Plum Sykes - New York hercegnői

10:09:00 PM


Szóval a történet egy lányról szól akinek a neve nem derült ki de nevezzük Kim-nek jobb nem jut eszembe (bár lehet hogy csak elkerülte a figyelmemet valahol :)) Kim és az ő mindenképpen előkelő de néha cikis néhol örömteli és nagyon romantikus életéről szól tehát a könyv, vagyis nem főként róla, ő mint mesélő vesz részt a sztoriban és dokumentál mindent mint a legnagyobb pletykaforrás NY-ban :)


Plum Sykes - New York hercegnői

Kiadó

Ulpius Ház, 2008

Oldalszám

370

Fordító

Vándor Judit

Önálló történet


Fülszöveg

Manhattan, partizás a toronyházak tetőteraszán, jóképű és gazdag pasik, szemtelenül drága ékszerek, falatnyi exkluzív ruhák, és Hollywood sztárjai az ágyban… egy hétköznap New York hercegnőinek életéből.

Néha azért velük is megtörténik… hogy a pasi csúnyán lelép…

Ami ezután következik, az cseppet sem illik a gazdagok és szépek álomvilágába. A mama szemrehányó telefonjai, tabletták, öngyilkossági kísérlet, nős olasz grófok és kétszínű playboyok; hogy lesz az egykori „hercegnőből” elhasznált divatcikk… Tényleg lehetetlen a fények városában igaz szerelmet találni?

A New Yorkban élő Plum Sykes a Vogue magazin film- és divatkritikusa, aki oxfordi neveltetése ellenére mindent kipróbált, ami illetlen, erkölcstelen, vagy árt az egészségnek. A divat- és filmvilág kulisszáit hasogató regényei rendre felkerülnek számos ország sikerlistájára.

A sztori Kim legjobb barátnőjéről Julie-ról szól, aki egy milliomos szőke szépségipari mágnás örököse aki 13 naponta szőkítette a haját hogy gyönyörű lenszőke szépség legyen . Hisz ő a trendi lány New Yorkban akiért döglenek a pasik és irigyek a csajok. Amolyan Paris Hilton, igazi hercegkisasszony, hisztikkel és mérhetetlen vagyonnal. Haláli fazon, a legjobb beszólásai vannak, és mindent megtehet. Naponta váltogatja a pasijait, egyszerre 2-vel is kavar, mindeközben a tökéletes LEGJOBB FÉRJET ( LF-t ) keresi. Egy ilyen LF kereső partin hozza össze a sors Kim-et Zach-kel aki elvileg Julienak nézett ki. Összejönnek és totál egymásba szeretnek a fotóssal és Zach el is jegyzi őt egy nap, amin Julie totálisan kiakad hiszen az igazi és egyetlen menyasszony jelölt sem lehet a közvetlen közelében mindenki csak utána házasodhat. De Kim boldog Zach-kel de aztán a pasi egy nap faképnél hagyja és aztán csak olyan pasikat sodor az életében a sors akik kihasználják és hazudnak neki.

Julie párhuzamosan 2 pasival is randizik, Charlie-val és Todd-al de Kim totál kiborul mert körülötte mindenki boldogságban úszik így öngyilkos lesz de amilyen szerencsétlen elrontja :)
Párizsba utazik Julie-val és Charlie-val és ott kattan be hogy jobb lenne az élet nélküle mert szerencsétlen, Zach lelépett, és valószínűleg mással van helyette...Mindent előre megtervez, Manolo Blahnik cipőt húz és szállodai köntöst vesz fel, és bekap jó sok sok gyógyszert de csak bealszik. Charlie talál rá és segít rajta, aztán a fiú gyorsan eltűnik. A sors még aznap este összehozza az 1. gázos pasival aki, egy gazdag de férjes playboy akinek a felesége van, és 3 gyereke, aztán egy válófélben lévő pasi vágja át szegény Kim-et a palánkon elég csúnyán egy nyaralás alkalmával. De Charlie valahogy mindig megjelenik és segít neki, néha kölcsönösen gyűlölik egymást, de hát ő Julie egyik pasija így Kim rá sem néz. Eközben édesanyja folyamatosan zaklatja hogy miért nem megy férjhez a szomszédjukban lakó grófhoz mert ő LF. Kim szülei ugyanis Angliában laknak és idegesítően bénák, főleg az anyuka kínozza a férjkereséssel és a gróffal halálra. A sztori végkimenetele nagyon fordulatos és izgis lesz és azt is elárom hogy happy end lesz :) Julie megtalálja a tökéletes LF-et, egy olyan helyen ahol sosem kereste volna és Kim is boldog lesz de hogy kivel az titok bár én már az elején sejtettem hogy végül ki is lesz az a titokzatos pasi akivel végül minden okés lesz :)

"Mielőtt elmesélném a Miminél hallott összes pletyót, elmondanék magamról néhány fontos dolgot.
1. Esetenként folyékonyan beszélek franciául. Igazi erősségem a moi és a trés, úgy gondolom ennél többre egy lánynak nincs is szükséges (...)
3. Toleráns vagyok. Ha egy lány a tavalyi Manolo Blahnik-tűsarkút visel, nem mondom azonnal, hogy nem barátkozom vele, nem húzom ki azonnal a barátok listájáról. (...)
4. Józan ész. Na, ebben profi vagyok. Az embernek fel kell ismernie az olyan napokat, amikor feleslegesen festi ki magát."


Értékelés: 5/4

Fordulatos regény, szuper szövegekkel és iszonyat mennyiségű divattal. NY elit világa ugyanis jótékonysági bálokból, partikból, divatbemutatókból, filmpremierekről szól és rengeteg sztárról, akik imádják Zac Posen, Versace, Louis Vuitton, Calvin Klein ruháit, a szép cipőket és a szuper táskákat nah meg a drága ékzsereket. A sztárokat is felvonultató könyv így van benne jócskán olvasnivaló erről a pompás de néha kegyetlen életről, a fogyókúrákról, elvonókról és depressziós elhagyott és kihasznált színésznőkről, és szétzihált modellekről.

Annak ajánlom aki divat fan ill. bírja a pletykákat, kavarásokat, a romantikát és egy kis humort az nem fog csalódni szerintem :) Engem amúgy is nagyon vonz a botrányhősnők érdekes néhol mesés néhol gázos élete. Nah ez a könyv totálisan kielégíti ezeket az igényeket! Nekem nagyon tetszett úgyhogy várom a következő könyvet Plum Sykes-től


Ekkor kezdtem el olvasni: 2008.07.19
Ekkora tettem le végleg : 2008.07.23

Érdekelne, hogy miért nem jelent meg ettől az írónőtől magyarul a következő könyve. Miért nem éri meg lefordítani?
Ezt a képet találtam Plum Sykes-ről aki nagyon trendi írónő, itt éppen Oscar de La Renta ruhát hord. OMG!

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe