Kylie Scott - Taktus (Stage Dive I.)

11:42:00 PM


A Könyvmolyképző Kiadónak köszönhetően bővül azon new adult könyvek listája is, melyekben rocksztárok hódítanak. December 03. és 19. között a Blogturné Klub 9 bloggere vár mindenkit David és Ev történetének turnéjára!

Kylie Scott - Taktus (Stage Dive I.)

Fülszöveg:

Az ébredést Las Vegasban nem éppen így képzelte

Evelyn Thomas úgy tervezte, hogy hatalmas bulival ünnepeli a 21. születésnapját Las Vegasban. Őrült nagy bulival. De a legvadabb álmaiban sem jutott volna eszébe, hogy másnap reggel a fürdőszoba padlóján ébred, élete legdurvább másnaposságával, mellette egy kimondhatatlanul vonzó, félmeztelen, tetovált férfi, és az ujján gyűrű, amelyben akkora gyémánt van, hogy King Kong is elismerően csettintene. Bár emlékezne rá, hogyan jutott el ide!

„Egyszerre könnyed és mélységesen szenvedélyes. Ez a könyv maga a tökéletes rock-regény.”
– Natasha is a Book Junkie

„A könyv elrabolta a szívemet. Minden, amit a szereplők tesznek, és ahogyan reagálnak, hihetetlenül természetesnek hat… Az író egészen új módon meséli el a történetet.”
– Totally Booked


Oldalszám: 384
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Eredeti cím: Lick

Van valami vonzó a rocksztárokban, és ez a vonzalom nem múlik el abból, hogy lassan 30 éves leszek. Persze nem rajongok már zenekarokért úgy, mint 14 évesen, de a zene még mindig fontos az életemben, és imádok koncertekre járni, és a gitárral játszó embereket egyfajta zseninek tartom, mert én képtelen vagyok egy nem hamis hangnál többet eljátszani. Az utóbbi időben olvastam pár olyan könyvet (Örökké a csajom, Te vagy a végzetem), aminek főszereplője zenész, énekes volt, de Kylie Scott Taktus című regénye az egyik legjobb volt közülük.

Pedig rém egyszerű történetről van szó, Evelyn egy átmulatott éjszaka úgy ébred fel, hogy egy férfival fekszik az ágyban és nem emlékszik mi történt vele Las Vegasban, ahová eredetileg a barátnőjével ment lazítani. Ev megpróbálja összerakni az előző éjszaka történeteit, először magában, majd azzal a fickóval, aki mellette fekszik. A férfi ki van tetoválva, dögös és ismerős is a lánynak valahonnan, de nem rakja össze a képeket. Aztán a férfi elmondja, hogy előző éjjel összeházasodtak és a lány teljesen bepánikol. Ráadásul a csávóról kiderül, hogy a világ egyik leghíresebb rockbandájának gitárosáról van szó.


Persze ilyen dolgok csak a mesében történnek meg, főleg úgy, hogy Ev fel sem ismeri a fickót, aki nem más, mint David Ferris, aki Amerika leghíresebb bandájának a Stage Dive-nak a gitárosa. A kockahasú tetovált David eléggé zokon veszi, hogy friss felesége az alkohol miatt teljesen elfelejtett mindent, és rá is csapja az ajtót, miután Evelyn tényleg amnéziás és sokkos tüneteket mutat. A lány még csak 21 éves, és egyik napról a másikra teljesen felfordul az átmulatott éjszaka után. A lány és barátnője Lauren hazamennek az unalmas Portlandbe, ám landoláskor már rajtuk liheg az egész média birodalom, bulvárújságírók kérdezgetik Evet David Ferrisről és házasságukról. Avagy, amiről a média tud, azt már nehéz lenne csak úgy elfelejteni, mint egy macskajajos másnapot.

Evelyn megpróbálja tovább élni az életét, de az már nem lesz ugyanolyan, hiszen a levegőben még mindig ott lóg a hirtelen házasság a rocksztárral, akit bár jó lenne elfelejteni, de David Ferris nem az a pasi akit el lehet. És ezt a lány is tudja. Így amikor David meghívja és kimenekíti a paparazzók elől, akkor a lány megpróbálja egy kicsit megismerni a válás előtt férjét. És ha már ott van, akkor egy kicsit megnézni magának a rocksztárok elképesztő életét. Los Angelesben teljesen más világ van, mint Portlandben, és ezt a lány jó gyorsan átlátja. David Ferris azonban kitűnik ebből a felszínes közegből, a csávóban, aki 27-28 éves korban járhat több van, mint amit a média lát belőle.

Evelyn ahogy egyre többet megismer Davidből úgy lesz számára vonzóbb férje, és akármennyire is próbálja tagadni, hogy mennyire vonzódik a férfihoz, ezt nem lehet. A történet nagyon gyorsan pereg, és pár nap alatt Evelyn eljut a megismerkedéstől a Davidbe való beleesésig, és a férfi sem habozik sokáig, hogy a tettek mezejére lépjen. A gyors válás, mégsem lesz olyan gyors, mert a fiatalok elbújnak egy kicsit a világ elől, hogy átbeszéljék ezt az egész képtelen helyzetet. Kylie Scott elég jól bánik az erotikus jelenetek leírásával, David és a lány közötti kémia vonzalom nagyon működik, és ez jól átjön a kettőjük közötti párbeszédekből és tettekből, és persze szexjelenetekből sincs hiány a regény során.

A kemény szex nem lehet mindig mindenre megoldás. Néha az embernek egyszerűen beszélgetni kell a másikkal.

Ahhoz képest, hogy azt hittem az elején, hogy Davidet nem fogom kedvelni a végére teljesen megváltozott a véleményem róla. Sok mindent tesz a férfi a lányért, hogy visszahódítsa, mert hát mit érne a történet, ha nem lenne egy kis dráma is az egészben? Hát persze, hogy van. Hiába van a párocska között elsöprő erejű erotikus izzás, azért mindig van egy harmadik személy, aki belerondít a jó dolgokba. Ettől mondjuk izgalmas lett a könyv, de ezáltal kicsit kiszámítható is. Sejtettem, hogy mi lesz a történet vége, de ez nem hátrány, mert ezt is vártam.

Értékelés: 5/4

Meglepődtem, hogy Evelyn egy olyan karakter volt, aki attól, hogy egy rocksztár felesége meg tudott maradni egy átlagos és normális lánynak, és David sem volt az az allűrökkel teleaggatott férfikarakter, hanem megmarat a normalitás talaján. A történet számomra egy kicsit meseszerű (átmulatott este, ahol a női karakter annyira részegre issza magát, hogy bár nem emlékszik semmire, azért egy házasságot végig asszisztál és még rengeteg mindent, ami csak később derül ki), de ez legyen a könyv legnagyobb hiába.

A két főszereplőnk kapcsolata elég rapidnak mondható, de mivel láttam már ilyet az életben, így ezzel sem volt semmi gond, csak nem a szokványos tempó, amit a könyvekben megszoktunk. A rocksztár életből egy kicsit több háttérinfót és mesét szívesen elviseltem volna, de mivel a rajongók és a zenélés belengi az egész könyvet, és mivel sorozatról van szó így nem hiányolom annyira.

Kylie Scott első története engem gyorsan megfogott, egy huzamban olvastam el kb a Taktust, és vártam a végét, még akkor is ha sejthető volt, hogy mi lesz a szerelmespárunkkal. A mellékszereplők (Mal, Jimmy, és Ben, avagy a banda többi tagja) nem mindegyike volt szimpatikus, de biztos, hogy még sok szerepet fognak kapni a jövőben, mert elhintettek hozzájuk egy-egy olyan múltbeli dolgot, amit majd biztos kibont a következő részekben az írónő a folytatásokban. David Ferris számomra nem volt igazi rossz fiú, de értett ahhoz, hogy hogyan vegye le a lábáról Evelyn-t és ezt főként szexuálisan bizonyította, de ha kellett érzelmes is tudott lenni. Hát nem ilyen férfit kíván minden tizenéves tinilány az ábrándjaiban magának? Egy szexisten rocksztárt? Nah ugye! Ha egy könnyed, de mégis erotikával megfűszerezett modern kori mesét szeretnétek olvasni, akkor a Taktus jó választás lesz.



Nyereményjáték:

A helyes megfejtést beküldők között a Könyvmolyképző Kiadó felajánlásának köszönhetően 3 példányt sorsolunk ki a kötetből.
9 állomás, 9 szó, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak a könyvhöz és a végén csak EGY helyes megfejtést várunk majd tőletek, egy kilenc betűből álló megfejtést. Minden állomáson kaptok segítséget a soron következő szóhoz, hogy a végén kirakhassátok azt az egyet, amit majd be kell írni a rafflecopter megfelelő helyére. Azokból a betűkből kell kirakni a helyes megfejtést, amit a rózsaszín mezők helyén találtok majd. Minden kitalált szóval közelebb kerültök a megfejtéshez. Jó játékot!

Mit jelent magyarul a love szó?

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.


a Rafflecopter giveaway

A turnéban résztvevő bloggerek:

12. 03. Kristina blogja
12. 05. Angelika blogja
12. 07. Media Addict
12. 09. Deszy könyvajánlója
12. 11. MFKata gondolatai
12. 13. Zakkant olvas
12. 15. Insane Life
12. 17. Dreamworld
12. 19. CBooks

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe