Rachel Van Dyken - Egyetlen

10:09:00 PM


Az Athenaeum Kiadó hozza el a magyar olvasóknak Rachel Van Dyken  Ruin sorozatának első részét  Egyetlen címmel. Sokatok kedvence a new-adult műfaj, most egy újabb gyöngyszemmel lehettek gazdagabbak, ha elolvassátok Kiersten és Wes történetét. Érdemes követni a hat állomást, és megfejteni a feladványokat. Sok érdekességet megtudhattok a könyvvel kapcsolatban és  két példányt meg is nyerhettek a könyvből a turné végén az Athenaeum Kiadó felajánlásában.

Rachel Van Dyken - Egyetlen

Fülszöveg:

Kiersten elsőéves az egyetemen. Még sosem találkozott senkivel, aki a rémálmait elűzte volna, de olyannal sem, akit ha meglát, a szíve hevesebben kalapál. A beiratkozáskor azonban összefut egy fiúval – szó szerint –, akitől nemcsak kalapál a szíve, hanem egyenesen kiugrik a helyéről. Weston, az egyetemi focicsapat nagymenője sok lánnyal találkozott már. Volt olyan is, aki szexuális zaklatással vádolta. Már éppen nyugvópontra ért volna az élete, erre besétál az ajtón egy elsőéves, akinek vadító vörös hajzuhataga van, és zöld szemében olyan titkok csillognak, amelyeket azonnal meg akar fejteni. Rachel Van Dyken Egyetlen trilógiájának első kötete egy nem mindennapi páros történetét meséli el. Megvédhet-e a szerelem a rémálmoktól? És mi történik, ha a halálos kórral kell szembenézni?

Kiadó: Athenaeum Kiadó
Oldalszám: 296 oldal
Fordította: Szilágyiné Márton Andrea
ISBN: 9789632933559
Megjelenés: Szeptember 22.

Egyre jobban megszeretem a new adult műfajt, hála annak, hogy mostanság olvastam néhány párat, ami egészen tetszett (Te vagy nekem a levegő, Callie - Kayden és a véletlen, Kihasznált alkalom, Dublin street). Ezek a könyvek általában ugye egyetemista, főiskolás fiatalokról szól, akik szerelembe esnek, de a boldogságuk útjába valami mindig elé áll. Lehet ez egy régi tragédia, egy családi ügy, esetleg egy komoly betegség.

Az Egyetlen című könyv női főszereplője Kiersten, aki szülei halála után teljesen bezárkózva él. Bácsikája Jobob hiába próbál meg mindent, hogy a lány végre túl legyen ezen, de ezt nem egyszerű feldolgozni. A vörös hajú szépség egyetemre megy, ahol megpróbál túl lépni szülei tragikus elvesztésén, és felül kerekedni a rémálmain, amik az antidepresszánsaitól törtnek rá. Hiába az új környezet, új lakótárs Kiersten belül még mindig össze van törve. A lány lakótársa igazi életvidám csaj, így nem hagyja, hogy Kiersten szomorkodjon, bemutatja helyes unokatesójának a széttetovált nőfaló Gabe-nek is, de a srác nem dobogtatja meg a szívét. A tanévkezdés azonban bőven tartogat meglepetéseket, főleg Kierstennek. A lány ugyanis beleszalad, és megtapogatja (szó szerint megszámolja az ujjaival) Weston, az egyetem híres nőcsábászának hasizmának kockáit.

A véletlen találkozás olyan dolgokat indít be a fiatalok között, ami ők nem is reméltek. Kiersten vonzódni kezd a fiúhoz, de tudja, hogy rossz híre van. Westonról ugyanis azt pletykálják, hogy megerőszakolta volt barátnőjét, és csak a dúsgazdag apja és sportolói karrierje (az egyetem csapatában focicsapatában sztárdobó) miatt maradhatott a suliban. Kiersten ráadásul elsősként egyetemi tanácsadójának West kapja, aki naná, hogy kihasználja a helyzetet, hogy közelebb kerüljön a lányhoz.

A könyv elején Kiersten gondolatait követhetjük nyomon, ahol apránként megtudjuk érzéseit és félelmeit a srácok iránt, és arról is olvashatunk, hogy milyen az a sötétség, ami rátör a lányra, ha a szüleire gondol. A gyógyszerek, amiket szed elálmosítják, tompítják érzékeit és rémálmokat is okoznak, ám ennél van jobb megoldás a gyászra. Tudja ezt Weston is, aki megpróbál segíteni a lánynak.

Az emberi természet sajátja azt feltételezni, hogy valamilyen szinten irányíthatjuk azt, ami velünk történik, de a helyzet az… hogy az élet zajlik, és néha elkésünk. A fenébe, néha meg túl korán érkezünk. Néha rossz döntést hozunk, néha viszont jót. Az emberek akkor mondják ezt a három dolgot, ha a dolgok nem jó irányba mennek. Amikor jó irányba mennek, akkor nem kérdőjelezik meg saját tetteiket. Akkor kérdőjelezik meg, amikor a dolgok pokolivá válnak.

Az Egyetlenben egy idő után Weston gondolatait is megismerhetjük a váltott nézőpont segítségével, és ezen nagyon jól szórakoztam. Jó volt belelátni egy izmos, szexis pasas fejébe, aki sok titkot rejteget. Ahogy Kiersten úgy a srác is szépen lassan egyre többet érez a másik iránt, ám Weston titkol valamit. A fiú súlyos rákbetegségben szenved, amit nem szeretne a lány orrára kötni, hiszen nagyjából biztos, hogy csak 3 hónapig él, mert szívében egy rosszindulatú tumor növekszik.

Ráadásul itt van még a Weston halott öccsének emléke, és Kiersten gyásza is, ha a betegség nem lenne elég. Elég sok problémát kell tehát legyőzniük a fiataloknak, amikor úgy döntenek, hogy mégis megpróbálják együtt. De vajon meddig tarthat a boldogság? Mi van ha közben újra előjön Kiersten sötétsége, ami olyan állapotba taszítja, amiből nehéz kiutat találni? Mi történik, ha Weston betegsége még jobban súlyosbodik? Nem egyszerű a helyzet tehát a helyzet a főszereplőkkel, de Rachel Van Dyken csodás párbeszédekkel, és sok sok romantikus pillanattal ellensúlyozza a rossz dolgokat. 

…mindennél jobban szerettem volna Kiersten történetének részese lenni, nem csupán egy fejezet, hanem az egész nyamvadt könyv.

Értékelés: 5/4.5

Szerettem ezt a történetet! Hiába volt nagyon romantikus, már már ilyen nincs kategória, azonnali egymásba szeretéssel, a sok rossz dolog (ami bármelyikünk életében megtörténhet) lehúzta a könyvet a realitás talajára. A gyász, a halál és az elvesztés témája végig körbelengte az Egyetlent így a flörtök, a randik között ott bujkáltak és emlékeztetnek arra, hogy az élet nem habostorta. 

A könyv epilógusa elég durva benyomást kelt, de szerencsére a könyv (főleg a legvége) nem ennyire szívfacsaró. Kicsit kiszámíthatónak találtam, de úgy voltam ezzel, hogy ez simán belefért. Szimpatikus volt Kiersten, nem nyafogott, bátor volt és eléggé őrült ahhoz, hogy Westonnal a rosszfiúval kezdjen. A srác pedig hírnevét meghazudtolva vált romantikus és iszonyatosan bátor hőssé a szememben. Jó, egy kicsit bele is szerettem és nagyon drukkoltam a végén a párnak a kapcsolatuk miatt.

Csak mert segítségre van szükséged, hogy megbirkózz bizonyos dolgokkal, még nem vagy kevésbé erős. Az életben az igazán gyenge emberek azok, akik képtelenek beismerni, hogy segítségre van szükségük. Képtelenek beismerni, hogy nem bírják egyedül. Gyengék. Azzal, hogy segítséget kérsz, hogy segítséget fogadsz el, azt ismered be, hogy gyenge vagy, és ebben megtalálod az erődet. A világ gyengéi azt gondolják, hogy mindent tökéletesen tudnak, és ezt mások orra alá dörgölik.

Sok olyan komoly és elgondolkodtató idézetet véstem ki magamnak (mint a fenti például!) olvasás közben úgyhogy tényleg nem egy felszínes, szercsilávcsi sztoriról van szó, ahol egymásnak esnek a szereplők és happy finish-sel véget is a sztori. Az Egyetlenben a végéig izgulhatunk és szoríthatunk Westonnak és Kierstennek. A kettőjük kapcsolata néhány összebújós együtt alvásnál nem jut messzebbre hiába new adult műfajú, de pont ez az ártatlanság (ezt képviseli Kiersten) és a szexis és merész pimaszság (Weston) keveredése valami olyat hozott össze, ami jó elegy volt.

Ha komoly mondanivalójú, gyorsan olvasható szép szerelmes témájú regényt szeretnél, akkor az Egyetlen jó választás lesz. A borító túlzott rózsaszínessége ne tévesszen meg, nem sziruptól csöpögő szereplőket takar, sokkal inkább egy olyan párost, akiket megviselt már az élet és összeköti őket az egymásra támaszkodás és remények.


Rendeld meg 20%-os kedvezménnyel az Egyetlent itt!Blogturné extra: az írónő többi művéről

Rachel Van Dyken nem csak new adult műfajban ír, bár kétségkívül itthon ezzel a könyvsorozatával ismerhetjük meg. Az írónő elég termékeny, és főként szerelmes témában alkot, szereti a párosokat és bármelyik történelmi korban megállja a helyét, sőt a fantasyk felé is kacsingat. Az Egyetlen a Ruin sorozat első kötete, külföldön már 3. résznél tart a sorozat, aminek további részeiben az agyontetovált rosszfiú Gabe-et is jobban megismerhetjük, mert külön könyvet kap. Róla szól majd a Toxic.

Romantikus sorozatok még az írónőtől:

The Vandenbrook Series # (egy részes)Rachel Van Dyken történelmi sorozatai:
 • The Ugly Duckling Debutante sorozat (4 részes)
 • London Fairy Tales sorozat (3 részes) 
 • Waltzing with te Wallflower (3 részes)
 • House of Renwick (4 részes)


Fantasy sorozatok:
 • Seasons of Paleo (1 részes)
 • Divine Uprising sorozat (1 részes)


Saját kiadású romantikus sorozatok:
 • The Bet Series (3 részes)
 •  Seabride series (3 részes)

Egyedül álló történet:
 • The Partin Gift

Nyereményjáték:

Kiersten bakancslistájáról szemezgetünk a blogturné állomásain. A kiemelt betűk összeolvasása adja a megfejtést, segítségül kaptok képet is, ami a kötődik az adott  kihíváshoz. A Rafflecopter doboz megfelelő sorába írjátok be a megfejtést! Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz!  Sok szerencsét a sorsoláson!
a Rafflecopter giveaway


A turnéban részt vevő blogok:
09.16 Kelly és Lupi olvas
09.18 Kristina blogja
09.20 Angelika blogja
09.22 MFKata gondolatai
09.24 Zakkant olvas
09.26 Nem harap a ...


Ezeket is olvasd el

3 komment

 1. Szia! A megfejtésből nem hiányzik az "és" szócska és egy "l" betű?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ott vannak a postban :) az L betűcske tényleg kimaradt, de remélem így is rájöttél a megfejtésre.

   Delete
 2. Sziia.
  Azt esetleg nem lehet tudni, hogy a mikor jön a 3. rész?
  Válaszodat előre is köszönöm.
  R. xx

  ReplyDelete

Subscribe