Az Elit - Párválasztó 2.

9:20:00 PM

Kiera Cass: Az Elit - Párválasztó trilógia #2.

Magához húzott, barna szeme titokzatosan csillogott.
– Csak az utóbbi időben derült ki, hogy…
– Mondd csak, ne hagyd abba!
– Kiderült, hogy hihetetlenül nehezemre esik távol tartani magam tőled. Ez komoly probléma.
Elmosolyodtam.
– Miért, tán megpróbáltad?
Úgy tett, mintha alaposan megfontolná a választ.
– Jobban belegondolva, tulajdonképpen nem. De ne is várd el tőlem, hogy megtegyem.

Bár Kiera Cass Párválasztó #1 része nem kapott maximális értékelést nálam, mégis nagyon szerettem ezt a különleges, a harmadik világháború utáni játszódó herceges királylány jelöltes romantikus regényt. Mégis alig vártam a folytatást, hiszen szerettem volna megtudni, hogy America és körülötte kialakult szerelmi háromszög (egyszerre szereti a herceget, Maxont, akinek a kegyeiért verseng a Párválasztóban, és Aspent, régi gyerekkori játszópajtását, aki testőrként a palotába kerül) merre tart.

Kiera Cass regényének másik részében nem csalódtam, szerencsére jóval több érzelmet tartogat, mint az első rész és néhány új információt azért elcsepegtetett a disztópikus Illéáról, az egyik egykori királyokról, és magáról a Párválasztó kialakulásáról.

Az Elit, ott folytatódik, ahol a Párválasztó abbamaradt. Mivel szerencsére nem telt el a 2 könyv megjelenése között csak pár hónap, nem veszett homályba az előző emléke, így gyorsan vissza tudtam rázódni a Palota mindennapjaiba. Zajlanak a tévés közvetítések, néhány lány küzd Maxon herceg kegyeiért és a főszereplő lány, azaz America még mindig két pasit szeret. Nincs ez másként az Elitben sem.




Tudni akarom, hogy van-e lehetőség… lehetőség…
– Kettőnk számára? – fejezte be a mondatot Maxon.
Megmosolyogtatott, hogy milyen könnyűszerrel megérti, mire akarok kilyukadni.
– Igen. Ki szeretném deríteni, hogy van-e jövőnk együtt.
A lányokon egyre nagyobb a nyomás, hiszen Americával együtt 6 lány verseng a herceg (Maxon) kegyeiért. Bár Maxon az első részben Americáért van oda, a lány sokszor távolságtartóan viselkedik vele, így kikacsingat, és hát végül is ezt senki sem rója fel neki, hiszen csak ismerkedik a még versenyben lévő lányokkal. Az 5 megmaradt lány közül Celeste, a rosszindulatú picsa még mindig nagy ellenfél, ezenkívül versenyben van még a szerény Kristen, a bájos Natalie, a Távol-Keleti Új-Ázsiai politikai befolyással bíró Elise, és a cuki Marlee, aki nem mellesleg America legjobb barátnője.

Bár a lányok közül America csak Celestével ápol rossz kapcsolatot, ahogy telnek a hetek egyre többször jut eszébe a lánynak, hogy Maxon végül nem őt fogja választani. A vetélkedőben bent maradt 6 lány egyre több olyan feladatot kapnak, amiknek köze van a diplomáciához, hiszen ápolni kell a kapcsolatokat az idegen országokkal. Az Elit tagjai rendeznek két fogadást is, ahol vendégül látják az Olaszokat és a Németeket és ez elég jól sül America számára.

Egy másik próba, ahol egy az állam javára váló tervjavaslattal kell előhozakodni viszont katasztrófába fullad. Kitör a botrány, mert America olyan javaslatot tesz, ami Maxon apját, a királyt teljesen felbosszantja.

Nem telik eseménytelenül az második rész. Emellett még mindig itt vannak az előző kötetből megismert lázadók (tudjátok északiak, és déliek külön csoportra bontva), akik támadásaikkal bombázzák a Palotát, ahol a lányok és a királyi család lakik.

Egyszer annyira közel kerülnek, hogy America élete nem sokon múlik. Az erdőbe szaladva menekül meg, ahol a lázadókkal "közelebbi" kapcsolatba kerül. Ez elég érdekesre sikerül, nem is spoilerezek, mert ezt el kell olvasni. Választ ad jó pár kérdésre, de még mindig nem magyaráz meg mindent.

Gregory Illéá alapítóját is meg lehet ismerni a titkos naplójából, amit America Maxon segítségével szerez be a tiltott és elrejtett könyvek könyvtárából ajándékként. Ez is fellibbent pár érdekességet, és továbbá ebben az olvasmányban talál rá a lány a Halloween ünnepre, aminek megszervezését megkapja a Hercegtől, így a lányok részt vehetnek egy igazi Mindenszentek napi bálon is, ahol jelmezbe öltözhetnek. A Palotában történik a bál utáni napon a könyv legdurvább eseménye is, amikor is előkerülnek a fekete ruhák (nem temetés lesz, de nem sokon múlik). Ez elég meglepő fordulatot hoz a történetbe, de később kiderül az ügy háttere, így erre legalább kapunk választ.

A mondatnak ezernyi befejezése tükröződött Aspen szemében, s mindegyiknek hozzám volt köze. Azt láttam benne, hogy még mindig vár rám. Hogy jobban ismer bárki másnál. Hogy egyformák vagyunk. Hogy a két palotában töltött hónap nem teszi semmissé a megelőző két évet. Hogy nem számít, mi történik, Aspen mindig ott lesz nekem.

Mert hiába tartok a második résznél, még mindig baromi sok kérdés van, ami nincs letisztázva. Mit akarnak a lázadók? Miért keresik a könyveket? Milyen szándékai vannak Aspennek? Maxon apja mitől ilyen idegbeteg? Mi történik Marlee-vel? Ki lesz igazi szövetségese a lányok közül Americának?


Persze a regény elég sok szerelmes pillanatot tartalmaz America vs Maxon /  America vs Aspen között így kimondhatjuk, hogy ez Elit megint egy nonstop őrlődés a lány számára. Kit válasszon? Ki lenne jobb férj? Kivel élhetne boldogabban? Ha Maxont választja képes lesz uralkodni? Ha Aspennel marad, hogy fognak élni, üldözik majd őket, vagy megbüntetik ha kiderül a viszonyuk?

Döntenem kellett. Aspen vagy Maxon.
De hogyan is választhatnék, amikor mindkét lehetőség annyira jó volt? Hogyan hozhatnék olyan döntést, ami elpusztítaná énem egy darabját? Azzal nyugtattam magam, hogy még van időm. Még mindig van idő.
Szóval America még mindig döntésképtelen, de hát így nem lenne harmadik rész, amit én speciel már nagyon várok úgyhogy ez cseppet sem zavart. Vekengjen csak oldalanként, meg őrlődjön, egyszer úgyis eljön a harmadik regény, ahol kiderül (remélem!) kit választ Maxon és hogy alakul majd a lányok sorsa.

Értékelés: 5/4.5

Oldalszám: 356
Kiadó: GABO

A Párválasztó #1-hez képest a 2. részben több hullámzó érzelem van America részéről és végre Maxont is jobban meg lehet ismerni, és az ő döntéseinek miértjét is. Aspen nem volt szimpatikus, egyre jobban zavar, mert szerintem a szándékai nem (biztos hogy) jók, míg Maxont jobban megértem, mert ő legalább kerek-perec kimondja a dolgokat. Egy kicsit a végén meg is sajnáltam a herceget, mert.... Jó, ehhez el kell olvasnotok :)

Egy szó mint száz, Kiera Cass még mindig tudja, hogy hogyan fejezze be úgy az éppen aktuális regényét, hogy fenn tudja tartani azt az állapotot, ami után epekedve várom a következő részt. Nem tudom mi okozza ezt az élményt, mert se az első, se a második rész nem egy vérre menő folytatásos krimi. Csak némi szerelem van benne, egy kis izgalom, meg egy érdekes verseny, és pár olyan karakter, akik változnak, fejlődnek, éreznek és ki is mondják azokat.



+ Szerencsére a Párválasztó első része, és az Elit is megvásárolható már e-könyvben, így te is átélheted America vívódásait elektronikus formában. A KÖNYVEKET A DIBOOK OLDALÁN TALÁLOD! 


Papírkönyvben 15%-os kedvezménnyel innen megrendelheted! 



A harmadik rész, The One névvel érkezik majd, és hát ugye milyen szép? Olyan mintha Americán (vagyis az őt megszemélyesítő modellen) egy esküvői ruha lenne. Awwww! És megint van "Így készült a borító" videó is!



Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe