Sally Thorne - Gyűlölök és szeretek

9:27:00 PM



Lucy Hale és Austin Stowell főszereplésével film készült Sally Thorne sikerkönyvéből, a Gyűlölök és szeretekből, amit a magyar mozik is bemutattak. Az adaptáció örömére újra Gyűlölök és szeretek blogturnét tartunk, és ha szerencsés vagy, meg is nyerheted a kötet egy példányát a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából.

Sally Thorne - Gyűlölök és szeretek

Kiadó

Könyvmolyképző Kiadó, 2022

Oldalszám

440

Fordító

Benedek Dorottya

Önálló kötet


Fülszöveg

Nemezis ​(fn) 
 a) Ellenfél, rivális, akit képtelenség legyőzni 
 b) Valakinek a veszte 
 c) Joshua Templeman 

Lucy Hutton és Joshua Templeman ki nem állhatják egymást. Nem csupán ellenszenvesek egymásnak. Nem épp hogy csak megtűrik egymást. Hanem gyűlölik a másikat. Az sem okoz nekik problémát, hogy ki is mutassák az érzéseiket egy sor rituális, passzív-agresszív játékon keresztül az irodában, ahol egy kiadó társigazgatóinak asszisztenseiként egymással szemben ülve dolgoznak. Lucy nem érti Joshua karót nyelt, ideges, aggályoskodó hozzáállását a munkához. Joshua pedig egyértelműen nem tudja hova tenni Lucy hóbortos ruháit, különcségét és túlzott derűlátását. Most ugyanazért az előléptetésért versenyeznek, és elszánt küzdelmüket immár semmi sem fékezheti meg. Lucy nem hajlandó meghátrálni, annak ellenére sem, hogy legújabb játékuknak álmai munkája lehet az ára… Ám pont amikor a köztük lévő feszültség a tetőpontjához közeledik, Lucy rájön, hogy talán nem is utálja a férfit. És talán a férfi sem utálja őt. Vagy lehet, hogy ez is csak egy újabb játék?

A könyv, amire a film miatt figyeltem fel


Bevallom valahogy a radarom alatt maradt Sally Thorne Gyűlölök és szeretek című könyve, amikor megjelent 2020-ban. Azt láttam, hogy indult belőle blogturné, de nem volt érkezésem a könyvbe még beleolvasni sem. Az az év nagyjából amúgy is úgy ahogy volt kimaradt a koronavírus okozta sokk miatt. Az olvasásaim hektikusak voltak és inkább újraolvastam, mintsem az új könyvek között keresgéltem. Eltettem ezt a regényt a "majd amit egyszer elolvasok, ha sok időm lesz rá" fiókba, és tovább éltem a kis semmitmondó életem. 

A könyv eredeti borítúja 2020-ből. Nem annyira figyelemfelhívó ugye? 



Néhány hónapja azonban megláttam, hogy elkészült a könyvből a film változat, és megnézve a trailerét úgy voltam vele, hogy el kell olvassam a regényt, mert kíváncsi voltam a páros közötti kémiára, mert tetszett az előzetes. És milyen jól tettem! A Gyűlölök és szeretek a 2022-es évem egyik hatalmas meglepetése lett. Elképesztően jól szórakoztam rajta, és a regény visszaadta a hitem a romantikus/erotikus chick lit regények világában. 

Sally Thore regénye ugyanis vicces, és kellően jól adagolja az erotikus, romantikus vonalat, ami mellé tökéletes adalék volt az ellenségből lett szerelmespár, akit Lucy és Josh testesített meg. Pedig a történet tipikus limonádé is lehetett volna (biztos valakinek az is lesz), de a két munkahelyi versengő kolléga története nekem nagyon bejött. 

Lucy és Josh sikeresek a könyvkiadónál, ahol dolgoznak, ám utálják egymást. Josh és Lucy is maximalista, és ők a főnökeik jobb kezei. A kiadó, ahol Lucy dolgozik összeolvadt Joshék cégével, így a kissé felhők felett járó bölcsész könyvimádó szerkesztők kénytelenek voltak összebútorozni a számoknak élő komoly befektető vénával megáldott kiadó kollégáival. 

Ezt a két különböző világot képviseli a két főszereplő is. Az álmodozó és kissé hóbortos Lucy, aki törpfigurákat gyűjt, és Josh, aki élére vasalt ingeket hord a hét minden napján, de mindig megadott színkombináció szerint. 

Josh precíz, és törtető, Lucy határozott és maximalista, és természetesen amikor megnyílik egy új pozíció (a sikeres kiválasztott lesz a két összeolvadt könyvkiadó új társigazgatója) akkor a fiatalok között kialakul a versengés, hogy megszerezzék ezt az előrelépést. 

–  Miről fantáziálsz? Elég mocskos az arckifejezésed.
– Hogy megfojtalak. Puszta kézzel.


Lucy és Josh elhatározzák, hogy lenyomják egymást, mert kell nekik az előrelépés, de ezért nem riadnak vissza semmitől. Fogadást kötnek, hogy aki veszít, annak fel kell mondani és ki kell lépni a kiadótól. A tét tehát nagy, a két ősellenség pedig mindent megtesz, hogy nyerjen. 

A frenemy új szintre emelése 


A nyíltan egymásnak gonoszul beszólogató kollégák között viszont az utálkozás egy idő után átbillen egy ponton és kialakul a barátság, majd a vonzalom, amit az írónő tökéletesen lassan adagolt. Josh kellően szexi, és Lucy is be tudja vetni magát, ha arra kerül a sor, úgyhogy bőven volt a könyvben erotika. És esküszöm átjött a könyv lapjain, hogy ez a két szereplő a "gyűlölködés" mellett teljesen oda van a másikért. Persze, hogy ne legyen egyszerű a történet, húzódik a történetben egy titok, ami bár nem volt meglepetés, mégis érdekessé tette a dolgokat és még jobban meg lehetett érteni az egyik főszereplőnk motivációját. 

A karakterek nem voltak teljesen egysíkűek, a pedáns és kemény Joshua egy kedves és gondoskodó srácot rejt, Lucy pedig az aranyszíve mellett a végére azért megtanul nemet is mondani, és nem hagyja magát, hogy kihasználják a munkatársai a szívességeikkel. Sok apróságot megtudunk a két főszereplő gyerekkoráról, felnőttkori motivációikról a könyv olvasása során, még ha ezek el is vannak rejtve a csipkelődések, és a szópárbajok mellett. 

Eddig is szerettem az ellenségekből barátok (angolul frenemy = friends + enemy = barÁtok - angol szójáták) sztorikat, de a Gyűlölök és szeretek elég magasra tette a lécet. Bevallom nem számítottam, hogy ennyire magával ragad a történet, és 1,5 nap alatt átrágom magam a több mint 440 oldalon. 

Mondjuk ebben Sally Thorne-nak is volt szerepe, mert kellően húzta a regényt, és a csattanó nyilván csak a könyv legvégén derült ki, de megérte kitartani miatta, mert megérte a várakozást. 

Értékelés: 5/4.5 


Nehéz spoilerek nélkül írni a könyvről, mert ez olyasmi kategória, ami valakinek tetszik, valakinek nem, de érdemes egy próbát tenni vele, mert okozhat meglepetést a Gyűlölök és szeretek. Nyilván nem tökéletes alkotás, mert vannak benne kicsit bugyuta dolgok, és a valóságtól elrugaszkodott helyzetek / szivatások, de jó indulattal talán még életszerűnek is mondhatjuk a dolgokat, ráadásul a történetben nekem volt azért meglepetés is jó pár ponton. 

Persze a meglepetés faktorban az is benne lehet, hogy mostanság nem olvastam jó szerelmes sztorit (leszámítva 2020-ban A vikomt, aki engem szeretett regényt), így ez a történet rendesen megdobogtatta a szívemet. Rendesen drukkoltam Lucynak, hogy ne legyen már annyira kis buta és rájöjjön, hogy mit akar Josh, és annak is, hogy a férfi végre beadja a derekát a lánynak és megtörténjen köztük az a bizonyos dolog. 

Azóta szerencsére már a filmet is láttam, és bár nem könyvhű teljesen, de mégis szórakoztató élmény volt, mert a főszereplőket jól eltalálták. A Josh-t alakító színész nagyon kellemes látvány, Lucy-t alakító színésznő pedig illik a könyvbeli szereplőhöz, és mintha a kémiai is meg lett volna köztük. Viszont mindenképpen érdemes előbb a könyvet elolvasni, mert utána már csak ráadás lesz a film. Legalábbis nekem az volt. 



Sally Thorne feltette magát az "Írók, akikre figyelnem kell a jövőben" polcra, és biztos, hogy ha szeretnék a jövőben egy jó kis romantikus/erotikus könyvet olvasni, akkor elő fogom kapni ezt a regényt és újraolvasom, mert már most hiányoznak a szereplők és a csipkelődéseik. 

Bónusz: jó volt a könyvkiadók világában egy kicsit elmerülni, mert van a könyvben egy kis szakmázás is, ami minden könyvmolynak tetszeni fog azért :)

Vedd meg most!

Szerezd be a könyvet 20%-os kedvezménnyel a kiadótól.

 

Nyereményjáték


A Gyűlölök és szeretek az egyik legnépszerűbb chick-lit regény, a zsáner népszerű címeiből pedig megannyi adaptáció készült már. A mostani játékunk során minden állomáson egy-egy chick-lit adaptáció képét látjátok, a feladatotok, hogy beírjátok a címét a rafflecopter doboz megfelelő sorába.

Az én keresett adapcióm: 


(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)


a Rafflecopter giveaway 

A turnéban résztvevő bloggerek:

Kövess a Facebookon, és az Instagramon a több tartalomért 👈💗 Csatlakozz a #mutimitolvasol csoportomhoz, és mutasd meg te is, hogy mit olvasol éppen! 

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe