#thebookworm #booktag

9:20:00 PM


Pupillától kaptam ezt a taget, és mivel annyira ráérek (nem, ez sosincs így, éppen 2 bejegyzés írásba közben vagyok. Pontosabban a Moning második könyvnek draftjában és elkezdtem írni az Ékkő című nemrég olvasott könyvről is), de néha jó ilyen tagekkel szórakozni. Úgyhogy jöjjön a 18 kérdés, igyekszem röviden válaszolni, hogy ne unjátok meg :) Aki látja ezt a posztot és szívesen válaszolni nyugodtan tegye, és készítsen Bookworm Booktaget. Hajrá :) Tiétek a pálya!

(UI: Jelölhettek is 3 embert, akit kihívtok a tagre, én ettől most eltekintek.)


Emlékszel, hogyan szeretted meg az olvasást?


Anyukám mindig olvasott nekem gyerekként meséket, és verseket, és kifejezetten szerettem színes könyveket forgatni. 3 évesen kidekoráltam az Értelmező Kéziszótárat a firkáimmal, úgyhogy már eléggé korán belekóstoltam a tudományos olvasnivalók világába. Nagyon szerettem amikor felolvasnak neki, amikor pedig megtanultam saját magam olvasni nem volt megállás. Mindent el akartam olvasni, amit a világban látok. Szerencsére mindig kaptam könyveket, és a suliban is sokat olvastunk úgyhogy sosem volt számomra teher a nyári kötelező. Én voltam az, aki az ajánlott irodalmat is elolvastam, mert hát olvasni annyira nagyszerű dolog. Szóval köszi Anyu [fagyiszív]


Általában hol olvasol?


Konyhaasztalnál evés közben, ágyban a párnákat mögém felstócolva és azokon felfekve, BKV-n és vonatozás közben, anyuéknál a teraszon. Bárhol tudok olvasni igazából.


Egyszerre szigorúan egy könyvet olvasol, vagy több is jöhet egyidejűleg?


Legalább kettőt olvasom. Általában Kindle-n olvasom az egyiket, ezt könnyebb cipelni a BKV-n, és van egy papírkönyvem is, amit itthon forgatok.


Melyik a kedvenc műfajod?


Inkább erre azt kérdezném, hogy melyik nem? Szívesen olvasom ifjúsági irodalmat, meséket, gyerekkönyveket, krimit, thrillert, családregényeket, drámát, történelmi regényeket, fantasyt is forgatok, néha sci-fit, igazából bármit ami megtetszik és örömömet lelel az olvasása közben.

Van olyan műfaj, amit a világért sem olvasnál?


Hard sci-fi könyvet szerintem sosem fogok teljesen olvasni, de kis dózisban azzal sincs bajom.


Van kedvenc könyved?


Van pár, csak nézd meg az ötcsillagos értékeléseket itt a blogon :)


Melyik a leghosszabb könyv, amit valaha olvastál?


Szerintem a Harry Potter könyvek között van a legvastagabb olvasmányom.


A könyvtári, vagy a saját (vásárolt) könyveket szereted jobban?


Mivel nem járok könyvtárba így a saját (vásárolt) könyveimet forgatom 100%-ban.


Jelenleg mit olvasol?

Roald Dahl Matildáját, amit most adott ki a Libri Könyvkiadó újra, plusz Emylia Hall Nyarak könyvét, és Tove Jansson egyik múminos meséjét.
 

Hol veszed a könyveidet?


Ahol épp a legolcsóbb. Általában a netről rendelek, de néha garázdálkodok a Könyvhéten és a Könyvfesztiválon is.


Előrendeltél már valaha könyvet?


A negyedik rész után az összes Harry Pottert előrendeltem, és a Twilight könyveket is, sőt még néhány True Blood kötetet is. Mostanság nem már nem rendelek elő (utoljára az illusztrált Harry Pottert rendeltem elő) mert nincs olyan könyv, vagy sorozat amiért nagyon rajonganék.

Hány könyvet veszel havonta?


Mostanság kb a nullához konvergál ez a szám. Sőt! A beszerzések bejegyzések most szünetelnek is, mert nem vettem nagyon semmit sem. Múltkor rendeltem az Alexandrától pár könyvet, ilyen 390-590 forintosakat, de ezek még vidéken vannak anyunál, szóval nem is tudom már, hogy miket rendeltem.


Mit gondolsz az antikvár könyvekről?


Szeretem a régi könyveket, de az utóbbi időben eléggé ritkán olvasok régebben megjelent könyveket. Egyszerűen annyi újdonság van, ami érdekel, hogy a régiekre nem jut időm. Így antikváriumba is ritkán járok és nem is vettem még sosem semmit ott.



Egymás mellett tartod a már elolvasott és a még olvasásra váró könyveidet?


Most éppen szín szerint van rendezve a könyvespolcon, mert az tök jól mutat úgy, szóval vegyesen vannak egymás mellett olvasottak, és nem olvasottak is. A lényeg úgyis a gerincen van, és annak a színén. Amúgy néha amikor keresek valamit rá kell nézzek a könyvre a molyon, mert nem jut eszembe, hogy milyen színű a borító.


Az összes könyvet el akarod olvasni, ami a magánkönyvtáradban van?


Szeretném egyszer, de szerintem esélytelen. A VCS miatt olvasok régebbi beszerzéseket, de úgy így is elég tetemes a mennyiség. Talán nyugdíjaskoromra lesz annyi időm, hogy csak olvasom majd egész nap és akkor talán :)


Mit csinálsz azokkal a könyvekkel, amik a polcodon sorakoznak, de tudod, soha az életben nem olvasod el őket még egyszer?


Eladom, illetve szeretném eladni. Most felgyűjt 2 ládányi könyv, csak eddig lusta voltam listázni őket, meg árazni, de ennek meg kell történni hamarosan, mert utálom kerülgetni a dobozt. Szóval lesz Blog sale!


Volt már könyvstoppod?


Sose volt szerintem. Néha megfogadom, ha van egy durván elszaladt hónap, hogy akkor most visszafogom magam, de néha nem is szándékosan is csinálom, szóval ez nem mérvadó.


Mit gondolsz, szerinted túl sok könyved van?


Amíg nem kell külön könyvtárszoba addig nincs is sok könyvem :)

Ezeket is olvasd el

1 komment

  1. Ááá, téves! Még ha már van könyvtárszoba, akkor sem lehet túl sok könyved! :D

    Csinálj blog sale-t tök jó lenne! :)
    Köszi, hogy kitöltötted! :)

    ReplyDelete

Subscribe