Sophie Kinsella - A pöttöm boltkóros

10:32:00 PM

Sophie Kinsella: A pöttöm boltkóros

 Még sosem jártam egyfontos boltban, de biztosan jók. Kezdjük ott, hogy minden egy gubába kerül. 
- Drágám ennyire nem vagyunk szegények - csókol homlokon Luke. - De mi úgy spórolhatnánk a legkönnyebben, ha engem kérdezel, ha néhány ruhát nem csak egyszer vennéd fel. 
Már megint.
- Én igenis hordom őket többször is! - feleltem ingerülten. - Mindig túlzol...
- Hányszor volt rajtad az a piros gombos kardigán? - kérdezi ártatlanul. 
- Én... azt..... - akadoztam 

A boltkóros sorozat számomra első (a sorozatban azonban második) részét (Egy boltkóros naplója) imádtam.  Gyorsan kiolvastam és aztán ugyanilyen gyorsasággal szereztem be a sorozat többi részét is. A Pánik a plázában-t szintén imádtam, a Boltkóros férjhez megy is tetszett, de aztán jött a Kelly Kiadó fiaskója, hogy megjelentette a kötet második részét (A boltkóros és testvére) a negyedik után, ami így nem igazán illeszkedett a folytatás közé hiszen régebbi. Nem is igazán voltam oda a könyvért, de kiolvastam. Már a férjhez menős részben is volt egy halom túlzó rész, meg hiszti a főszereplő Becky részéről, ami zavart, ez a Boltkóros babát vár részben csak tobzódott. Pihentettem egy kicsit a sorozatot, de a Könyvudvarban szembe jött A pöttöm boltkóros és nem hagytam ott. És akkor el is érkeztünk a sorozat befejő darabjához.




Becky még mindig sokat költ ruhára, közben férjével Luke-kal házat szeretnének vásárolni, hogy elköltözzenek Becky szüleitől. Közös kislányuk Minnie több mint 1 éves és Becky rajta éli a vásárlás mániát, miután fogadást köt, hogy addig nem vásárol, amíg minden ruháját fel nem veszi legalább egyszer!

Kemény megvonás ez a nőnek, hiszen naponta tudna valamit venni magának. Ruha vásárlás helyett a lányára költ, aki egy akaratos elkényeztetett kis fruska a regényben. Persze Becky szerint csak tudja mit akar (Gucci kis csizmát és Valentino gyerekruhát - nahhhh persze!) a férj Luke szerint a problémát kezelni kell. Hívnak gyerekdadust, akivel akad majd egy-két vicces jelenet. Miközben birkóznak a gyerekkel, hogy egye meg a répát, addig Becky őrült ötletet eszel ki. Puccos meglepetés születésnapi partit szervez Luke-nak. Talán így próbálja elterelni a figyelmét arról, hogy nem vásárolhat?

Már egész hozzászoktam ahhoz, hogy Minnie-nek zsebpénze van. Még hathónapnyi előleget elköltött a Bambino kiárusításon, és vett egy isteni, félárú, csillogó gumicsizmát. Ráadásul a pénzügyi tervezést is megtanítom neki, mert mindent leírok a könyvbe.

Közben beüt a pénzügyi válság, mindenki spórolt és a főszereplőnk is megígéri, hogy nem vásárol semmit, amíg mindent fel nem vett.  De hogy lehet pénz nélkül puccos partit csapni? Hahhh! Ilyen csak a mesében van! Ez még az elszánt és kitartó (egyébként ez talán az egyetlen pozitív tulajdonsága Beckynek a könyvben) nőnek sem sikerül. Közben Luke igazi anyja felveszi a kapcsolatot Beckyvel, mert szeretné megismerni unokáját Minnie-t. A hűvös nő szívét meglágyítja a kislány és végül a nagymama segít Becky-nek a szülinapi buli megszervezésében, amiről egyébként kb az egész ország tud a sok bénázás miatt. A nagymama és Becky és Minnie kapcsolata az egyedüli tanulságos a történetben.

Néhány jelenet vicces volt (Minnie és a répa evés, a költöztető céges autósüldözés) de inkább éreztem azt, hogy erőltetett a regény. Míg az ország pénzügyi gondokban vergődik, addig Becky simán elkölt Minnie 21 születésnapi ruhájára ezer fontokat. Plusz a nő munkahelyén (személyes vásárlási tanácsadó) simán kijátssza a főnökét, és úgy adja el a válságban a vásárlást, mint egy titkos ügynök. Ez nem volt pozitív.

És az sem, hogy elvileg a gyerekről kéne szólnia a regénynek, de szegény Minnie nem igazán kerül előtérbe egy-két jelenet kivételével. Nem csodálom, hogy a mindig vásárló anya kislányanak első szavai a Visa, Gucci és a leértékelés voltak. 



Értékelés: 5/2

Összességében gyorsan végigolvasható könyv, de néha inkább kínosan vicces, mintsem könnyed és szórakoztató. Sajnos (vagy hallelujah) Sophie Kinsella nem folytatja a sorozatot azt hiszem és inkább új könyveket ír helyette. Nem is nagyon tudok többet mondani A pöttöm boltkórosról. Aki szerette és végigküzdötte Becky-vel a az előző éveket az biztos elolvassa ezt is, aki nem is tudja miről van szó, ne ezzel kezdje mert nem annyira vicces, mint a többi része a sorozatnak.



Kiadó: Kelly Kiadó
Oldalszám: 382
Az írónő weboldala

+ Én kíváncsi lettem Sophie Kinsella Mézeshetek címmel kiadott könyvére, amire a Libri csapott le a Kelly helyett. Új kiadó jobban seper majd? Ha már Kinsella, nemrég szereztem be a Tudsz titkot tartani című könyvét a Rukkoláról.

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe