Tasmina Perry - Divatdiktátorok

9:37:00 PM

– Ruhák? – kérdezte gőgösen. – Ez a biznisz nem a ruhákról szól Emma. A ruhák arra valók, hogy melegen tartsanak. Ez a biznisz a divatról szól, a divat pedig egy nyelv, egy életstílus, egy hatalmas milliárdos globális jelenség. - Megfordult, és egy magasított derekú nadrágban parádézó nőre mutatott az udvar túloldalán. - A divat annak a Balenciaga-szabásnak a zsenialitása. A divat az érzés, amelyet a nadrág ad ennek a nőnek, amikor felöltözik, és az ízlés és kifinomultság kinyilatkoztatása, amit mások látnak benne, amikor figyelik, ahogy tovalibben.


A tavalyi várólista csökkentésem elmaradásait próbálom behozni, úgyhogy gyorsan sort kerítek a december végi Tasmina Perry könyvre is. Olvastam már az írónőtől több regényt, bár csak az Apuci lányairól keletkezett post (ITT), de sejtettem, hogy Perry nem fog csalódást okozni. És nem is okozott! 800 oldalnál is hosszabb könyvről van szó, féltem tőle, hogy ez majd jól kifog azzal, hogy december 31-ig letudjam az olvasmányaim, de nagyon gyorsan haladtam vele.

A Divatdiktátorok két főszereplője Cassandra Grand, aki a Rive angol divatmagazin főszerkesztője és Emma Bailey, akire a híres Milford régi múltra visszatekintő táskagyár szakad a nyakába. Cassandra és Emma unokatestvérek, és a könyv elején bepillantást nyerhetünk múltjuk kis szeletébe. A 7 éves Emma könyvmolyként olvasgat Saul nagybácsikájuk medencéje mellett, míg a 12 éves Cassandra körmét lakkozva szeretne inkább a parti forgatagához csatlakozni. A két kislány teljesen ellentéte egymásnak és 23 év elteltével, mikor újra találkoznak Saul bácsikájuk temetésének a másság még jobban szemtűnő. A szürke kisegér Emma New Yorkban egy pénzügyi vállalatnál építi karrierjét, míg Cassandra divatos és tökéletesre vasalt kosztümben parádézik Londonban a legnagyobb divatházak kifutóit vizslatók első sorában ülve. 

Most, hogy Saul nagybácsi az örök vadászmezőkön kergeti az afrikai vadállatokat a temetés utáni végrendelet kihirdetés az egész családnak tartogat meglepetést. 

Emma kapja a Milford divatcéget, míg Cassandra csak egy kis birtokot. Roger, a Milford eddig kreatív igazgatója, aki magának szerette volna megkaparintani a céget nagyon dühös, hogy Saul kisemmizte. Emma az elején még nem akar beleszállni a cégvezetésbe, hiszen semmit sem ért az egészhez, de a pénzéhes és aljas családtagok hiénaként tépnék szét apró darabokra a régi múltra visszanyúló táskabirodalmat, ha lenne rá módjuk. És Emma nem hagyja, hogy legyen. 



Értékelés: 5/4

814 oldal tömény bulvár regény rengeteg kavarással, ármánykodással, szexszel mindezt megkörítve iszonyat sok divattal. Aki szerette bármelyik Tasmina Perry regényt remek szórakozás lesz ez a regény is. Rengeteg érdekes dolgot lehet megtudni egy nemzetközi divatlap szerkesztéséről, a munka mellé járó ajándékokról, az exkluzív divatbemutatókról, a divathetekről, a sajtó eseményekről. Emma révén betekintést nyerhetünk egy haldokló régi hagyományokra visszanyúló kézzel készült táskabirodalom újraépítésébe és az üzletvezetés nehézségeire. Mindezek mellett mind Cassandra és Emma személyisége is tartogat nagyon sok meglepetést. 

Cassandra viszonya a lányával, a Rive szerkesztőjével Giles-szal vagy az önmagát teljesen felőrlő csatája sok fura dolgot tartogat a könyv utolsó oldalain is. Emma Bailey a szemünk előtt válik unalmas pénzügyi tanácsadóból vérbeli divatmániás tárgyalóképes profivá. Míg Cassandra ellenséges karakter (de a végére megszerethetővé válik) addig Emma kedves, de naiv áldozat a végére szerencsére kikupálódik. És persze fény derül a legfontosabb kérdésre közben: Ki akarja megölni Emmát a Milford sikeres új igazgatóját is. Persze nem árulom el, hogy kiről van szó, de elég jól kavarja a szálakat Tasmina Perry, hogy ne jöjjünk rá rögtön kiről is van szó! 


Oldalszám: 814 oldal
Kiadó: Ulpiusház

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe