Halloween Booktag

12:37:00 PM



Üdvözlet minden szellemnek, vámpírnak, vérfarkasnak, boszorkánynak, és az összes egyéb entitásnak a Blogturné Klub borzongatóan jó Halloween turnéján! Nem tudod mit csinálj Halloweenkor? Tarts velünk, segítünk kitalálni! Kövesd az egész napos turnénkat, mely során szuper könyveket, filmeket, finomságokat és egyéb kreatív ötleteket ajánlunk, hogy az év legborzongatóbb ünnepe valóban szuperül sikerüljön. Inspirálódj, játssz, és legyél Te négy nyertesünk egyike! 

Bár mondani szokták, hogy Magyarországon nincs Halloween, én azért egy kicsit vitatkoznék ezzel. A Halloween ünnepét simán lehet itthon is ünnepelni, főleg azoknak, akik kicsit nyitottak a misztikus, különleges történetekre, és világokra. Mint tudjátok és nagyon szeretem a boszorkányos és misztikus könyveket, így nem kérdés, hogy amikor közeleg a Halloween, akkor én is szeretek félelmetes filmeket, és könyveket olvasni. 

A Blogturné Klubbal idén is megemlékezünk a Halloween-re, úgyhogy jöjjön egy ezzel kapcsolatos booktag, és a poszt végén nyereményjáték is vár, amivel izgalmas könyveket nyerhetsz. 

Lássuk a kérdéseket és az én válaszaimat :) 


1) Witching hour - Egy könyv, amelyben szellemek járnak


A leghíresebb szellemeket felvonultató könyvsorozat nálam a Harry Potter, amit nem kell bemutatni szerintem senkinek. A Roxfortban nyüzsögnek ugyanis a szellemek, akik kommunikálnak is a diákokkal, sőt! Minden roxforti háznak saját szelleme van, Féligfejnélküli Nick a Griffendél szelleme igencsak különleges történeteket oszt meg Harry-vel és barátaival a kötetek során. A szellemek átlátszó lebegő értelmes lények, de vannak köztük igencsak bosszantó példányok is a HP történetekben. Elég csak visszagondolni Hóborcra, aki gyakran tör borsot a diákok orra alá, de a tanárokat sem kíméli. 


A legemlékezetesebb szellemes főszereplős olvasmányom még a Vérbe öltözött Anna volt, ami egy gótikus romantikus történet egyben. Nem is mondok többet róla, akit érdekel a műfaj, az ránéz. 

2) Töklámpás - egy rémisztő könyv, ami miatt este féltél lekapcsolni a lámpát.


Bármelyik Stephen King a gyerekkoromból. A könyvtáras posztomban meséltem, hogy 10-12 évesen a könyvtárból anyukám részére kivettem pár King könyvet, de stikában én is elolvastam őket. Emlékszem, hogy az AZ borítóján lévő bohóctól rendesen rémálmaim voltak, de mindegyik általam olvasott King nagyon félelmetes volt gyerekként. 




Mostanság nem olvastam túlzottan félelmetes könyvet, de gondolkozom azon, hogy néhány King regényt újra előveszek (pl a Borzalmak városát), mert a borzongás mindig különleges élménnyel bír, de bevallom, felnőttként már jobban bírom mindezt. Most már nem igazán félek a könyves szörny(ű) karakterektől, a "sima" emberek által elkövetett szörnyűségekről jobban megvisel, ha olvasok. A legutóbbi ilyen élményem A szomszéd lány (Jack Ketchum) volt. Csak erős idegzetűeknek ajánlom, elképesztően felkavaró olvasmány. 





3) Zombiapokalipszis - Egy kellően vastag könyved, amivel akár egy (vagy több) zombival is végezni tudnál.


Azt hiszem a legvaskosabb könyvem a polcomon Carlos Ruiz Zafóntól a Lelkek labirintusa, ami ráadásul keményfedeles változatban van meg, úgyhogy eléggé gyilkos példány. Olvastam ennél hosszabb könyveket is már, de igyekszem ezeket e-könyvben beszerezni, mert elriaszt egy-egy vaskos kötet, és nehéz magammal vinni a BKV-zásra is.


810 oldalas monstrum



4) Bosszúállók - Nevezz meg öt könyves karaktert, akikkel cukorkagyűjtésre vagy rémisztgetésre indulnál Halloween estéjén!


Matthew Clairmont A boszorkányok elveszett könyvének vámpírjával szívesen indulnék rémisztgetésre, mert elég félelmetesen tud dirigálni az embernek, és mindig eléri, amit akar. Vagy pénzzel, vagy a kapcsolataival, vagy a kellő sármjával :) Meg hát vámpír, így meg tudja babonázni az embert, úgyhogy biztos sok csokit adna az, aki ajtót nyit neki. 




Magammal vinném még Cormoran Strike-ot, mert ő a legjobb detektív, aki bár néha eléggé morcos, de mindig kiokoskodja, hogy hogyan jusson információhoz, ami azért a legtöbb cukorka összegyűjtésénél is hasznos lehet. 




És aki biztos, hogy a sármjával megbabonázná a női ajtónyitókat és a legtöbb cukorkát bezsebelné magának (és persze nekem), ő Joshua Templeman a Gyűlölök és szeretek regény főhőse. 




Finlay Donovant is elvinném magammal, mert Elle Cosimano főhősnője nagyon szórakoztató, és kellemes társaság. Ráadásul ért a gyerekekhez is (a hullák eltüntetése mellett!), úgyhogy csak előnyömre vállna, ha ő is a táraságomban lenne. 




És hogy legyen még egy nő is a társaságban, velünk tarthatna még Mili kisasszony az Ambrózy báró esetei sorozatból, aki bár kívülről egy törékeny hölgynek tűnhet, de a kisasszony megállíthatatlan, főleg ha egy-egy bűntett felderítéséről van szó. 

5) Adsz vagy Kapsz - Milyen halloween-i jelmezben várnád a cukorka kéregetőket?


Csakis zombi jelmezben, mert az egyik kedvenc félelmetes karakterem a zombik. Könyvekben és filmekben is nagyon sok zombis sztorit olvastam már el, és hát zombinak sminkelni magam nem is annyira nehéz. 2013-ban egy halloweeni bulin meg is tettem :) 




6) Szellemház - Milyen rémisztő dekorációval látnád el a lakásod/házad környékét?


Sok-sok pókhálóval, világító tökökkel, és jöhetne néhány csontváz dísz is (pl egy rémisztő kopogtató), de tuti, hogy az előkertembe felállítanék egy sírt is, amiből egy rotható kéz nyúlik ki, és mozogna is. 

Biztos, hogy hasonló lenne a dekor, mint Jacko Thriller című klipjében a temetői jelenetnél.

 


+ bónusz kérdés, amit Pandalány olvas tett fel nekem 

Melyik az a könyv, amit egész egyszerűen nem mersz elolvasni, mert tudod, hogy mennyire félelmetes és ha mégis belekezdenél, az komfortzónából való kilépés lenne számodra?


Hm, ez egy jó kérdés, mert tényleg nem riasztanak el a félelmetes könyvek, de azért van néhány olyan olvasmány, amibe azért nem kezdtem még bele, mert attól félek, hogy depresszívvé tenne, és lelkileg nyomorítana meg. Nem szörnyek vagy félelmetes lények által elkövetett dolgok miatt, hanem emberek által tett dolgok miatt. Ilyen például  Camilla Läckberg Fjällbacka sorozata, ami elég sötét skandináv krimi, és úgy hallottam tele van sok kegyetlen gyilkossággal. 

Sokkal inkább parázom attól, hogy "normális emberek" kegyetlenségeket követnek el ártatlan emberekkel szemben, mintsem egy zombi megtámad valakit. Mert arról tudom, hogy nem valóságosak, de sajnos a szörnyű és kegyetlen emberek köztünk élnek, ráadásul néha úgy, hogy észre sem vesszük őket. 

Nyereményjáték


Mostani játékunk során rémisztően jó filmeket keresünk. Minden állomáson találtok egy képet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint az alapján megfejteni a mese vagy film címét és a megoldást beírni a rafflecopter megfelelő sorába. Amennyiben mindegyik állomást teljesítitek, esélyetek nyílik megnyerni a bloggereink által felajánlott nyeremények egyikét. 

Az én általam keresett filmrészlet: 





(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Bloggereink csak magyarországi címre postáznak.)



A turnéban résztvevő bloggerek:


Booktastic Boglinc - Halloween Playlist
Dreamworld - Gyors sütik

Olvasónapló - Halloween podcastek
Pandalány olvas 

Zakkan olvas

Fanni’s Library - Boszorkányos könyvajánló
Spirit Bliss Sárga könyves út - Fanartok

Függővég - Ijesztő filmajánló
Szaffi polca - Hidegrázós írók
Csak olvass! - Könyvjelzők
Utószó - (Nem)ijesztő filmajánló
Kelly & Lupi olvas - Halloween sminkek
Könyvvilág - Nem annyira borzongató könyvajánló
Könyv és más - Társasjáték ajánló

Hagyjatok! Olvasok! - Borzongató könyvek

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe