Jövőre érkezik a félelmetes ufós scifi-horror

10:08:00 AM

Előzőleg összeszedtem egy filmes postot ITT, abban is feltűnt egy idegen élőlényes film, akik megszállják az emberi testeket az utópisztikus jövőben.

Most újabb film készült el, hasonló témában, bár ez sokkal inkább felnőtt film lesz, valószínűleg korhatárral és több erőszakkal, szexszel és paráztatással.

Azt hiszem, hogy 2014-ben be is mutatják Michel Faber A felszín alatt című regényéből készült filmet Scarlett Johansson főszereplésével. A trailer tök nyomasztó, ellenben én nagyon kíváncsi vagyok a könyvre. Hamarosan be is szerzem majd, mert nagyon érdekel.

Kiadó: GABO Kiadó
Oldalszám: 288

A könyv fülszövege:
Isserley, aki egy másik világból érkezett földünkre néhány társával, fáradhatatlanul járja Skócia útjait, „megfelelő” stopposokra vadászva. Faber lépésről lépésre bontja ki a jellemeket, a helyzetet, s mire teljes képet kapunk Isserleyről, már el is pusztult. A stopposok kidolgozott, tipikusnak nevezhető jellemek, pszichológiailag megalapozott önálló kis történetet képvisel mindegyik. A Felszín alatt nem igazán horror, nem igazán sci-fi, mégis mind a kettő. Örök irodalmi témát fejt ki: az emberi lét paradoxonját. Felveti a kérdést, mi is teszi igazán emberré az embert? Attól vagyunk emberek, hogy embernek nevezzük magunkat? Vagy attól, hogy le tudunk győzni más fajokat? Attól, hogy otthont teremtünk magunknak? Vagy attól, hogy a természet gyermekei maradunk? Esetleg attól, hogy kommunikálunk? Ezek alapján sem a földi emberek, sem a regényben szereplő idegen, magukat embernek nevező lények nem felelnek meg igazán az ember-képnek: egyik sem „emberebb” a másiknál. Az idegenek társadalma felsőbbrendűnek tartja magát, lenézi az embereket (akiket vodseleknek neveznek), ugyanakkor az ő társadalmuk a legszörnyűbb, legigazságtalanabb társadalmi berendezkedés.

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe