Holly Smale - A lány, aki ragyogni akart (Geek Girl 4.)

9:34:00 PM


Végre, megjelent a fergeteges humorú Geek Girl sorozat 4. kötete! Harriet ismét érdekes kalandokba keveredett, ráadásul most már megtapasztalhatta, milyen az, ha az ember tényleg egy ragyogó és sikeres szupermodell!

Kövesd velünk végig Harriet kalandjait, és játssz a nyereményjátékunkon, a nyereményed pedig egy kötet lehet a csodás regényből.


Holly Smale - A lány, aki ragyogni akart

Kiadó, megjelenés

Menő Könyvek, 2016

Oldalszám

340

Fordító

nincs adat

Sorozat

Geek Girl 4.


Fülszöveg

Harriet Manners rengeteg dolgot tud. Például ezeket:
* A vécépapírt a kínaiak találták fel i.sz. 600-ban
* Az üstökös csóvája mindig a Nap felé mutat
* Egy egészséges emberi szív átlagosan hetvenet üt percenként. Akkor is, ha összetörték.

Arról viszont semmit nem tud, hogyan szerezzen barátokat az új osztályban. Vagy hogy mi lehet az oka annak, hogy régi barátai kerülik. Arról pedig végképp fogalma sincs, hogy mit jelent ragyogó, sikeres szupermodellnek lenni. Pedig ő most már végképp azzá vált!
Vajon felkészült Harriett arra, hogy végre sztárként éljen, vagy el fog szúrni mindent?

 

Harriet, a kedvenc geekem visszatért


Az eddig 3 részt nagyon szerettem, bár kétségkívül a második rész (A lány, aki mindent félreért) ütötte a legnagyobbat, és az első rész (A lány, akit sose vett észre senki). A New Yorkban játszódó 3. rész (A lány, aki távolról tökéletes) fájdalmas vége után nem igazán tudtam, hogy vajon mi lesz Harriettel ebben a részben. Nem szeretnék spoilereket írni, de azért néhány elő fog fordulni a bejegyzésben, így, ha még nem olvastad a többi részt, akkor csak óvatosan. Szóval Harriet és Nick kapcsolata érdekes lezárást kapott az előző részben, így most ott folytatjuk, hogy a geek és stréber főhősünk újra megpróbálja összeszedni magát, hiszen kezd a tanév. Stréber lévén ő már nagyon várja, hogy újra tanulhasson, ráadásul Angliában most van az az időszak, amikor szakiskolába megy, és végre olyanokkal lehet együtt, akiket tényleg az érdekel, ami őt.

Foto: holy-smale.com

Harriet legjobb barátnője Nat divatsuliba megy, így Harriet egyedül vág neki az új tanévnek, ami nem kevés stresszt eredményez, az amúgy is néha szétszórt és tudálékos lánynak. És persze ott van Alexa, aki évek óta cikizi Harriettet, a geeksége miatt. Ám idén minden megváltozik a suliban, amikor Harriet kampánya (amit a második részben fotóztak be Japánban) végre napvilágot lát. A modell fotók annyira jól sikerültek, hogy mindenhová kiplakátolták őket. És persze ez hatással van az iskola diákjaira.

Toby (aki Harrietet "zaklatja", de egyébként a barátja) hanyagolja a lányt, és Nat is bepasizott úgyhogy nem ér rá, így Harriet örül annak, hogy rögtön 3 új barátnője is lesz, akik még Alexa gonoszkodásától is megmentek. De vajon ezek igazi barátságok? Vagy csak a kampánynak szólnak? Harriet ráadásul egy új megbízást is kap, egy csodás órareklámot egy híres rendezővel, amihez Marokkóba kell utaznia, ahová nevelő anyja tart vele.


Csillagok a homokdűnék felett


Imádtam ezt a részt, ami Marokkóról szólt. Holly Smale képes arra, hogy elképesztően vágyjak helyekre. Míg a második részben Japánba szerettem volna utazni, most Marokkóval vagyok ugyanúgy. Nagyon szuperül tudja az írónő leírni a külföldi élményeket, az adott ország jellegzetességeivel és híres helyeivel. A hely, ahol Harriettet fotózták, a bazársori jelenetek, és az egész marokkói élmény nagyon nagy kedvencem volt. A marokkói piactér, az árusok, a fűszerek bódító illata, a sivatag forró homokja, a dűnék között a lenyugvó napban baktató tevék és árnyékaik, a színes selymek, a végtelen csillagok este. Jaj, leírni is nehéz mennyi minden volt, amitől rögtön úgy éreztem, mintha én is Harriettel lennék.

Kicsit sajnáltam is, hogy nem jutott több fotózási helyszín ebbe a történetbe, de az inkább arról szólt, hogy Harriet hogyan talál magára az iskolában és hogyan sikerül új barátokat szerezni. És naná, hogy ebben volt bőven vicces faktor, és kínos jelenet is. Megismerkedhetünk egy új fiúval is, aki gondolom a többi részben kap majd szerepet, és persze ott vannak a csajok, akik hirtelen nagyon nagy barátnők lesznek Harriettel. De vajon ez tényleg a személyiségének szól? Vagy a plakátlánynak?



Értékelés: 5/4


Kellemes szórakozást nyújtott a Geek Girl negyedik része, ami még tovább és tovább bonyolódott, de szerencsére jó irányba. Kaptunk új szereplőket, és még több kínos szituációt, amiből a végére már egy kicsit sok is volt. Persze Harriet képes benézni a dolgokat, és néha buta helyzetekbe kerül, de végül is ilyennek szeretjük :) Bőven volt érdekes és hasznos információ ebben a részben, és persze a ragyogás is szerepet kap átvitt és igazi értelmében is.

Imádtam a csillagok partit, amit Harriet összerakott, és bár néha inkább sajnáltam szegényt ebben a részben, azért akadt néhány jelenet, amin nevettem olvasás közben. Szerencsére az idegesítő Tobyból kevesebb volt most, és néhány Nickes visszatekintés feldobta a jelenben haladó történetet. Ezeket a flashbackeket imádtam, mert jobban meglehetett ismerni belőle a kettőjük kapcsolatát, és választ is kaphatunk a miértekre.

A modellszakma most nem szerepel annyira, csak egy fotózás jutott a könyvre, hiszen Harriet újra iskolás, és új ügynöke is van, aki sajnos nem annyira szórakoztató, mint Willburt. A sorozat ezen része is nagyon tanulságos volt, mert sok minden kiderül az igazi barátságról, és az érdekbarátságokról, úgyhogy a kamaszlányoknak lehet ezeken elgondolkozni. Felnőtt fejjel ezek nem okoztak meglepetéseket, és végig sejtettem, hogy mi lesz a végkifejlet, de ez nem volt le a könyv értékéből annyit. Holly Smale még mindig vicces, és Harriet még mindig érdekes, és egyre felnőttebb és egyre jobban kezeli a lelki ügyeit. Sokat nőtt a szememben ebben a részben, de nem árulok el inkább semmit, olvassátok el ti is a Geek Girl 4. részét :)

http://www.lira.hu/tradetracker/index.php?tt=4784_12_179192_&r=%2Fhu%2Fkonyv%2Fszepirodalom%2Fifjusagi-irodalom%2Fregenyek%2Fgeek-4-a-lany-aki-ragyogni-akart%23bovebb_ismerteto
Szerezd be a Geek Girl 4. részét akciósan innen!


Nyereményjáték


A Geek Girl ezen részében Harriet már tényleg szupermodellnek számít, éppen ezért a mostani játékunkban mi is híres modelleket keresünk. De ezúttal srácokat :)



Ismerd fel a képen lévő modellt, és írd be a nevét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. Hajrá!

Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz, a nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon a kiküldött értesítőre, ellenkező esetben újat sorsolunk. 

a Rafflecopter giveaway
 
A turnéban résztvevő bloggerek

11.17. Sorok között
11.20. Deszy Könyvajánlója
11.25. Zakkant olvas

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe