Catherine Anderson - Felhők felett

10:32:00 PM


Catherine Anderson újabb regényével ismét egy családtörténetbe fog: a Valance família szívhez szóló, romantikus pillanatait tárva az olvasó elé.

Catherine Anderson: Felhők felett

Fülszöveg: Gabriel Valance sehol sem tölt sok időt, fegyverforgatóként egyik vidékről vándorol a másikra. Életét a párbajok, az olcsó whiskey-k, a hotelszobák, az örömlányok jelentik, és amikor Randombe, a coloradói kisvárosba érkezik, akkor sincs ez másképp. Ám ez a hely nem akármilyen hely, különös dolgok esnek meg itt, és a férfi kap még egy esélyt az élettől, hogy egy olyan világnak lehessen a részese, amelyről mindig is álmodott. Ehhez azonban nem kevesebbet kell megtennie, minthogy azon nyomban házasságra kell lépnie Nancy Hoffmannal, az illemre sokat adó, mindig visszafogott nővel. És nem elég elvennie Nancyt, meg is kell tanítania a múltja elől menekülő nőnek, hogy mi a bizalom, a szeretet, és mi a szenvedély. Együtt kell felfedezniük egy olyan világot, amelyben mindkettejük először tapasztalja meg, mit is jelent nem egyedül lenni.

Eredeti címe: Walking On Air
Sorozat: Valance család 1.
Kiadó: General Press
Fordító: Pejkov Boján
ISBN: 9789636437978
352 oldal, keménytáblás

Szerettem volna már egy igazi szerelmes történetet olvasni, amiben nincsenek szenvedő tinik, depressziós önmarcangolók. Egy olyan könyvre vágytam, amiben felnőttek szerepelnek, akik mernek érezni és erről nem is félnek beszélni. Szerettem volna egy kis rózsaszín ködöt, meg jól eső elégedettséget, amikor becsukom a könyvet, mert nem függővég, mert nem tragédia. Szerencsére mindezeket megkaptam Catherine Anderson Felhők felett című könyvétől úgyhogy elégedett vagyok :)

Bár a történet egyáltalán nem hétköznapi, hiszen főszereplője egy fegyverforgató, amiből sejthetitek, hogy a történet sem mai, hanem az 1890-es évek végén játszódik. Az amerikai pontosabban coloradoi kisvárosba érkező Gabriel Valance híres vagyis inkább hírhedt a megyében. Aki eddig megpróbálta eltenni láb alól az megbánta. A férfi nem hívja ki maga ellen a sorsot, ő csak akkor lő, amikor rálőnek, de gyorsasága és ébersége eddig mindig megmentette. Karácsony első napján azonban egy golyó találja el, és eljut a mennybe, vagyis inkább a mennyország előszobájába.

Ott 2 angyal fogadja, akik adnak a férfinak még egy esélyt. 3 delikvens közül az egyikük életét meg kell változtatnia, de úgy, hogy nem árulja el neki, hogy miért, és minderre csak 1 hónapja van. Gabe a lehetőségek közül Nancy Hoffmant választja, mert őt látta halála előtt nem sokkal, és tetszik neki a nő, pedig sokat nem tud róla. Az angyalok visszarepítik Hálaadás napjára Gabe-t és adnak neki némi infót, ami segítségére válik, hogy hozzákezdjen a feladataihoz. Amit teljesítenie kell az egy hónap alatt, az nem más mint a pedáns életet élő férfigyűlölő Nancyt feleségül vegye, a nő beleszeressen, megbízzon benne és a szex sem maradhat ki. Fura angyali feladatok nem?

… az élet egy utazás, és mindenkinek az lenne a célja, hogy tapasztal, tanul a hibáiból és megpróbál jobb emberré válni.

De Gabe korántsem angyal, de az eséllyel élni akar, mert kihívásnak tekinti. Nancy Hoffman nagyon nem egyszerű eset. A nő élete titkokkal teli, ráadásul nagyon fél egy múltbeli ballépésétől. A harminc körüli vénkisasszony 12 éves húgát neveli és közben egy kis kalapkészítő üzemet vezet. Nan megáll a lábán egyedül is, takarékos és pedáns és nem szimpatizál a férfiakkal. Gabe nem sokat teketóriázik, amikor visszatér a világba és rögtön Nancyhez megy.

Kedveltem a két főszereplő között játszó jeleneteket. Gabe humora, sármja és ugratásai, de még káromkodásai is helyénvalók voltak. Nancy érzései teljesen érthetőek, múltjában bekövetkező sötét folt, az apja szigorú nevelése, anyja tragédiája, az eszeveszett menekülés és az új bizonytalan kiliátástalan élet rendesen megkeményítette a nőt. Úgy él, hogy magára nem is gondol. Kis húgát óvja, és folyamatosan stresszel azon a régi dolgon, amiről nem spoilerezhetek. Gabe ezt használja ki, mert az angyalok megmutatják neki Nancy régi életét. A férfi ezzel a zsarolással veszi rá a nőt, hogy menjen hozzá és miután megkötötték a kényszerházasságot elkezdenek együtt élni. Az eleinte Nan részéről félelemből kötött kapcsolat egy idő után átalakul valami mássá....

Az írónő jól bánik egyébként a mesés és valóságos elemekkel. Az angyalok egy idő után eltűnnek és marad a teljesen emberi (pár)kapcsolat és annak nyűgjei. Hogyan bízz meg a másikban, hogyan alkalmazkodj hozzá, hogyan élj együtt valakivel, hogyan szeress bele valakibe, hogyan tegyél valami jót másokkal?

Értékelés: 5/4

A történet háladástól karácsonyig tart és hiába tudjuk, hogy ez csak egy hónap története bőven van benne elég párbeszéd és cselekmény, ami kitart a könyv végééig. Szerettem az ünnepi hangulatot a Felhők felett-ben, és bár az angyalos részek az elején kicsit soknak tűntek, végül is elfértek benne. Gabe stílusa és szókimondósága, Nan pirulásai és kinyílása a könyv előrehaladtával mind-mind tartogattak vicces és kedves dolgokat, de fájdalmasakat is. Van tanulság is a könyvben és az elkerülhetetlen boldog befejezés is szimpatikus volt, bár nekem kicsit sziruposan meseszerű.

Szerettem olvasni a Felhők felett-et, pedig az elején nem bíztam benne, de gyorsan a szívemhez nőttek a szereplők, főleg miután újra a Földön folytatódott a történet. Néha úgy éreztem, hogy túlzottan jó mindenki, és nincs gonoszság a világban, de Catherine Anderson azért nem tett mindenkit szentté, és tökéletessé.

A könyvben a romantika mellett megjelent az erotika is, de ez olyan finoman van tálalva, hogy a szexjelenetek sem zavartak. A finom utalások, az erős szenvedély, a szerelmes dolgok, az évődések, a nagy elpirulások, a kedveskedések, és persze parázsviták a két főszereplő között mind-mind helyén valóak voltak, néhol szórakoztatóak, néhol komolyak.

Ha vágytok az őszi borongós napokban egy kedves történetere és boldog befejezésre, akkor a Felhők felett tökéletes választás lesz! Engem kikapcsolt, szórakoztatott és elgondolkodtatott az második esélyekről és az élet/halál kényes egyensúlyáról is. Ha szeretnél egy kicsit Amerikába utazni és a kisvárosok életébe bepillantani akkor erre is tökéletes lesz a regény.

https://www.facebook.com/DreamValogatas/app_137541772984354?hc_location=ufi
Rendeld meg a kiadótól akciósan a könyvet!





Blogturné extra: Tudom, hogy már a többieknél olvashattál idézeteket a könyvből, de nekem is van néhány, amit nagyon megszerettem, úgyhogy megosztom veletek is.


- Mert a legtöbb férfi nem szereti, ha egy nő hibát talál a...
- Nem vagyok a legtöbb férfi. Gabriel Valance vagyok - kacsintott rá. - Mi, férfiak nem olyanok vagyunk, mint a gyöngyök, Nan. Ne akarj minket színek és formák szerint kis üvegcsékbe zárni. Mindennyiunkat vannak hibáink, de nem vagyunk egyformák. 


A gyengékből lesznek az áldozatok. Amikor egy állat a hátára fekszik harc közben, az ellenfele feltépi a hasát. Ez így van az embereknél is. Az erősek uralkodnak, és az anyámasszony katonákat maguk alá gyűrik. 




- Te imádsz nevetni - szólt Nan halkan. 
- Nem tudom, ki tanított rá, de bárki is volt felbecsülhetetlen ajándékot adott neked. 


- Mondtam, hogy elméletileg. Elképesztő bátorságra van szükség ahhoz, hogy valakiért feláldozza az ember az életét Gabriel! Bár mindannyian szeretjük azt hinni, hogy ez a bátorság megvan bennünk, a valóság az, hogy a legtöbbünkben nincsen. 


- Az élet egy nagy pókerjátszma, Nan. Egyikünk sem gondol rá igazából így, de bármikor elveszthetjük a szeretteinket egy rossz lap miatt. Születésünk pillanatától fogva halálra vagyunk ítélve.


Nan azt kívánta, bárcsak felfoghatná ezt az ízt egy kis üvegcsébe, és elrejthetné az éjjeliszekrénye fiókjába. Egy darabot belőle, amit magányos estéken újra megtapasztalhat. De ez nem lehetséges, csak a pillanat létezik. 


Az élet sokkal többről szólt, mint az illemről, az etikettről és a szabályokról. Ezt a férfi tanította meg neki. Az igazi élet a nevetésről, a szeretetről és a pillanatok átéléséről szól. 


Lehet, hogy csak kölcsönbe kaptalak, de ez mindenkire igaz, akit szeretünk. Egy pillanatot sem szabad öröknek hinnünk.


Nyereményjáték:

Ahogyan számtalan regényírót, úgy Hollywoodot is sokszor megihlete a karácsony szeretettel, melegséggel és apró csodákkal átitatott hangulata. Játékunkban három, a filmvásznon életre kelt, karácsonyi történet címét kell kitalálnotok a rövid leírások alapján.





Az én kitalálnivalóm: Az 1843-ban született angol regényt számos alkalommal, több formában is feldolgozták már. Legutóbb 2009-ben a Robert Zemeckis által rendezett egész estés, 3D-s animációs meseként.


(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)





a Rafflecopter giveaway



Turné állomások:

09.07. - Angelika blogja
09.10. - Szembetűnő
09.13. - Zakkant olvas

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe