. Most a te feladatod is az, hogy a képek alapján felismerj híres modelleket, és beírd a rafflecopter doboz megfelelő sorába.



Az 1984-es születésű dán (koppenhágai) modell a Miu Miu kampányban vált igazán híressé, de első kifutós felkérését Marc Jacobs bemutatóján szerezte. Azóta több divatmárka foglalkoztatta már többek között a Gucci, Hugo Boss, Givenchy, Louis Vuitton, Christian Dior, Kenzo, Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Lacoste, Burberry, H&M, Diesel, Nina Ricci, Missoni, Massimo Dutti. 2014-ben a Vouge magazin beválasztotta a TOP 10-es legsikeresebb férfimodellek közé.

Figyelem! A győztest e-mailben értesítjük, ha 72 órán belül nem válaszol, sajnos új győztest kell sorsolnunk. A kiadó csak Magyarország területére tud sajnos postázni.

a Rafflecopter giveaway



A turnéban résztvevő bloggerek: 

10.10. - Deszy Könyvajánlója
10.12. - Media Addict
10.14. - Zakkant olvas

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe