Catherine Rider - Csók New Yorkban

10:20:00 PM


A Menő Könyvek Kiadó gondozásában jelent meg Catherine Rider romantikus regénye, ami garantáltan meghozza a karácsonyi hangulatot! Charlotte és Anthony New York híres vagy éppen eldugott helyeit járva próbálják túltenni magukat szakításukon - ráadásul mindezt karácsony estéjén. Ha szeretnétek Ti is részese lenni ennek a szerelmes-hangulatos történetnek, tartsatok a turné 5 bloggerével, és játsszatok a könyvért!


Catherine Rider - Csók New Yorkban

Eredeti cím

Kiss Me in New York

Kiadó

Menő Könyvek

Oldalszám

340

Önálló történet


Fülszöveg

Senki nem szeretne karácsony este egy reptéren ragadni egy viharban. Charlotte és Anthony számára ez maga a katasztrófa. Charlotte hazafelé tart Angliába, miután egy szörnyű szakításnak köszönhetően élete legrosszabb félévén van túl. Anthonyt épp most dobta ki a barátnője, amikor a fiú meglepetésből kiment elé a reptérre. Hirtelen ötlettől vezérelve a két fiatal egy önsegítő könyv utasításait követve nekivág a városnak. Tedd túl magad az exeden 10 egyszerű lépésben! Ez a romantikus kaland mindenkit magával ragad, aki képes átérezni az Empire State Building tetején kavargó hópelyhek varázsát, és aki már valaha is elgondolkodott azon, hogy az igaz szerelem nem ott várja-e a check in pult túloldalán.

1 karácsony 

2 megtört szív 
10 egyszerű lépés 
24 óra


A könyv, amit megfilmesítve is bármikor megnéznék


Szögezzük le, hogy nem klisémentes Catherine Rider története, de mégis valahogy szívmelengető volt olvasni. Pedig az elején azt hittem, hogy megint kicsit félrenyúltam, mert döcögve indult a könyv, de aztán ahogy a két főszereplőnk rálel a reptéren a  Hogyan tedd túl magad az exeden 10 egyszerű lépésben? című könyvre utána beindul a sztori. Közben persze szépen lassan közelebb kerülnek egymáshoz és jobban megismerik önmagukat, és azt is, hogy milyen kapcsolatot keresnek, vagy éppen milyent ne.

Adva van két fiatal, Charlotte még csak 17 éves, végzős és azért van New Yorkban, hogy jobban felmérje, hogy milyen egyetemre megy majd, ha a következő szemeszterre New Yorkba költözik. Valami féle előkurzusra jár, és persze közben bepasizott, de Colin elég görény módon szakít vele pont karácsony előtt 2 héttel. Anthony a barátnőjét Mayát várja a reptéren, de hiába jött ki elé, a lány ott szakít vele karácsony előtt 1 nappal a reptéren, mert már másért dobog a szíve. Anthony és Charlotte a reptéren fut egymásba, raádásul egy könyvesboltban, ahol a lány lapozgatja a szakítás utáni tanácsokat adó könyvet. A két fiatal, ha már mindkettejükkel szakítottak eldöntik, hogy végigcsinálják a könyvet és itt beindul a kaland. Charlotte-nek úgyis van ideje, mert törölték a járatát, így van több mint 24 órája a hazautazása előtt. Anthony nem akar hazamenni Maya nélkül a családhoz, így a két fiatal együtt vág neki a városnak.


Eddig elég klisés igaz? Karácsony előtti nap délutánja, szállingózó hó, két szimpatikus és összetört szívű fiatal és persze a különleges város, ahol egy percre sem áll meg az élet. New Yorkban ragadni karácsony előtt nem lehet egyszerű, de Charlotte ahelyett, hogy a reptérén üldögélne inkább Anthonyval járja a várost és az önsegítő könyv segítségével megpróbálják elfelejteni egykori párjukat. Szerintem ez a történet simán filmbe illő, de ez nem is baj, könyvben olvasva is jó volt, de filmvásznon is simán működne.

Szakítás utáni macskajaj


Nyilván egy szakítás nem egyszerű dolog, és bár Charlotte, és Anthony is szerette a másik felét, és talán túl korai még, hogy meggyógyítsák a szívüket, de inkább megpróbálják, mert összehozza egymás mellé őket az élet, és ez az önsegítő könyv jó kihívás számukra. A könyvben olyan tanácsok vannak, amik tipikusak: csinálj valami őrültséget, ne gondolj és ne mondd ki az exed nevét 24 óráig, jöjj össze valakivel egy estére, nézd más perspektívából a világot és magadat stb...

Igazi amerikai bullshit ez a könyv, de ahogy a két fiatal értelmezi úgy érdekes és még igaz is. Vagyis nekik segít átlendülni a régi szerelmeken, és közben még jól is szórakoznak. Először megújítják a külsejüket, majd elmennek egy fagyöngy alatt ismerkedős vakrandira egy részeg csávóval egy random kocsmából, de közben szereznek egy hajléktalantól egy kiskutyát és egy házibuliba is meghívatják magukat, ami kisebb katasztrófába torkollik. Nem is mesélek többet, mert bőven van még sztori a könyvben, ami nekem olvastatta magát. Szerettem, hogy váltott nézőpontban ismerjük meg az egészet. Anthony gondolatai voltak az érdekesebbek számomra, de Charlotte is szimpatikus volt. Sokkal érettebbek voltak a koruknál, szinte alig hittem el, hogy 17-18 évesekről szól a könyv, simán lehettek volna 24-26 évesek is. Maga a szakítás, és a kialakult érzelmek kezelése is érdekes volt, tetszett, hogy mindkét szereplő sebezhető, és egészen emberi maradt.





Értékelés: 5/4 


Cuki és kedves történet a Csók New Yorkban, és örülök, hog elolvastam, mert jó kis karácsonyi hangulatot csinált. Nem cukormázas a történet, mert bőven van benne olyan gondolkoznivaló dolog, mint az egyik elhunyt családtag nélküli első ünnep szomorúsága, a pályaválasztás nehézsége, vagy éppen ugye a szakítások, amik megviselik az ember szívét. Ez a könyv egy kicsit mindenkinek szól, és ezért mindenki talál benne hasznos dolgokat. Nem szájbarágós tanácsokat, mert az önsegítő könyv csak ritkán tér vissza és szerencsére a két főszereplőnk ennél okosabb, hogy minden tanácsot szó szerint értelmezzen.

Tetszett, hogy a behavazódott New Yorkban járunk, egész jól kismerem már magamat az Upper East Side, és Upper West Side, Brooklyn egyes részein, mert sokfelé jár Anthony és Charlotte. Ráadásul igazán ünnepi ugye a történet, mert december 24-en játszódik, így kapunk a new yorki Szentestéből, aztán a másnapi Karácsonyból is.

Néhol úgy éreztem, hogy lehetett volna a könyv rövidebb, és az eleje egy kicsit nehezen indult be nálam valamiért, de aztán sodort magával. A történet kutyaszereplője rengeteg cukiságot hozott a történetbe, imádtam Gikszert és a vele kapcsolatos dolgokat. Jól ellensúlyozta ezt Anthony családi drámája, ami nagyon szívszorító volt. Bevallom sokat kellett pislogni a metróba ülve, hogy ne ott sírjak a történeten. Romantikából nem volt hiány, néhol klisés volt, de sebaj, még ezt is elviselte Catherine Rider története. A szereplők érettebbek a koruknál, érzelmileg főleg, úgyhogy nem is tipikus ifjúsági regénynek mondanám a történetet, mint amit elsőre hittem a fülszövegből és a borítóról. Jah és alig várom már, hogy papír kötésben is megcsodálhassam (most e-könyvben olvastam), mert nagyon tetszenek a borítón szereplő képek.

Ha szeretnétek egy karácsonyi love storyt olvasni, akkor a Csók New Yorkban jó választás lesz. 🎄

Vedd meg most!
Szerezd be a könyvet 20%-os kedvezménnyel.

Nyereményjáték


A történetünk főszereplői a Hogyan tedd túl magad az exeden 10 egyszerű lépésben? című könyv segítségével próbálják túltenni magukat szívfájdalmukon. Ezt New York utcáit felfedezve és megismerve kísérlik meg, amihez a nyereményjátékunk is kapcsolódni fog. Minden blogon találni fogtok egy képet azokról a New York-i helyszínekről, amik fontos szerepet töltenek be a szereplők továbblépése során, a feladatotok pedig természetesen az, hogy beírjátok a hely nevét a rafflecopter dobozba.

Az én keresett helyszínem:



Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



a Rafflecopter giveaway


A turnéban résztvevő bloggerek


10.25. - Könyvvilág
10.27. - Sorok között
10.29. - Zakkant olvas
10.31. - Deszy könyvajánlója
11.02. - Szembetűnő

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe