Sophie Kinsella - Egy boltkóros naplója

8:15:00 PM


"Nyugodj már le, szólok magamra. Semmi pánik, el kell olvasni minden egyes tételt lassan, egymás után. Mély lélegzetet veszek, nyugalmat erőltetek magamra, és kezdem:
WH Smint (hát ez rendben, papíráru mindenkinek kell)
Boots (dettó) (...........)
Blúzeum (az az uncsi fehér ing, de le volt árazva)
Millets... Itt megtorpanok. Millets? Soha sem jártak a Milletsbe. Mi a fenét kereshettem én a Milletsben? Bambán meredek az egyenlegre, agyam ezerrel kattog..mikor hirtelen világosság gyúl bennem. Persze. Hát ez az! Valaki használta a kártyámat. Jézusatyám! Én, Rebecca Bloowood bűncselekmény áldozata lettem."
Amit a neten találtam a könyvről a Bookline oldalán itt:

Kell egy kis kölcsön,hogy nyugodtan költsön…. Volt már olyan, hogy a hiteledet egy másikból fizetted ki? Sikerült már valaha meggyőznöd magad, hogy ha akciós terméket veszel, azzal tulajdonképpen pénzt keresel? Felvidít egy új cucc, ha rossz kedved van? Igen? Akkor te is boltkóros vagy! Akárcsak Becky Bloomwood, aki képtelen ellenállni a boltok csábításának, és csak vásárol, vásárol, vásárol. A sors iróniája, hogy miközben vásárlási mániája következtében egyre nőnek az adósságai, Becky valójában pénzügyi újságíró, és főállásban a Sikeres Megtakarítások nevű magazin olvasóit próbálja megtanítani a spórolós életre. Szinte minden napra van egy remek ötlete, sőt tudja a tökéletes receptet is: költs kevesebbet, keress többet! De az elméletet sehogy sem sikerül átültetnie a gyakorlatba. Egyre nyomasztóbb pénzzavarából egyre komolyabb költekezéssel igyekszik kimászni. A banktól érkező fizetési felszólításokra újabb vásárlásokkal felel. A helyzet már-már katasztrófával fenyeget … Vajon sikerül Beckynek úrrá lennie szenvedélyén? Abba tudja hagyni a vásárlást,mielőtt végleg összecsapnak a feje felett a hullámok? És legfőképp: létezik olyan férfi, aki mindezzel együtt szeretni tudja? Sophie Kinsella korunk egyik népbetegségéről írt fergeteges humorú könyvet, amelyben rámutat a fogyasztói társadalom visszásságaira. Az Egy boltkóros naplója olvasók millióit nevettette már meg világszerte. A regényből nagy sikerű film is készült, amelyet hamarosan a hazai mozikban is bemutatnak.

Az én szubjektív véleményem a könyvről:

Tündi barátnőmtől már sok jót hallottam Sophie Kinsella regényeiről, és erről a könyvről is ő mesélt nekem. Amikor karácsony előtt a Könyvudvar nevű helyen jártam (amit azóta is áldok) ráleltem erre a könyvre kemény 490 forintért és meg is vettem gyorsan.

És jó befektetésnek bizonyosult, mert a vizsgaidőszak és a karácsonyi jövés menés közben is gyorsan kiolvastam és minden lapját élveztem. Iszonyat sokat nevettem miközben olvastam Rebecca sztoriját mert néhány részben magamra ismertem. Tetszett az egész sztori, és olyan poénok vannak benne, hogy néha sírva röhögtem. Amikor a konyhában olvastam anyu néha megkérdezte hogy mi ilyen vicces mint nevetek meg mosolygok annyit olvasás közben.

Rebeccáról azt kell tudni, hogy egy vásárlásfüggő csaj, és folyton lemeríti a hitelkártyáit, és újabb és újabb hazugságokba keveredik, és ettől válik viccessé a könyv. A fejezetek közé beiktatott banki értesítők, és Becky jegyzeteit is érdemes megemlíteni valami fenomálisak!

A könyv első itthon kiadásáról felül ott van a borító. A 2009-ben a mozikba kerülő adaptációból készült egy másik borító is (és persze egy mérhetetlenül drága újrakiadás is egyúttal) A filmet is nagyon szerettem, de az kevésbé vicces mint a könyv (viszont a ruhák nagyon tetszettek benne, és az zene is ütős volt)

Aki imádja a divatot a vásárlást és a vicces néhol romantikus sztorikat vesse rá magát a könyvre, tényleg jó befektetés egy felhőtlen olvasási élményre :)

ÉRTÉKELÉS: 5/5

Adatok a könyvről még:
Oldalszám: 326
Kiadó: Kelly Kiadó



Ez az újabb borító kiadása. Szebb színesebb mint az eredeti de nekem az akkor is örök kedvenc marad.

A sorozat további kötete még: Pánik a plázában, Boltkóros férjhez megy, Boltkóros babát vár.

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe