Libor Anita - Valuska László - Szakíts ha bírsz!

7:23:00 PM

Bassza meg, hát mi a fasz van
itt, a nőknek vagy pasijuk van,
vagy elutaznak fél évekre, vagy
idegbetegek, vagy túl fiatalok,
vagy buták, vagy rondák, vagy
ridegek, vagy szerelmesek, vagy
rohadt ki kurvák, elegem van
az összes kibaszott postaládá-
ból, megőrülök, esküszöm, hogy
megőrülök ettől az egésztől!
( Beregi Tamás : Egyetleneim)

Ezt a találtam a neten a könyvről a Libri oldalán ITT :

Két fiatal újságíró (stílszerűen egy fiú és egy lány) 2007. júniusában elindított egy blogot, melyben először saját szakításaik történetét közölték, később azonban olyan népszerű lett, hogy azóta ezrek látogatják és osztják meg rajta mindenkivel saját sztorijukat. Most pedig az első szakítós blogból szakítós könyv lett, ami azért praktikus, mert bárhova magunkkal vihetjük, és mert a blog bőséges kínálatával szemben (amire csúnyán rá lehet kattanni a függőség szintjéig) itt a legjobb/ legviccesebb/ legdurvább sztorikat válogatták össze a bloggazdák.

De persze azért folyt. köv. a http://szakitshabirsz.blog.hu-n - ahol a mottó továbbra is: „értékellek, mint embert, de nem estem irántad szerelembe”.

Néhány jó tanács a szerzőktől:

1. Rondákkal és szépekkel, ne ismerkedjünk, teljesen felesleges.
2. Ha rossz a szex, vagy nemi betegséget kaptunk a párunktól, azonnal lapát.
3. A TÁVKAPCSOLAT SZIGORÚAN TILOS.
4. Olcsó Jánosokhoz hozzá se kezdjünk, és a kőgazdagokat is igyekezzük elkerülni.
5. Ha a kiszemelt az öt világvallás, vagy a Magyarországon bejegyzett kisebb egyházak követője, azonnal szakítsunk.
6. Ha nem ugyanazok a számok/könyvek/filmek tetszenek, váljunk meg a kiszemelttől.
7. Gimnáziumban, kollégiumban, egyetemen egyáltalán nem szedünk fel senkit.
8. A munkahelyünkön egyáltalán ne randizgassunk.
9. Igyekezzük figyelmen kívül hagyni a választott családját, és a magunkét is rejtegessük.
10. INTERNETEN ISMERKEDNI SZIGORÚAN TILOS

2007. júniusában egy kicsit elegünk lett, ezért a durva szakításainkat megírtuk egy blogra, hadd röhögjön mindenki. Kiderült, ez még soha senkinek nem jutott eszébe, pedig a szakítás az életnek legalább olyan fontos, sajnos vagy szerencsére mindenkit érintő fordulópontja, mint a születés vagy a halál. Dőlnek a levelek, dőlnek a kommentek, ezrek látogatják az oldalt, hogy mások szakításairól olvassanak, vitázzanak, nevessenek, háborogjanak - szórakozzanak. Ez történetesen egy szakítóskönyv - nem kézikönyv, nem tanácsadókönyv, csak egy könyv, amelyben megosztjuk a blog egy éve alatt kapott történetekből szerzett tudásunkat a szakításról. Okosabbak nem lettünk, és garantáltan legalább ugyanannyiszor fogunk szakítani elolvasása után, mint előtt, de legalább már tudjuk, hogy minden szakításnál van fájdalmasabb és bénább. Úgyhogy maradjunk annyiban, hogy szakítani jó, hollári-hollári-hó.

Halálosan vicces szakítós szövegek a könyvből ( persze sztorival az igaziak )
- Szerintem odázzuk el azt a második randit, most nem igazán alkalmas, meg aztán... addig legalább megnő a hajad!
- Maradj már csöndben kicsit! A motorokat akarom hallgatni!
- Te tök kedves és rendes ember vagy. Meg különben is tök jó férj lennél, de inkább nem járnék veled, túl rendes ember vagy.
- Az az igazság, hogy most nyáron kerítést fogunk csinálni szüleimmel, ezért nem fér bele egy komoly kapcsolat az életembe!
- Értékellek mint embert, de nem estem irántad szerelembe.

Az én szubjektív véleményem a könyvről:

A könyvet a cégnél kaptam ajándékba már nem is tudom hogy kitől csak felhoztak az irodába 3 darabot és így nekem is jutott egy :) Pont akkor jött a könyv és az elolvasása amikor én is szakítottam a volt barátommal majdnem 6 és fél év után. Ezt a könyvet nem lehet egyszerűen jellemezni, olvasni kell és akkor megérti az ember hogy miről is van szó igazából. Ez blog meg a könyv olvasása egyfajta életérzés is egyben, mert MNK és MPG csak, hogy ezt úgyis az érti aki elolvassa. Nekem sokat segített, a sztorik, másik vicces és olyan megdöbbentő szakítós sztorijai.


Régen is olvastam a szakítósblogot mert jó röhögni a hülye szakítós sztorikon, és ez sokszor átjön a könyvből is. Annyi ember van aki szakít vagy akikkel hülye indokkal szakítanak vele, hogy nem igaz! És ez egy könyvben most benne is van! Néha durva sztorik is belekerültek, fájdalmas és tragédiával végződő szakítások de a legtöbb ember azóta biztos, hogy megtalálta a boldogságát :) Élmény ez a válogatás, és jó volt olvasni mások sztorijait!! Csak ajánlani tudom a szakítás előtt / után álló lányoknak és fiúknak, mert már biztos mindenkivel szakítottak, vagy ő szakított mással. Tanulságos mese, néhol túlzottan is nagyotmondó, de életszagú azért.


ÉRTÉKELÉS: 5/4

Adatok a könyvről még:

Ekkor kezdtem el olvasni: 2008.09.26.
Ekkor tettem le végleg: 2008. 10.08.

Oldalszám: 336
Kiadó: Konkrét Könyvek KFT

A blogot pedig a képre kattintva követheted nyomon

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe