Elstartolt a Magyar Könyvek Viadala

10:25:00 PM

Bár azt ígértem a FB-on, hogy múlt héten írok a Magyar Könyvek Viadaláról, de csúnya és lusta dög volt, hogy bármit is bepötyögjek, mert annyi minden mást kellett csinálni (pl: szülinapokra menni és ott fröccsözni, takarítani, dolgozni, dolgozni, dolgozni és főzni és néha aludni is) azóta meg már javában elindult a szavazás. De szerencsére senki sincs lemaradva, úgyhogy jöjjön a kis beharangozó a Magyar Könyvek Viadaláról.

Nemrég a MediaAddict blog szerkesztője kitalált egy számomra (is) kedves kezdeményezést. Idén először több felkért bloggerrel együtt elindította a Magyar Könyvek Viadalát. (későbbiekben MKV). Az esemény, ahogy nevéből is kitűnik, csak magyar könyvekről szól, ők kerülnek terítékre, és mérkőznek meg hétről hétre különböző kategóriákban.

A versenyre több bloggerrel együtt nomiáltunk különböző kategóriákban magyar írónőket, írókat, grafikusokat és fordítókat, továbbá különböző kategóriák jelöltjei fognak majd megmérkőzni a következő időszakban. Minden végeredmény a szavazókon múlik, úgyhogy megéri voksolni és eldönteni a legjobbak sorsát!

Bár a szavazásról majd időközönként kiteszek én is postokat, mind ide a blogba, mint a FB oldalamra, azért gyorsan pár link a legfontosabb dolgokról:

Magyar Könyvek Viadala blog oldala
A hivatalos Facebook oldal

Tessék lájkolni, nyomon követni, és persze a legfontosabb: SZAVAZNI!

Jöjjenek a kategóriák, ahol már várják a szavazatokat :)


Kattints a képre és irány a szavazás!

- AZ ÉV LEGSZEBB KÖNYVBORÍTÓJA
Ki ne szeretne ámuldozni egy-egy csodálatosan szép könyvborító láttán? Ünnepeljük tehát közösen azokat a grafikusokat, akik megálmodják a legszebb könyvborítókat.
A szavazás időtartama: január 09. - február 02.
Eredményhirdetés: február 03. hétfő

(Sajnos az én nominált választottam D. Tóth Krisztina - Jöttem, hadd lássalak és Győrei Zsolt - Schlachtovszky Csaba - Emmuska című könyve nem került be a kategóriába.) 

Katt a képre és irány a szavazás!

- AZ ÉV FORDÍTÓJA
Ritkán esik szó a fordítókról, pedig az ő alázatos, szeretetteljes munkájuk is szükségeltetik ahhoz, hogy a külföldi írók könyveit kiváló minőségben olvashassuk el magyarul. A fordítók munkája igencsak nehéz, hiszen nem csak a fordítandó nyelven, hanem magyarul is kiválóan kell beszélniük. Profizmusukért mindenképp megérdemlik az elismerést.
A szavazás időtartama: január 11. - február 04.
Eredményhirdetés: február 05. szerda

(Én az Óceán az út végén fordítóját, Pék Zoltánt jelöltem első helyre /remélem ő is nyer majd!/. Imádtam a Gaiman könyvét, és ez bizony nagyon is köszönhető a gyönyörű fordításnak! Másik jelöltem Gázsity Mila volt, aki a The Selection trilógia már megjelent 2 részét fordította.) 

Katt a képre és irány a szavazás!


- AZ ÉV MESEKÖNYVE
Mesekönyvet felolvasni egy gyermeknek, vagy akár felnőttként elmerülni egy aranyos történetben felülmúlhatatlan élmény, igazi feltöltődés a léleknek. Ebben a kategóriában azok a mesekönyvek szerepelnek, amiket 13 éves korig ajánlanak a kiadók elolvasásra.
A szavazás időtartama: január 13. - február 06.
Eredményhirdetés: február 07. péntek
(Én  L. Molnár Edit Történetek a gyerekszobából könyvét nomináltam, mert nagyon szerettem. ITT olvashatsz bővebben róla.)

Érkeznek hamarosan az év írónői, írói, és lesz ifjúsági, szórakoztató és szép irodalom kategória is, és persze év könyve. Mindenféle kategória és naptár ITT megnézhető.

SZAVAZÁSRA FEL!

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe